Şimdi Ara

Elektrikli araba ile Almanya-Turkiye yapan gurbetçi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

blueti marka olsa gerek powerbank tarzı güçlü cihazlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    120 ile gitmek ile 90 ile gitmek arasında menzilde en az %30 fark oynuyor. 130'da ise 40'ın üstüne çıkıyor. Yani arkadaş gayet gazlayarak gitmiş. Konunun açılma amacının tamamen yanlış bilgilendirme ve dalga geçme olduğunu anlıyoruz buradan. Yazık gerçekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt

Olanı söyledim kardeşim. Neyse o. Elektrikli aracla oralardan Tr ye gelmek akıl işi değil cidden. Doğruya doğru. Almanya da adamın derdi tasası olmadığı içinde kendi kendine böyle eziyetler oluşturuyor.

Güldür Güldür Norveç skecini izle. Ne demek istediğimi anlarsin. Aynı o olaya benziyor işte.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Sadece biri 130 ötekiler 81, 92, 109, 66, 52. Siz buna "hep 130 daydı" mı diyorsunuz?

elektrikli tüketimi 90 üstünde abarıyor, bunu örtbas etmek için kadranları da saptırmaya başladınız

Elektrikli araba ile Almanya-Turkiye yapan gurbetçi

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

Helal la sana. Takıntılı ve saplantılı birisin ama bu yeteneğin kırk yılda bir işe yaradı. Boşver elektrik havadan geliyor laflarını, böyle şeylerle ugraş daha güzel.

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Arkadaşın Güney Almanyadan Silivri İstanbula hep 130'la gitti iddiasını belge ile cevaplamak kolaydı çünkü her seansta kadran zor da olsa görünüyordu.

Görüneni ispatlamak kolaydır. Görünmeyen, bahsedilmeyen, bilinmeyeni anlatmak ise zor.

Elektrik görünmeyen enerjidir. Isıl enerji de genel olarak görülmez. Ancak dış belirtileriyle varlığı anlaşılabilir. Invisible energies diye boşuna denmemiş.

O yüzden elektrik üretimi konusunu anlatmak velev ki elektrik üretiminde bir oyun olduğunu açıklamak zor iştir. Ben zor olanı yapıyorum. Amacım elektrikteki kazığı deşifre etmek, kazığın nasıl atıldığını göstermek.Varsınlar takıntılı, saplantılı desinler.

Hocam nitekim enerji işinde bazı doğruların, doğru olmadığını, belge, resim ve videosu ile itiraz götürmez şekilde ispatladım. Örneğin rüzgar türbinlerinin içinde rüzgar olsa da olmasa da türbini döndüren bir motor var. Bu motor hiçbir yerde hiçbir tanıtımda geçmiyor. O yüzden öyle bir motor var deyince mistik bir iddia olarak görünüyor, deli misin sen deniliyor ancak o motorun varlığını belgesi ile ispatladım. İnanmayan kişiler bile kabul etti. Mesaj linkleri verebilirim.

Elektrik üretim işinde çalışan mesleği Elk Müh olan kişiler bile uzak mesafelere (1000'lerce km) yüksek gerilim elektrik DC (atmosferik elektrik DC'dir) olarak iletilmez ancak AC olarak iletilir diyor. Bunun böyle olmadığını basit birkaç haber ve belge ile itiraz götürmez şekilde ispatladım. Bunun da mesaj linkleri var, iletebilirim.

Yani hocam, dediğiniz gibi elektrik atmosferdeki statik elektrikten geliyor laflarını unutsam bile, elektrik üretim işinde bir oyunlar dönüyor. Fiyatlandırma tarifesi bile bu oyuna uygun şekilde belirleniyor. Konu sadece fizik değil, ekonomi, işletme, pazarlama alanlarına giren geniş konu, tek başıma benim açıklamam olanaksız. Ancak yine de gücüm ve vaktim yettiğince açıklamaya çalışıyorum.

• 120 ile gitmiyor yalnız. Berkandinçay isimli arkadaş belgelerle açıklamış. 80-90 gidiyor. İşiniz gücünüz yalan dolan. Taklacılar sizi.

@berkandinçay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 4 Kasım 2022; 1:1:20 >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Silivriye kadar 10 şarj istasyonuna uğradı, 7'sinde dolum yaptı.

120 ile 90 arasında sadece menzil farkı değil, şarj istasyonunu pas geçmemek farkı da var

Adam geceleyin şarj istasyonunu görebilmek için sağdan yavaş yavaş gidiyor.

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

menzil de önemli ama bence en önemlisi şarj süresi, şarj süresi 3-4 dk olmadıkça yaygınlaşması zor.

• Elektrikli aracın içten yanmalıya karşı tek avantajı her durumda maksimum tork verebilmesi ki şahsen bu benim umrumda bile değil. Çevrecilik falan bunları da geçin elektrikli aracı daha çevreci olduğu için alan kaç kullanıcı vardır ki. Hadi üretenleri anlıyorum da bu araçları alanların amacını anlamıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    7 milyon liralık Porsche bile hızlı şarj süresi 37dk.

Yolun kenarında karpuz gibi oturduğumu hayal ettim şimdi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.