Şimdi Ara

Elektrikli araçların 'kısa batarya ömrü' hakkındaki iddialar çürütüldü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elektrikli araçlar için zaten %20-80 şarj ile kullanın deniliyor. Üzerine kağıt üzerindeki menzil 500'den 350km'ye düşüyor zaten. Yetmiyor, sıcak hava soğuk hava bataryayı etkiliyor. O da yetmiyor yavaş şarj et, sakin kullan, uzun süre park için düşük kapasitede bırak, çok da uzun park halinde bırakma vs vs. Bu ne böyle yahu...

Araştırmanın sonucu halamın bıyığı olsa amcam olurdu gibi birşey.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Zaten evde sarj edemeyecek ya da çok fazla uzun yol yapan adam elektrikli tercih etmemeli dolayısı ile bir anlamı yok iklimlendirmede kaybedeceği yüzde 2 3,'ün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • " Bataryalar, kullanılmadıkları süre boyunca düşük ila orta sıcaklıklarda (25°C’nin altında) tutulmalıdır. "

Eee! Adana, Mersin, Antalya, Urfa... Böyle illerde yılın en az yarısı 25 derecenin üstünde. Oradakiler ne yapacak?

• volga tuygun V kullanıcısına yanıt

Isı pompası yada ucuz yollu peltier iş görür.

• Pilli arabalarda zorunlu olarak ‘Pil koruma modu’ özelliği bulunmalıdır.

Detaylar;
    https://forum.donanimhaber.com/elektrikli-araba-ureticilerine-cagri-pil-koruma-modu--160066556

• elektrikli araçlara dair çürütülemeyecek bir gerçek var o da bir motora, motor sesine sahip olmayan ruhsuz, tatsız elektronik oyuncaklar oldukları.

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt

Yıllardır Atmosferik civic kullanan biri olarak artık ruhsuz tatsız sessiz araca geçme vaktimin geldiğini düşünüyorum. Yeterrr...

• Code140 kullanıcısına yanıt

Atmosferik civicler bağıran ama gitmeyen ömür törpüleri zaten. :)

• Ben elektrikli araçlara güvenmiyorum. Pilli değil mi sonuçta bizim telefonlarda, laptoplarda kullandığımız pillerin hali ortada. Araba da kullandigimiz akü lerin, ups akülerininde hali ortada. 2 yil içinde telefon ve laptoplarin bataryaları genelde ciddi olarak etkileniyor ozellikle laptoplarin ki telefondan da kotu 10 dk calistiramayacak hale geliyor. UPS aküleri de ayni 2 sene sonra 1 lamba bile calistiramayacak duruma geliyorlar. Ya bunları cok adi uretip araclardakileri kaliteli uretiyorlar yada yaniltici reklamlarla elektrikli araç satma pesindeler.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Elektrikli araçlar geçen sene çıkmış gibi konuşmuşsunuz :)

• masterap M kullanıcısına yanıt

Doğru düzgün bir kaynak var mi? Şu kadar senedir kullanıyorum şu kadar batarya kaybına uğradım diyen? Bak konuda bir arkadaş düzgün bir testi paylaşmış ama tabii kimsenin işine gelmemiş cevap verebilen yok. Bakın piller hala çok nazli. Bebek gibi bakacaksiniz yoksa ömrüne zarar veriyorsunuz. Kullanılmadiklarinda da ciddi zarar görüyorlar. Soğuk havada şöyle bir hafta yerinde yatsın bakin ne oluyor o pillere. Eminim performansi dusecektir. Sicaktan koru , soguktan koru, uzun sure yatmasin, pili tam bosaltma tam doldurma. Uzun sure yatacaksa filanca aralikta pil seviyesi olsun. Bu testlerde böyle şeyler yapılmıyor. Optimum kosullarda test et sonra da bilmem kac bin km yaptim yersen. Gercek kullanim senaryolariyla geliniz. Hızlı sarj diyoruz da biz hep ısıyı pil için zararli olarak gördük. Bu test edipte şu kadar kilometre yaptim diyenler kaç kere hizli sarj yapmis mesela? Var mi verisi? Test yapilirken hava sicaklari neymis? Boş testler elektrikli araç guzellemesi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 27 Kasım 2024; 19:28:20 >

• Code140 kullanıcısına yanıt

Benzini bp’den alırsanız atmosferik motor sessizleşir. Diğer petrol istasyonlarının benzinleri de genelde atmosferik motoru bağırtır. İnce ve düşük kaliteli benzin oldukları için atmosferik motor bağırır. Bp’nin benzini ince değildir. Motoruda temizleyip korur aynı zamanda bp. Tahminim bu kurtlar vadisinde bahsedilen boyada kullanılan bir maddeyi benzine katarak inceltiyorlar bu da motoru bağırtıyor. Bugün bp’den aldığım benzini doldururken biraz daha doldurayım dedim tetiğe bastım löp diye kalın baloncuk şeklinde benzin düştü yere.

• Arabayı güneşin alnına park ediyorsun sauna gibi oluyor zaten. Sıcaktan korumak imkansız gibi yazın. Hele sıcak memleketteysen s.çtın.

Kapalı garajın yoksa ne kadar dikkat edebilirsin ki?

Bir de kapalı garajın yoksa şarj da sıkıntı oluyor zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.