Şimdi Ara

Elektrikçi evde toprak hat bulamadı.[ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mutfakta 3 tane toprak priz var.Elektrikçi çağırdık salona da lazımdı 1 toprak priz.Adam üstünkörü bakmadan ben yapamam deyip gitti.Anlayan arkadaşlar yardım edebilir mi? Diğer prizlerde topraklama kablosu var mı?Yoksa da duvar kırıp mı kablo yerleştirecek bir yardım edebilir misiniz? Statik elektrik nedeniyle lazım topraklı priz.Mutfak çok uzak bir noktada uzatma yapmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSociaLFume -- 11 Ocak 2012; 17:23:45 >

• up
  • salonun prizini söküp toprak hat çekmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebeyrut

salonun prizini söküp toprak hat çekmesi lazım

duvar kırma vs var mı yani? bu hat evin temelinde varsa neden tüm eve dağıtmamışlar ki :S
  • duvar kırılıp kablo çekilecek, tüm prizlerde yoksa elektrikçinin hatasıdır
  • çok eski binalarda toprak hattı yoktu unun yerine nört den paralel çekerek toprak hattı oluşturulabilir
  • Toprak yapmıyorsan da kablosunu bırak oraya ilerde belki yapıcaz :D bi saydırdım bak şimdi...Olmazsa mutfağa gizli saklı kablo çekicez :D çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

çok eski binalarda toprak hattı yoktu unun yerine nört den paralel çekerek toprak hattı oluşturulabilir

Bina 25 yıllık.Sadece mutfakta olsa da toprak hattı var.İşte bi iki prize koymuştur belki umuduyla hepsini açıp bakacağım.Bulursam bağlayıp pc'yi oraya taşıyacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSociaLFume

quote:

çok eski binalarda toprak hattı yoktu unun yerine nört den paralel çekerek toprak hattı oluşturulabilir

Bina 25 yıllık.Sadece mutfakta olsa da toprak hattı var.İşte bi iki prize koymuştur belki umuduyla hepsini açıp bakacağım.Bulursam bağlayıp pc'yi oraya taşıyacağım

benim söylediğimi anlamadın sanırım
    priz in içindeki iki kablo farz ve nötr dür nötr den bi paralel çekerek bu işi halledebilirsin
    dedim
  • eğer mutfakta toprak varsa salonda yoksa mutfaktan salona toprak hattı uzatma yapılır dolayısı ile kırma dökme olacak
  • quote:

quote:

quote:

priz in içindeki iki kablo farz ve nötr dür nötr den bi paralel çekerek bu işi halledebilirsin
    dedim

Cidden mi? pek elektrikten anlamam da hocam.faz ile nötr'ü ayırabilsem... :) bir yöntemi var mıdır? paralel çekerim de faza paralel çekersem sanıyorum patlamalar olacak.Biraz önbilgi verebilir misiniz?

• quote:

dedim

Bu tehlikeli değil midir: bu durumda kaçak akım rölesi çalışmaz direkt kapalı devre olur problem çıktığında demişti bu gün biri forumda?

http://resim.donanimhaber.com/m_56401195/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56429366

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 9 Ocak 2012; 23:48:00 >
  • Ben en iyisi adam gibi bi elektrikçi çağırayım :)
  • quote:

Ben en iyisi adam gibi bi elektrikçi çağırayım :)

Yukarıdaki öneri ile kasadaki kaçak elektriği yok edersiniz, ne kadar sağlıklı bilemiyorum.

Yapmanız gereken (topraklı priz, kontrol klaemi ve kablo gerkir)

Kontrol kaleminin ışığı yakmadığı soketteki kablo ile toprak hattının kablosunu birleştireceksiniz (seyyar prizde yapmayın sakın)

Eğer binada toprak hattı yoksa ki büyük bir olasılıkla yoktur ya da çalışmıyordur 25 yıllık binada : elektrikçinin yapacağı şey de bu olur toprak hattı yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 9 Ocak 2012; 23:58:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Ben en iyisi adam gibi bi elektrikçi çağırayım :)

Yukarıdaki öneri ile kasadaki kaçak elektriği yok edersiniz, ne kadar sağlıklı bilemiyorum.

Yapmanız gereken (topraklı priz, kontrol klaemi ve kablo gerkir)

Kontrol kaleminin ışığı yakmadığı soketteki kablo ile toprak hattının kablosunu birleştireceksiniz (seyyar prizde yapmayın sakın)

nötr kabloyu soyup elimdeki kabloyla ekleme yapacağım?Dirençleri eşit olmazsa sorun olmaz mı ki? Sonuçta 25 yıllık tesisat... Bir de kasaya kontrol kalemi tutunca ışık veriyor...
  • quote:

nötr kabloyu soyup elimdeki kabloyla ekleme yapacağım?Dirençleri eşit olmazsa sorun olmaz mı ki? Sonuçta 25 yıllık tesisat... Bir de kasaya kontrol kalemi tutunca ışık veriyor...

Duvarda sabit bir priz var

soldaki delik kontrol kalemini yakıyor, sağdaki yakmıyor diyelim. prizin içini açacaksınız (sigortayı kapatın önce)
    Sağdaki deliğe gelen kablo ile toprak hattının (prizdeki yaylara giden kablo) kablosunu birleştireceksiniz.
    Bunları bilgi olarak veriyorum sakın denemeyin kendiniz, seyyar prizde hiç yapmayın zaten sizin odadaki duvara sabit toprak hatlı priz takmak gerek öncelikle. Elektrikçi 20-30 tlye yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 10 Ocak 2012; 0:08:05 >
  • quote:

quote:

Duvarda sabit bir priz var

soldaki delik kontrol kalemini yakıyor, sağdaki yakmıyor diyelim. prizin içini açacaksınız (sigortayı kapatın önce)
    Sağdaki deliğe gelen kablo ile toprak hattının (prizdeki yaylara giden kablo) kablosunu birleştireceksiniz.
    Bunları bilgi olarak veriyorum sakın denemeyin kendiniz, seyyar prizde hiç yapmayın zaten sizin odadaki duvara sabit toprak hatlı priz takmak gerek öncelikle. Elektrikçi 20-30 tlye yapar

Çok teşekkürler üstad zaten anlamadım elektrik bilgisi "0" benim. 2 kablo girişi var biri faz biri nötr diyorsunuz :D sonra bir yerden kablo çıkıyor nötr ile birleşip toprağa gidiyor... :) elektrikçi çağıracağım

• Up

Toprak hat yaptırmama rağmen kontrol kaleminin ışığı yanıyor...
  • quote:

Up

Yaptırırken neden kontrol ettirmediniz? Tekrar çağırın.
  • quote:

quote:

Up

Yaptırırken neden kontrol ettirmediniz? Tekrar çağırın.

toprak hatta sorun yok diyor adam.içerde bir kaçak vardır diyor :S Psu kalitesiz markasız bir psu şuan.Seasonic 500W serviste geçici olarak bunu kullanıyorum.Bu yüzden yapar mı bu sorunu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.