Toprak hat yaptırmama rağmen kontrol kaleminin ışığı yanıyor...
Yaptırırken neden kontrol ettirmediniz? Tekrar çağırın.
toprak hatta sorun yok diyor adam.içerde bir kaçak vardır diyor :S Psu kalitesiz markasız bir psu şuan.Seasonic 500W serviste geçici olarak bunu kullanıyorum.Bu yüzden yapar mı bu sorunu?
Aklıma geldi fakat psunun metali kasaya değiyorsa ve psu elektrik girişindeki toprak hat metalle bağlantılı ise çalışması lazım. Değilse (o kadar da dandik olmamalı) mümkün. Adam toprak hattın çalıştığını nasıl test etti bu arada. Bir de gerçek toprak hat mı buldu, daha önce bahsettiğimiz yöntemi mi uyguladı. Şu yapılabilir: kasa ile prizdeki toprak hattı bir kablo ile birleştirilip kaçak var mı test edilebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: 1200gs
quote:
Orijinalden alıntı: TheSociaLFume
quote:
quote:
Up
Toprak hat yaptırmama rağmen kontrol kaleminin ışığı yanıyor...
Yaptırırken neden kontrol ettirmediniz? Tekrar çağırın.
toprak hatta sorun yok diyor adam.içerde bir kaçak vardır diyor :S Psu kalitesiz markasız bir psu şuan.Seasonic 500W serviste geçici olarak bunu kullanıyorum.Bu yüzden yapar mı bu sorunu?
Aklıma geldi fakat psunun metali kasaya değiyorsa ve psu elektrik girişindeki toprak hat metalle bağlantılı ise çalışması lazım. Değilse (o kadar da dandik olmamalı) mümkün. Adam toprak hattın çalıştığını nasıl test etti bu arada. Bir de gerçek toprak hat mı buldu, daha önce bahsettiğimiz yöntemi mi uyguladı. Şu yapılabilir: kasa ile prizdeki toprak hattı bir kablo ile birleştirilip kaçak var mı test edilebilir.
toprak hat bulmadı.Daha önceden bahsettiğimiz yönteme benzer bir şekilde nötrden kablo çekti sanırım tam göremedim.Elinde bir voltaj aleti vardı kabloyu prizin girişlerine takıp değerler ölçtü.Duvar falan kırılmadı yani.
quote:
toprak hat bulmadı.Daha önceden bahsettiğimiz yönteme benzer bir şekilde nötrden kablo çekti sanırım tam göremedim.Elinde bir voltaj aleti vardı kabloyu prizin girişlerine takıp değerler ölçtü.Duvar falan kırılmadı yani.
İlginç ?
quote:
quote:
İlginç ?
kontrol kaleminin ışığı yanarken(kasayla temas halindeyken) parmağımı kasaya değdirdiğim zaman ışık sönüyor.Bilmiyorum bir faydası olur mu ama? Çağırdım gelip bir daha kontrol edecekler
Elektrikçi arkadaşlara haksızlık ettik...3'lü prizin biri çok eskiydi.Onda da topraklamayı bağlamamışlar.O 3'lü uzatmayı TV'ninki ile değiştirince sorun çözüldü gitti...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme