elektrikli araç sahibi birisi olarak bazı söylemleri saçma buluyorum. 1000km menzil olmadan almam diyorsunuz ama kaç tane aracın 1000km menzili var? fiesta, golf, egea ve 500x kullandım bunların hiç biri 1000km menzile sahip değildi. uzun yol konusunda bence kullanıcıların haklı oldukları şeyler var menzille alakalı olarak. 90km değil ama ben de aracım uzun yolda 115-120 hızlarında gidiyorum bunun üzerine çıkınca rüzgar direnci nedeniyle tüketim çok artıyor. benim gibi aracını evde şarj etme imkanı olanlar ve yılda 1-2 kez uzun yola gidenler için elektrikli araç çok çok mantıklı bir şey. dayım ve ortağı beraber tesla aldılar 2023 yılında. ortağı her hafta istanbul-ankara yaptığı için adam şarj olayına dayanamadı ve aracını satıp benzinliye geri döndü. dayım yılda 1-2 kez yaptığı için aracını kullanıyor ve çok memnun. |
Elektrikli aracın uzun yolda ne kadar yetersiz olduğunu gösteren gerçek bir video. (2. sayfa)

-
-
şarj %1
biterse ne oluyor?
-
Elektrikli otomobiller son yılarda yaygınlaşmaya başladı.
Ama daha çok yol alması lazım.Menzil ve batarya hala yeterli değil.
En az 1000 KM gidebilen otomobiller yapılmadıkça şehirler arası seyahatlerde cazip değil.
Şu an kullanlar için şehir içinde ideal olabilir ama bir kaç sene sonra satmak istediklerinde kolay kolay satamazlar diye düşünüyorum.
-
-
Bu videoyu elektrikli araçlara mâl etmek saçmalık. Bu arabaya özel bir durum bu kadar tüketim, şarj hızının yavaşlığı. Ioniq 6 ile istanbuldan geldim. Sabit 130 ile ve sadece Bolu'da durdum. Orada da yalnızca 45 dk zaman kaybettim. 800V batarya mimarisi gerçekten çok hızlı şarj oluyor 160 kw güçleri görebiliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sr araçlarda 0 ın altında 7,5 kwh rezerv var. 30-40 km götürür.
Sekizsilindiryoutube
Pili bitene kadar otobanda Tesla Model Y SR Menzil Testi | SR pil kapasitesi gerçekte ne kadar?https://www.youtube.com/watch?si=j53tzdHTz80fI4k3&v=U6oZK3PT6UA&feature=youtu.be
http://https://www.youtube.com/watch?si=j53tzdHTz80fI4k3&v=U6oZK3PT6UA&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
tam isabet konu ve video paylaşım. günlük kısa mesafe rutin için evde şarj imkanı ile elektrikli otmobil rakipsiz fakat uzun yolda yakıt tüketimi avantajını yitiriyor, senede kaç defa uzun yol yaptığınıza ve toplam satın alma maliyetine olmayan servis gideerleri&arızalar eklediğinizde elektrikli otomobiller bugün ve gelecekte rakipsizdir.
2025 yılında ötv artışı bekliyor musunuz? fikirlerinizi bekliyorum https://forum.donanimhaber.com/otv-artisi--159904945#159904977
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
100km menzil aşırı saçma bence elektrikli araçta. 400km bile yeterli. Sadece şarj hızını iyileştirmeleri lazım. 10dk da doluyor olsa bu muhabbetler olmaz. Ya da modüler batarya olacak. Çin'de bazı markalar yapıyor.
64 bin dolarlık elektrikli Mercedes şarj olurken bomba gibi patladı
https://t24.com.tr/haber/64-bin-dolarlik-elektrikli-mercedes-sarj-olurken-bomba-gibi-patladi,1193680
-
https://www.koreatimes.co.kr/www/tech/2024/10/129_380226.html
yüksek yoğunluklu ncm pil, adı sanı duyulmamış ucuz maliyetli çinli batarya üreticisi, güvenlik ve kalite yerine reklam pazarlama harcanan bütçeler & almanya batarya üretiminde çine bağımlı=sonuç (lfp 2. nesil pilleri çinli markalar kullanacak, mercedes nasıl olur da ortak yatırım yapmaz muamma)
lfp pillerin darbe dahil tüm dış etkenler altında güvenirliliği kanıtlanmış durumda, mercedes marka imajına zarar vererek büyük risk almış, akıl karı değil bu.
Bu hafta uzun yol yaptım.
550km git gel yola ful batarya ile çıktım. 15dk lık (107,9tl) trogo ve 35dk lık (386tl) Voltrun da şarj yaptım. %40 batarya ile eve geri döndüm. Zes ac ile tekrar fulledim (217tl). Toplam 712tl.
Km maliyeti 1,3tl.
🧿🧿🧿🧿
Bu rüya ne zaman biter bilmem ama bedavaya geziyoruz.
D segment suv dizel 6lt den, benzinli 7,5lt aşağı yakmaz.
Tek sıkıntı yolda 50dk dolum süresi. Bunun 20dk doğal ihtiyaç molası olarak düşünürsek, 30dk kayıp oluyor. 550km için hiçbirşey değil.
Yalnız o ne biçim yakıttır öyle…
Ben e-C4X’imi birkaç gün önce aldım, 115 kw versiyonu, uzak bir bayideydi, 566 km sürdüm, bu sürüşte 500 metre yükseklikten 1650 metre yüksekliğe çıktım, 110 ile geldim, 6 derecede başladım, yolun yarısında -3 dereceydi ve en az 150 km’yi -11 derecede geldim, kış lastikleri taktım araca yola çıkmadan önce ve sonuç 19.1 kw/100 km…
Elektrikli aracı genelde uzun yolda kullanacaklar için wltp menzilleri 500km üzerinde olan araçları filtreledim.
kullananlar.com
Araba Modelleri - Kullananlar.comhttps://kullananlar.com/araba-modelleri?degerler=5min500&sirala=alfabetik%2Cartan
Hayırlı olsun hocam. Citroenden vaz geçemediniz ha? :) Birkaç ay önce bu aracı düşünüyordunuz sonra kia ev3 , niro gibi araçları düşündünüz sanırım. En son buna dönmenizin sebebi nedir hocam ?
Türkiye'de ulaşılabilir (%10 ötv) elektrikli araçlar şehir içi ve şehir dışı kısa mesafe gidiliyorsa çok mantıklı. Müstakil ev veya evden şarj imkanı varsa 2 kat daha da mantıklı.
Şehir dışı uzun mesafe gidiliyorsa mantıksız. Tartışmaya mahal olmayan bir durum bence.
-
Allah razı olsun hocam, çok daha iyi elektrikliler sizin olsun. EV3 bomboş, resmen çöl, GSR özellikli Egea'nın boş paketi ile aynı... Niro genel itibariyle iyi bir araç değil ve o da donanımsız. MG4 bagajı yetersiz geldi ayrıca Türkiye'deki geleceği soru işareti, Kona şarj hızı çok düşük, T10X standart menzilin menzili çok düşük derken bu oldu. Elektrikliden vazgeçmiştim aslında, bütçem anca Hyundai Bayon ya da Honda City gibi araçlara yetiyordu, sonra büyük bir kampanya ile e-C4X 115 kw versiyonunu 1640'tan 1400'e düşürüp bir de üstüne 250 sıfır faiz verdiler, bir anda kendimi e-C4X'te buldum, iyi ki de bulmuşum. C4X (düz olanı) zaten çok uzun süredir radarımdaydı ama hem çok pahalı olması, hem de 1.2 Puretech motorun ünlü kayış problemi beni uzak tutuyordu. e-C4X de yeni 115 kw hibrit senkronize elektrikli motoru ve yeni 54 wh yüksek nikel düşük kobalt ve mangan oranlı bataryası ile dünyanın en verimli elektrikli araçlarından biri. Dolubatarya'nın bile Stellantis grubunda övdüğü, alın dediği tek araç. Nitekim zaten Citroen konforuna alışığım, aracı da yakından incelediğimde özellikle bagaj kapağı hariç kaportası çok oturaklı, kapıları böyle tok ses veren ve rahat kapanan en son incelediğim araç 2010'ların Volkswagen'leriydi. Yüksek, bagajı büyük, verimli, tek eksiği uzaktan erişim, onun için de çalışıyorlarmış bakalım...
-
2025 itibariyle elektrikli araç tamamen ultra zengin işi oldu.
Elektrik faturasına 500kw sınırı getirmişler, 500kw altı 4.5TL, 500kw üstü 9.23TL olmuş. Elektrikli araba olmayan bir iş yerinde zaten 500kw aşılıyordu, şimdi iş yerinde imkanı yok şarj edemezsin direkt %100'den fazla fatura gelecek demek bu, aynısı ev içinde geçerli. Haftada 500km üstü yapıyorsan otomatikman 500kw'yı geçeceksin demek, hele bir de evde klima varsa tamam zaten.
Üstüne bir de MTV'ler uçtu, Tesla'nın MTV'si 53.000TL oldu. KM'de 0.45TL yakıyordu şimdi 0.90TL yakacak. Mantığı kalmadı.
-
Bu arada yerin dibine soktuğum halde e-C4X benim de radarıma girdi üçüncü araç olarak, çok fazla km yapıldığı için(günlük 100-150km), Zoe ile neredeyse aynı paralar, detaylı bir yorum beklerim mümkünse.
-
Birincisi 500 değil yıllık 5000 kw fakat yetersiz evet, 7000 yapılmalı, bir çalışma var bildiğimiz kadarıyla.
İkincisi 1.800.000 civarına satılan Tesla SR modelin MTV'si 53.000 filan değil, 160 kw motorlu elektrikli araç 2025 MTV'si 14.000 TL civarında, TOGG'un da aynı.
-
Asıl meselenin menzil değil şarj hızı olduğunu anlayacaklar. 1000 km gidip 1 saatte şarj olması mı yoksa 400 km gidip 5-10 dakikada şarj olması mı? Elbette ikincisi...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X