Şimdi Ara

Elektrikli BMW iX3 Türkiye'de ön siparişe açıldı: İşte fiyatı ve özellikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
7.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücret ile yemeden içmeden bir kuruş dahi harcamadan 26 sene çalışırsam alabiliyorum, tabi ozamana kadar yaşarsam.Teşekkürler akp.

• aynen hocam akıllardaki soru bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

EQC ile iX3 arasında ciddi MTV farki var arkadaşlar.

iX3 daha gucsuz oldugu icin, yani 210 kW oldugu icin yıllık MTV’si 4800 TL, bu rakam EQC’de 12500 TL. Ciddi bir fark var.

Eqc ile aralarında 100 bin fark var almak çok mantıksız diyecektim ki başka Türkiye gerçeği. Gerçekten bu kadar MTV farkı varsa biraz mantıklı.

Ama Mercedes uzun yıllar servis balata değişimi, pil garantisi vs. Vs veriyor bunlar bmwde de var mı acaba

• şarj değerleri, km menzil değerleri,motor performans değerleri göz alıcı.bmw kalitesi zaten belli.elektrik konusunda bmw emin adımlarla ilerliyor,maşallah. inşallah bu elektrikli araçlar çok gelişir ve içten yanmalı araçlar piyasada kalmaz.

• Değerler çok iyi ama fiyat yüksek. Temel sebebi kur farkı. Onun da sebebi malum..
  • Neeeey 800 bin lira mı o paraya şeker fabrikası kurarım pzvnk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim millet yine gidip alır, stokları tükenir

• Xdrive mı olacak bu bilgi bulamadım da çekiş ile ilgili

• Zenginlerin hava atmalık yeni oyuncağı

• Benim fikrim bu konuda sabit EQC kesinlikle daha modern ve elit duruyor. Sonuçta yepyeni bir tasarım.

Eski tasarım bir arabanın plastiklerini maviye boyayarak yeni araba üremiş olmuyorsunuz. Makyaj bile sayılmaz. Tüm bunları alt alta koyduğumuzda kesinlikle Mercedes EQC alırım bu fiyat bandına. Benim fikrime göre* bu fiyata İX3 almak yanlış bir karardır. Zevkler göreceli değişebilir enayi kelimesi doğru bir tanımlama değil. Yanlış bir kelime kullanmışım. Ama bir F30 kullanıcısı olarak söylüyorum, elektrikli arabayı BMW den almak yürek ister. 100 yıllık teknoloji olan benzinde bile bana yıllık minumum 10bin lira masraf açan F30 u düşünce Mercedes ağır basıyor.

Bu arada araçlar aynı sınıf değiller bence. Belki boyut ve konumlama aynı olabilir ama EQC donanım ve güç olarak çok üstün.

Elektrikli BMW iX3 Türkiye'de ön siparişe açıldı: İşte fiyatı ve özellikleri

• digitayf D kullanıcısına yanıt

0km Hem g30 hem w213 sahibi oldum, 0km aldığınız bir araca düzgün kullanıp düzgün bakarsanız sorun çıkmıyor.

Daha evvel çok problemli denilen peugeot 407 ve vw jetta tsi dsg da eşim aldı onda da sorun çıkmadı. Hiç bir arabam yağ bile yakmadı.

Araba işi biraz kendini bilerek kullanma işi, pistte kullanır gibi kullanılırsa bakımları pahali diye aksak eksik yapılırsa kirilmayacak araba aranıyorsa doğu bloku eski nesil motor sanziman vs olan ataclara bakılmalı.

İnsanlar biniyorlar arabana abi sen böyle kullanırsan bozulmaz, yok tabi az yakarsın, yok yaşını hiç göstermiyor araba falan diyorlar.

Bizim aracımız A noktasından B noktasına sorunsuz ulaşmak ne birileriyle dolaşmak ne de arabayı kırmak.

Amacına uygun araclar alıp amacına uygun kullanınca problem olmuyor, bmw binerken sen hiç bmwci gibi kullanmıyorsun derlerdi ...

Trafiğin kuralı belli fiziğin kuralı belli 3 dk erken varmak için arabayı kırmak yıpratmak gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 16 Ocak 2021; 18:36:55 >

• Yapmayın hocam. F30 un dertli araç olduğunu herkes biliyor. Benim aracıma borusan dışında cam suyu koyulmadı! G30 daha kaç yaşında arabada sorun çıkaracak. Hele bi 4 yaşını doldursun 150.000km geçsin bakalım neler olacak ayrıca G30 hakkında bir tecrübem yok ama F30 gerçekten sorun çıkarma konusunda ününü hak ediyor.

Ayrıca daha yeni çıkan sorunlarım; cam suyu pompası, arka farın yerinden oynaması. Kronik olan Turbo o-ring hatasından bahsetmiyorum bile. 3 yaşında garanti dolar dolmaz 1000€ ya değiştirilen su soğutma sistemi (yurtdışında bedelsiz değiştirildi kronikti! )Borusan orijinal serviste takılan o-ring bile dayanmıyor. Çoğu yanan F30 bu sorunu bilmeyen kullanıcı veya yetkin olmayan servisler yüzünden yandı.

BMW güzel araba ama bir daha garantisi bitmiş BMW ye binmem.

Konu fazla dağılmasın, ix3 sonuçta bir BMW iyi araba olduğuna eminim. Benim serzenişim ötv yi düşük bulup bayi karını arttıranlara.

Not: F30 sıfır km alındı.

• digitayf D kullanıcısına yanıt

Peki. Çıkınca göreceğiz, 150.000'e gelmeden satarım.

Ha cam suyu pompası falan bunlar çıtır çerez.

Yalnız şunu belirteyim peugeot, vw gibi araçlarda sahibi oldum 270.000km de ve 300.000km de sattim. 150.000'den sonra çoğu araçlarda böyle ufak tefek problemler çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Ocak 2021; 17:23:23 >
  • Kardeşim vergi teşviği, gerçek teşvik değildir.

Elektrikli arabadan %18 + %15 vergi nedir ya? Kaldır işte hepsini.

Yalnız distribütör en az 20.000 euro net kar koymuş üzerine. Bu yüzden sıfır, ikinci el araba ithalatı serbest olmalı. Bu komisyoncu şirketlere para yedirmelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: digitayf

Yapmayın hocam. F30 un dertli araç olduğunu herkes biliyor. Benim aracıma borusan dışında cam suyu koyulmadı! G30 daha kaç yaşında arabada sorun çıkaracak. Hele bi 4 yaşını doldursun 150.000km geçsin bakalım neler olacak ayrıca G30 hakkında bir tecrübem yok ama F30 gerçekten sorun çıkarma konusunda ününü hak ediyor.

Ayrıca daha yeni çıkan sorunlarım; cam suyu pompası, arka farın yerinden oynaması. Kronik olan Turbo o-ring hatasından bahsetmiyorum bile. 3 yaşında garanti dolar dolmaz 1000€ ya değiştirilen su soğutma sistemi (yurtdışında bedelsiz değiştirildi kronikti! )Borusan orijinal serviste takılan o-ring bile dayanmıyor. Çoğu yanan F30 bu sorunu bilmeyen kullanıcı veya yetkin olmayan servisler yüzünden yandı.

BMW güzel araba ama bir daha garantisi bitmiş BMW ye binmem.

Konu fazla dağılmasın, ix3 sonuçta bir BMW iyi araba olduğuna eminim. Benim serzenişim ötv yi düşük bulup bayi karını arttıranlara.

Not: F30 sıfır km alındı.

Ben 4 yıldır F30 kullanıyorum bu zamana kadar hiçbir sorun çıkarmadı araç ilk gün ki gibi. Hor kullanıyorsan eğer hiçbir markanın aracı dayanmaz zamanında bakım ve temiz kullanım istiyor.

• Ülkemizde fosil yakıt kullanan otomobiller üzerindeki vergi yükü ile kıyaslandığında bence mantıklı bir seçenek olmuş.

Benzer güçteki, dizel veya benzinli versiyonu ile arasında sağlam bir fiyat farkı olacak.

Eminim ki hükümetimiz bu farkı kapatmanın yollarını yakın zaman bulup uygulamaya alacaktır.

• Elma kullanıcısına yanıt

Hemen önyargılı ile cevap yazmışsınız. İmzanızdan da görüldüğü üzere sizin arabanız LCI kasa sorunları düzeltilmiş versiyon. Benim belki de 10. arabam F30 ve hor kullanmıyorum. Mesela bir sürü aracım oldu, hiç cam suyu arızası yaşamadım. 2 mesaj önceki arkadaş küçük arızalar demiş, borusan' a gidip bir fiyat almasını rica ederim. İnternette araştırın 2012-2013 modellerin neredeyse büyük çoğunluğunun bozulan ana ekranları, lütfen fiyat alıp yazın buraya. Bu arızaların hor kullanmayla ne alakası var?

Alfa romeo mito qv kullandım, hem de sıkı kullandım gık demedi. Ne turbo ne o-ring ne elektronik bir arıza. Aracınız F30 veya BMW olabilir bende de şu anda hem f30 hem de tiguan var. İnanın objektif yorum yapıyorum ve araba işlerinden biraz anlarım.

• Araç gelmeden ÖTV zammını yedi. Ön sipariş verenler fiyat bilgisi alabildi mi acaba? Sitede bir açıklama yok henüz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.