arkadaşlar mesela lav taşlı mangallarda bir bölüm varmış domates soğan közleme için ama bu mangalda yok sanırım nasıl hallediyorsunuz o işi ayrı bir teflon tavada mı
balığa yoğunlaştığım için közleme işi aklıma gelmedi ama hafta sonu denerim.
homend 1401 ızgara sizce nasıl, balkonda kullanılacak. Izgara yapılacak yüzey kırılmaz çizilmez cam. Cam olduğu için daha sağlıklı. pişirme yüzeyi eğimli konabiliyor, böylece yağı ön tarafta bir bölmede toplanıyor. bunu görünce burdur da mermer üzerinde ızgara yaptığımız günleri hatırladım, mermer üzerinde kendi yağında güzel oluyordu almayı düşünüyorum, kullanan kişiler varsa yorumlarını bildirirlerse sevinirim
arzumun mangalkeyf mantıklı gibi geliyor açıkçası benim de hiç fikrim yok fiyatına baktım 143 tl dolaylarinda aslında bu kadar para vermeye değer ki bazı büyük hipermarketlerde 40_50 tl dolaylarinda da bu tarz ızgaralar var
biz tefal kullanıyoruz gayet memnunuz hem hızlı pişiriyor hemde ızgara kısmı döküm olduğu için sıcaklığı iyi muhafaza ediyor...
Tefal Family Grill'den daha iyi diyebileceğiniz bir model var mı acaba?
Bu tarz ürüünlerde pişirmeyi sağlayan resistans kısmı eğer altta ise yani üzerine et/balık konuyorsa ordan damlayan yağlar resistansa gelip duman ve koku yapıyor. Bu sebeple üstten pişirmeli ürün almanızı tavsiye ederim.
bu tarz ürünleri kullanan arkadaşlar fikirlerini yazarsa bizim gibi kararsız kalanlar için oldukça yararlı olur
quote:
Orijinalden alıntı: igav
Tefal Family Grill'den daha iyi diyebileceğiniz bir model var mı acaba?
Güncel
Bim 4 Mayıs 2012:
Bluelight elektrikli ızgara ve pizza makinası 59.00 TL
quote:
Orijinalden alıntı: Raskol
Bu tarz ürüünlerde pişirmeyi sağlayan resistans kısmı eğer altta ise yani üzerine et/balık konuyorsa ordan damlayan yağlar resistansa gelip duman ve koku yapıyor. Bu sebeple üstten pişirmeli ürün almanızı tavsiye ederim.
bu konuda haklısınız.
tavsiyeniz var mı ?
ben ısınan ürünlerde kumtel i tercih ediyorum. ızgaram da kumtel 2200 watlık... Bu ürünlerin duman yapmayanı yok, neticede yağın büyük kısmı suya akarken, telde kalan kısmı duman yapıyor.
ben ısınan ürünlerde kumtel i tercih ediyorum. ızgaram da kumtel 2200 watlık... Bu ürünlerin duman yapmayanı yok, neticede yağın büyük kısmı suya akarken, telde kalan kısmı duman yapıyor.
Bu şekilde rezistansı altta olanlar ne olursa olsun duman yapıyor ama rezistans üstte olursa üzerine yağ damlama ihtimali olmadığı için sadece pişen ürünün kendi dumanı ve kokusu çıkıyor tabiki buda alttan ısıtmaya göre çok az oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
quote:
Orijinalden alıntı: nacar08
ben ısınan ürünlerde kumtel i tercih ediyorum. ızgaram da kumtel 2200 watlık... Bu ürünlerin duman yapmayanı yok, neticede yağın büyük kısmı suya akarken, telde kalan kısmı duman yapıyor.
Bu şekilde rezistansı altta olanlar ne olursa olsun duman yapıyor ama rezistans üstte olursa üzerine yağ damlama ihtimali olmadığı için sadece pişen ürünün kendi dumanı ve kokusu çıkıyor tabiki buda alttan ısıtmaya göre çok az oluyor
kesinlikle haklısınız.
ayrıca bana göre alttan ısıtmalı ızgaralarda verim kaybıda çok. yukarıdaki et kuruyor valla.
bu arada halen aradığımı bulamadım.
kış geldi bu ürünlere rağbet artacaktır. varmı adam akıllı mangal lezzeti verecek balkonda kullanılacak bir elektirikli mangal tavsiyesi?
Arzum Mangalkeyf inde rezistansın konumu nedir? Altta mı üstte mi?
bir an önce bulalım arkadaşlar.
balıklar bizi bekliyor.
Rezistan üstte de olsa yine de duman yapar, sadece rezistansa değen yağ duman yapmıyorki, ızgara teline akan yağ da orada yandığı için duman yapıyor.
İki modeli de kullandım, alttan rezistanslı daha başarılı bence, çünkü suyu ısıtarak buhar oluşturarak ızgaranın kurumasını önlüyor. Üstten rezistanslı olanda ise suya uzak kaldığı için yeteri kadar buhar sağlanamıyor ve ete yakınlık nedeniyle üst kısımlarda kuruma oluyor...
Alttan rezistanli ve usten rezistanli mangal kullandim cesitli markalarin tavsiyem usten olani almaniz usten olanlari hem kapatiyosunuz ustunu ve icerde pistiginden hem dumani cok az oluyo hemde hic kuru olmuyo gayet basarili sonuclar alabilirsiniz. ozellikle balik ve tavuk gibi urunlerde
Ardo ızgarayı da bir inceleyin derim naçizane. Ben kışında kapalı odada masa üstünde balık pişiriyorum. O pis kokudan eser yok.