Şimdi Ara

ELEKTRİKÇİLER Bİ BAKAR MISINIZ? ACİLLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi şöyle bir sorunum var benim. amcaoğluna araba aldık, araba baya haşat durumda 20 gündür arabayı topluyoruz yeni yeni arabaya benzedi şükür.. şimdi geldik farlara.. arabanın eskiden farları H4 imiş. sonradan farlar değiştirilmiş ve iki ayrı tası ve ampülü olan H7 ampüllü far takılmış arabaya.. tabi bilen bilir H4 te uzunları yakınca aynı ampül içindeki kısa far flamanı söner uzun far flamanı yanar, doğal olarak arabanında elektrik tesisatı bu şekilde.. başka far takınca arabada uzunları yakınca kısalar sönüyor.. uzun ile kısa far ampülleri ayrı olan farlarda uzunları yakınca kısalar sönmez.. sadece H4 te söner..

sorum şu: ben röle koyarak aküden kısa farlara artı + yüklü bi kablo çekip bağlamak istiyorum. bağlayacağım bu kablonun üzerindede bir adet röle olacak.. rölenin besleme uçları uzun farların tesisatında olacak.. yani uzunları yakınca röle devreyi açacak artı + akım kısa farlara ulaşacak ve kısalarda yanmış olacak.. uzunları söndürünce röle devreyi kesecek ve kısalarda sönecek.. kısa far ampüllerine iki hat gidecek.. yani kısa far ampülünde 2 adet + uç bir adet şase olacak.. artı uçların birisi içerden far anahtarından geliyor diğeri benim direk aküden çekeceğim kablodan gelecek.. kısaları yakınca uzunlar yanmayacak doğal olarak uzunları yakınca far anahtarından kısa farlara gelen artı uçteki elektirik gidiyor kısalar sönüyor ama benim taktığım röle bu sefer devreye girecek ve aküden kısa far ampülüne çekeceğim hattaki kabloya akımı devam ettirerek ve kısalarda yanacak..

ben böyle yapmayı düşünüyorum.. elektirik bilgim var.. siz olsanız nasıl yapardınız? bu arada röleye elektirik binince üzerine bağlı hattaki elektriği kesen röle varda hatta geçen kullandım bi yere.. ama ben tam tersini istiyorum.. rölenin artı eksi uçlu bacakları uzunların artı eksisine bağlı olacak uzunları yakınca röleye bağlı olan aküden gelen akımı kesmeyip tam tersi devam ettirecek.. ama röleye elektirik gitmedi mi yani uzunları söndürünce de röle üzerinden geçen akımı kesecek.. böyle bir röle var mı?

teşekkürler..

• Piyasada mutlaka vardır, biraz araştırıp bulabilirsiniz... Hatta bir çok rölede 3 bacak vardır hem on-off için hem de off-on için kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım bu işlemin tamamını uzun kısaları açtıgın anahtar yapıyor.Röleli nasıl yapılır bakalım yazarım burdan bulursam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Piyasada mutlaka vardır, biraz araştırıp bulabilirsiniz... Hatta bir çok rölede 3 bacak vardır hem on-off için hem de off-on için kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

tamam hocam çok teşekkür ederim.. normalde elektrik işlerinden anlarımda parçaların isimlerini tam olarak bilmiyorum ondan sorayım dedim bencede vardır aradığım tarz röle sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

Arkadaşım bu işlemin tamamını uzun kısaları açtıgın anahtar yapıyor.Röleli nasıl yapılır bakalım yazarım burdan bulursam.

H4 ampül kullanan araçların orjinal devre şeması bunu yapmaz hocam.. çünkü h4 ampülde uzun flaman yandığı zaman kısa flaman söner.. bu arabanın orjinal tesisatı h4 ampüle göre, fakat farlar değiştirilmiş çift taslı olan fardan takılmış doğal olarak iki ampüllü.. onun için kısalar yanarken uzunları yakınca kısalar sönüyor hoş olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: poyraz5561

quote:

Arkadaşım bu işlemin tamamını uzun kısaları açtıgın anahtar yapıyor.Röleli nasıl yapılır bakalım yazarım burdan bulursam.

H4 ampül kullanan araçların orjinal devre şeması bunu yapmaz hocam.. çünkü h4 ampülde uzun flaman yandığı zaman kısa flaman söner.. bu arabanın orjinal tesisatı h4 ampüle göre, fakat farlar değiştirilmiş çift taslı olan fardan takılmış doğal olarak iki ampüllü.. onun için kısalar yanarken uzunları yakınca kısalar sönüyor hoş olmuyor.

Sizde çiftli anahtar ile 1 tane röle alın.Çiftli anahtarın 1.kademesine kısa farları 2.kademeye uzun farları yapın.Her ikiside yanmış olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LENCER -- 26 Nisan 2013; 19:10:52 >

• Yarı şaka, yarı ciddi SAE standartlarında far tesisatı düşünmüşsünüz. SAE ~50 amperi içerden geçirmeye izin vermediği için böyle işler üç veya dört bacaklı rölelerle yapılıyor. Yalnız kısa farlara uzun süre kesen röleye izin vermiyorlar. Çünkü bir aksaklık durumunda ışıksız kalması güvenli olmayabilir. Bu halde çabuk tepki veren röle farı titretiyor ama yine de aydınlatıyor.

Bunun dışında daha çok ana sisteme ne kadar yükleniliyor bunun hesabını yapın bence. Güvenlik için bir de sigorta gerekebilir. Çünkü iki kısa ~110 watt, iki uzun da ~130 watt çekerken şu halde 240 watt güç isteyecek. Devre şemasına göre bazı yerler ısınabilir.

Çift farlı arabalarda kısalar sönmüyor değil. Dört farlı Amerikan'larda mesela çoğu kişi sönmediğini zannedebilir ama kısa far esasen kısa ve park flamanlı. Uzuna geçince kısa da (göstermelik) ~15wx2 parklara geçiyor. Böylece sistemde aşırı yük olmuyor. Benim 84 model eminim ki H4'den daha yeni değil, hatta halojen olmayan tungsten versiyonu bile var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • röle ile uğraşma uzun farın kablosundan diyot ile kısa fara kablo çekin. normalde kısaların 60w olduğunu düşünürsek 5 amper çeker. siz sağlam olamsı açısından. 10 amperlik diyot ile bu işi yapabilirsiniz. http://elektronikparcaci.com/u-diod-24761.html sağ ve sol far için birer tane bağlarsınız. diyotların çizgili kısımları kısa farlara bağlanacak yönü önemlidir.
  • teşekkürler beyler cevaplar için.. araba satıldı kökten çözüm
  • quote:

teşekkürler beyler cevaplar için.. araba satıldı kökten çözüm

Hocam araci aldiniz toplamadan mi sattiniz ne yaptiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

yok kardeşim toplamaz mıyım aracı. bi uzun farları sıkıntılıydı başka sökmediğim yapmadığım yeri kalmamıştı.. topladım takastan gitti araba.. şimdi 2005 megane var..

• quote:

quote:

quote:

yok kardeşim toplamaz mıyım aracı. bi uzun farları sıkıntılıydı başka sökmediğim yapmadığım yeri kalmamıştı.. topladım takastan gitti araba.. şimdi 2005 megane var..

Abi sende Seat vardi galiba. Onuda mi sattin? Hatta led falan yapmistin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Buyrun sizi megane II bölümüne alalım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Abi sende Seat vardi galiba. Onuda mi sattin? Hatta led falan yapmistin

seat duruyor kardeşim..seat bebeğim benim ya birde dizel olsa çok güzel olurdu da meganı amcaoğluna aldık..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Buyrun sizi megane II bölümüne alalım.

alalım hocam renault sevmiyorum ya.. megane kasa olarak güzel araba ama o ne biçim ne iğrenç bir torpido var arabada ya.. amcaoğluna aldık zaten meganı yoksa ben almam ya megane falan.. alman markalarından şaşmam.. focus ta favorimdir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.