Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende bulunduğum yer nedeniyle (taşındım) 8 senelik uydu net 5 mbit sınırsız tarifemi bırakıp metronete geçtim :) telefonla ıvır zıvıla uğraşmamak için uydunetimede router vasıtasıyla dağıtıyordm büük olasılıkla metro net netide router ile ev içinde dağıtabilirim benim sorum bu modemi evin hangi kısımına koyarsam daha iyi download keyfi yaşayabilirim
  • Yapmanız gerek şu BPL modemi sigortaya en yakın prize arada uzatma kablosu olmadan takın ve üzerinden çok fazla elektrik almamaya bakın. Bu şekilde eğer 10 Mbitlik paket alırsanız stabil sağlıklı bir şekilde kullanırsınız. Birde deneme şansınız varsa bir alıp deneyin. Çünkü şuanda heryerde aynı kaliteyi verememekteler. Burada çok iyi bir servis sağlarlarken başka bir yerde kötü sağlıyor olabilirler.(TTnet'te nasılsa burdada o olay var.) Eğer router cihazınız varsa BPL'den gelen kabloyu routera wan girişinden bağlarsanız direk kullanabilirsiniz Hayırlı olsun
  • Sanırım manisada sistemi oturtamadılar.Ben Manisa mevlana sitesinde oturyorum.Buraya yaklaşık 7-8 ay önce alt yapıyı kurup bağlantıyı verdiler.Ama o günden beridir bağlantımız sık sık keslilyor.Her 10-15 Dk bir 15-20 sn lik kesintiler oluyor.Hızda bir sorun yok.Bütün site sakinleri bundan şikayetci ki bircok tanıdıgımız metronet aboneliklerini iptal ettirip ttnete gecmek zorunda kaldılar.Bir çok defa müşteri hizmetlerini aramama rağmen sorunun manisa genelinde bir sıkıntı oldugunu söylüyorlar.

Acaba manisada oturupta benimle aynı sorunla karşılaşan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VgrooveR

Sanırım manisada sistemi oturtamadılar.Ben Manisa mevlana sitesinde oturyorum.Buraya yaklaşık 7-8 ay önce alt yapıyı kurup bağlantıyı verdiler.Ama o günden beridir bağlantımız sık sık keslilyor.Her 10-15 Dk bir 15-20 sn lik kesintiler oluyor.Hızda bir sorun yok.Bütün site sakinleri bundan şikayetci ki bircok tanıdıgımız metronet aboneliklerini iptal ettirip ttnete gecmek zorunda kaldılar.Bir çok defa müşteri hizmetlerini aramama rağmen sorunun manisa genelinde bir sıkıntı oldugunu söylüyorlar.

Manisa ile ilgisi yok, İstanbul Tuzlada kullanıyorum Metronet'i, son 4-5 haftadır bazı geceler 2'den sonra sanki bilerek yapılan birşeymiş gibi, sürekli 10sn'lik kesintiler oluşuyor, belki 10 kez aradım söyledim, bölge sorumlusu ile görüştüm, bu durum çoğu metronet altyapısının olduğu yerde bu olay var, ne yazık ki teknik servisleri henüz çözüm bulamadılar ya da bulmak istemediler. Açıkçası bana download yapanlara karşı alınan bir önlem gibi gözüküyor ama kullanıcı bazlı değil, bölge bazlı yapıyorlar bunu ve çok can sıkıcı bir durum.

• keşke şu bpl sistemini koç falan gibi büyük bir firma getirseydi. sitede altyapı var ama geçmeyi göze alamıyorum bu mesajlar yüzünden. çok yakınımızda superonline olmasına rağmen onlar da gelmiyor site yönetimi bunlarla anlaştığı için galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

quote:

Sanırım manisada sistemi oturtamadılar.Ben Manisa mevlana sitesinde oturyorum.Buraya yaklaşık 7-8 ay önce alt yapıyı kurup bağlantıyı verdiler.Ama o günden beridir bağlantımız sık sık keslilyor.Her 10-15 Dk bir 15-20 sn lik kesintiler oluyor.Hızda bir sorun yok.Bütün site sakinleri bundan şikayetci ki bircok tanıdıgımız metronet aboneliklerini iptal ettirip ttnete gecmek zorunda kaldılar.Bir çok defa müşteri hizmetlerini aramama rağmen sorunun manisa genelinde bir sıkıntı oldugunu söylüyorlar.

Manisa ile ilgisi yok, İstanbul Tuzlada kullanıyorum Metronet'i, son 4-5 haftadır bazı geceler 2'den sonra sanki bilerek yapılan birşeymiş gibi, sürekli 10sn'lik kesintiler oluşuyor, belki 10 kez aradım söyledim, bölge sorumlusu ile görüştüm, bu durum çoğu metronet altyapısının olduğu yerde bu olay var, ne yazık ki teknik servisleri henüz çözüm bulamadılar ya da bulmak istemediler. Açıkçası bana download yapanlara karşı alınan bir önlem gibi gözüküyor ama kullanıcı bazlı değil, bölge bazlı yapıyorlar bunu ve çok can sıkıcı bir durum.

hocam downloada karşı yapmış olma ihtimali bana zayıf geliyor.Çünkü bizim sitede bu durum alt yapıyı kurulup evlere internet verildiği ilk günden itibaren var.7-8 al oldu hala düzelmedi

• quote:

quote:

quote:

hocam downloada karşı yapmış olma ihtimali bana zayıf geliyor.Çünkü bizim sitede bu durum alt yapıyı kurulup evlere internet verildiği ilk günden itibaren var.7-8 al oldu hala düzelmedi

Anladım, açıkçası düzeleceğini düşünmüyorum, çünkü metronetten kiminle görüştüysem hepsinin bu konuda bilgisi var, sorun apaçık ortada, ama bu sorunu görmezden geliyorlar, biraz araştırın internette şikayetvar vb. sitelerde hep aynı problem, birçok insan bu firma ile davalık duruma gelmiş ve mecburen alternatif bir servis sağlayıcıya geçmiş, sonuçta eğer böyle devam ederse bende ayıplı hizmetten dava açma durumuna geleceğim ki bu forumda metronet i ilk kullanmaya başlayanlardan biriyim, yaklaşık 1 senedir kullanıyorum.

• netim 24 saat içerisinde geleceğini söylediler söyledikleri gibi 24 saat içerisinde geldi performansını çok beğendim eski evimde uydunet 5 mbit sınırsız vardı 670 kb/s leri goruyordum dun 1.1 mbit i gordum indirmede :)) telefon derdi yok kafam rahat bugunde router alıp kablosuz yapacağım :)
  • bazı bölgelerde sorunsuz kullanılıyor ama nedense bizde sıkıntı var :(
  • benim yan apartmandaki arkadaşın bağlantı sorunları düzelmiş. ping bile sıfır çıkacak utanmasa. 1 hafta daha bekleyip son yorumalra göre geçicem galiba metronet'e sonnuda. 1 hafta daha ttnet. hadi bakalım.

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet
  • Arkadaşlar bugün görüştüm bu ayın 7 sinden sonra fiyatları 69 TL'ye çekmişler 10 mbitlik hat için. Kampanya yapılmıs o da 9.99 x 6 ay sonra kalan 18 ayda normal 69 TL'den gelecek diye haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Arkadaşlar bugün görüştüm bu ayın 7 sinden sonra fiyatları 69 TL'ye çekmişler 10 mbitlik hat için. Kampanya yapılmıs o da 9.99 x 6 ay sonra kalan 18 ayda normal 69 TL'den gelecek diye haberiniz olsun

Sitesinde böyle birşey yok, ayrıca bugün ayın 10'u, ayrıca sözleşme imzaladığım fiyatı arttırmaları mümkün değil, bu yeni abone olacaklar için geçerli olsa bile ortada bu konuda bir bilgi yok.
  • Maaşallah, allah bozmasın. TTNet'e rakip geldikçe ben keyif oluyorum:))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Arkadaşlar bugün görüştüm bu ayın 7 sinden sonra fiyatları 69 TL'ye çekmişler 10 mbitlik hat için. Kampanya yapılmıs o da 9.99 x 6 ay sonra kalan 18 ayda normal 69 TL'den gelecek diye haberiniz olsun

Sitesinde böyle birşey yok, ayrıca bugün ayın 10'u, ayrıca sözleşme imzaladığım fiyatı arttırmaları mümkün değil, bu yeni abone olacaklar için geçerli olsa bile ortada bu konuda bir bilgi yok.

Doğrudur ben de aynen öyle söyledim. Site güncellenmemiştir dedi. Ayın 7 sinden itibaren yeni abonelere onu söylemedim evet bu fiyattan yapıp dediğim kampanyayı yapmışlar. Arayıp sorabilirsiniz. Kaynak orası.

Benim merak ettiğim airties modem ile nasıl kablosuz yapılır?

• nasıl oldu bılmıom ama trajikomik bi olay oldu mesajım yanlış yere gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MazidenBiri. -- 11 Temmuz 2011; 0:28:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feraset.

hb de indirimli fiyatı 355tl yoksa ben mi yanlıs anladım http://www.hepsiburada.com/Liste/nokia-c5-03-sinirsiz-ovi-maps-2-gb-hafiza-karti-hediye-/ProductDetails.aspx?productId=telcepnokc503&categoryId=371946

edit: kdv dahil 418tl miş pardon

Konuyla ne alakası var

• bu fiyat değişimi ile ilgili olarak kullanıcıları bilgilendirmeleri gerekmiyor mu ?? üye olan herkes iptal ettirir o zaman
  • keşke her yere verseler ama vermiyorlar
  • Merhaba,
    quote:

Orijinalden alıntı: Sadronis
    quote:

Orijinalden alıntı: aoguz
    quote:

Orijinalden alıntı: Sadronis
    Yaşadağınız sorun gerçekten sıradışı geldi bana :) Homeplug'ı bağlayınca hangi hız 500 kbite düştü? Metronet internet çıkışımı yoksa ağ içi hız mı? Fakat zaten ethernet kablosu ile direk daireye çekeceklerini sanmıyorum çünkü aşağıdaki cihazları inceleme şansı buldum aşağıda 3 tane cihaz var.Gigabit Switch, Router, Ethernet to powerline cihazı. Routerdan o çeviriciye giden kablonun dışında birde WAN kısmı vardı oda gigabit switche bağlanıyordu. Routerdan ise sadece bir tane çıkış vardı. Ethernet ile bağlamama sebepleri bu olabilir.

Ev içindeki hız düştü, direkt internet çıkışı değil. Ama çalışma odam da bundan etkilendiğinden direkt işlerimi etkilemiş oluyor. Ben bunu zaten kendi iç sorunum olarak kabul ediyorum. Metronet'ten memnun olmamamın nedeni ise 1 ay içinde switch değişimi yapıp daireme ethernet kablosu ile internet sağlayacaklarını söyledikten 3 ay sonra aradığımda olumsuz veriyor olmaları. Bir de doğal olarak 512 Kbit internet için fiyatları biraz yüksek kalıyor. :)

Acaba siz nereden başvurdunuzda ethernet ile bağlayın dediniz bunuda merak ettim? Bilmeyen birileri bunu yapabiliriz demiş olabilir. Birde merak ettiğim bir nokta BPL modemi çıkarttığınız zaman homeplug üzerinden hız hemen artış gösteriyor mu? Eğer öyleyse homeplug'ı başka bir hatta bağlarsanız bence sorun çözülür. Yani BPL modemin olduğu elektrik hattına değilde başka bi odadakine mesela.

Aradan biraz zaman geçtiğinden tam sayfa alıntılıyorum kusura bakmayın.

Hiçbir duvarımda 2 adet elektrik prizi yok. Buna rağmen BPL ve homeplug ile çok denemeler yaptım. Aynı şebeke üzerinden hem BPL hem homeplug'ların sinyalleri birlikte gidince sorun çıkartıyor. Daha önce homeplug'ları ADSL modem ile birlikte kullanıyordum, hatta Metronet'e abone olunca bir ay kadar ADSL'i test için iptal etmedim. BPL'i fişten söküp homeplug'ı adsl'e bağlayınca hemen kendi aralarında 200 Mbit çalışmaya başlıyorlardı. BPL'i takınca hız 1 Mbit veya daha aşağıya düşüyor.

Şu ara Metronet'in genel bağlantı kalitesi de 1 ay öncesine göre çok kötüleşti. Sürekli gateway'e bağlantı kesiliyor. Destek hattı sinyal seviyesinin çok düşük olduğunu söylüyor ama 1 ay önce böyle bir şey yoktu. Sürekli dediğim de, ortalama saatte 1-2 kez kesiliyor. BPL'i söküp takınca düzeliyor. Destek hattı ile birlikte başka prizlerde de denedik fark etmedi. Ethernet çekerlerse bu da düzelir diye umuyorum. Zaten ethernet olmazsa bu haliyle kullanılabilir durumda değil, iptal edeceğim..

• Arkadaşlar hiç tavsiye etmem.
    Henüz altyapılarını oturtamamışlar.
    Abone olalı 1 ay oldu 15 sefer üstelik de 1-2 günlük kopmalar yaşadım.
    Çıkmak istiyorum, 2 yıl taahhüdünüz var 150 TL ödeyeceksiniz diyorlar.
    Hiçbir yetkiliye ulaşmak ve derdinizi anlatmak mümkün değil.
    Cumartesi - Pazar arıza servisleri çalışmıyor.
    Kısacası uzak durun...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.