Şimdi Ara

elektrikli el freni olan araçla nasıl yanlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önden çekişli ve elektrikli el freni olan bir araçla nasıl yanlama yapılır?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio_o -- 13 Temmuz 2017; 14:7:46 >
  • Olmuyor hocam yaa yada bir ilmi var ben beceremedim. Megane 3 edc yle denemistim. El freni dugmesini cekince bi 2 saniye onleri kitliyor o ara ani bu manevrayla bi kac kez yanladim zamaninda ama berbat oluyor yani klasik el frenli aracın yerini tutmuyor. zararida olabilir diye daha fazlada kurcalamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6 kisi uygun tarafa gecerek aracin kapi cami ile tavani arasindaki metal kisimdan bastirarak ileri ittirmek kaydiyla size bu konuda yardimci olacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birincisi el freni ile yanlamak aracın neredeyse bütün aktarma organlarına ekstra yük bindirir ve buda parçaların cok daha kolay aşınmasını ve abartılı olursada büyük masraflara yol açmasını tetikleyebilir kısa ve uzun vadede. Ikinci olarak el freni ile iki saniye arkayı kitlemekten bir zevk alamıyorum özellikle bir kac kez arkadan itis kullandiktan sonra son derece yapay ve hissiz geliyor, ehliyeti ilk aldığım zamanlar tabi cok zevkli geliyordu ama inan oyle degil. Önden ceker arabada drift yapamazsan fakat virajlarda eger arac iyi bir sasi dengesine sahipse küçük direksiyon hareketleri ile agirlik transferi yapılıp "tecrübeyle" bak buranin altini ciziyorum eglenceli ve dogal anlar yasanabilir.

• Gerçekten araç sürmeyi bilen birisi zaten Lift Off yapar. El freni kekolar içindir

• Aracın dengesini kullanarak virajlarda arkasıyla çok güzel oynanır.Ancak tecrübe etmek lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Viraja biraz hızlı yaklaşılır, ayak gazdan çekilir, tam viraja girmeden hafif bir sağ-sol arabanın dengesi bozulur araba arkasını bıraktığı anda direksiyon kayma yönünün tersinde tutulup gaz verilir.

En zevkli kayma yöntemi bence

• furkantasdemir kullanıcısına yanıt
    Ama bir de esp varsa var esp kapatma düğmesi yoksa. Iste o zaman yakılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: triptister

Aracın dengesini kullanarak virajlarda arkasıyla çok güzel oynanır.Ancak tecrübe etmek lazım

Önden çeker araçlar virajda ilk başta önden kopma yaşadığı için, arkayı bırakması daha uzun ve zahmetli olur. Kaldı ki standart şehir için üretilen önden çekiş arabalar ile şehir içinde bir aracın arkasını bırakması olabilecek en kötü senaryolardan zaten.
  • pipoti kullanıcısına yanıt
    Standart araçlarda bu yüzden esp var.Limitlerde yaparsanız olur zaten.Corolla ile el frensiz (Gece 2-3 ) gibi denediğimde dengeyi transfer ederek çok güzel viraj alabiliyordum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle araca EMP atıyoruz ki araçta direnç oluşsun biraz tanısın nedir ne değildir.

Sonra 50-60 ile giderken bir daha emp atıyoruz ama atmadan bak burası çok önemli 1 saniye önce tam sağ yapman lazım. Emp yi at gerisini kendi yapar.
  • quote:

Standart araçlarda bu yüzden esp var.Limitlerde yaparsanız olur zaten.Corolla ile el frensiz (Gece 2-3 ) gibi denediğimde dengeyi transfer ederek çok güzel viraj alabiliyordum.

O sizin dengeyi transfer etmek dediğiniz olayı sanırım anladım. O yanlamak veya drift diye tabir edilen olay ile uzak bir bağ.

Yine de bahsettiğin olayı doğru anladıysam tehlikesi düşük ve zevkli bir sürüş hissi. Özellikle lastikler yeni ve iyiyse zevk katlanıyor.

ESP'li araba çok zevksiz ayrıca benim açımdan, zorunlu olması saçmalık. Her arabada kapanmıyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

quote:

O sizin dengeyi transfer etmek dediğiniz olayı sanırım anladım. O yanlamak veya drift diye tabir edilen olay ile uzak bir bağ.

Yine de bahsettiğin olayı doğru anladıysam tehlikesi düşük ve zevkli bir sürüş hissi. Özellikle lastikler yeni ve iyiyse zevk katlanıyor.

ESP'li araba çok zevksiz ayrıca benim açımdan, zorunlu olması saçmalık. Her arabada kapanmıyor çünkü.

Drift değil evet slide diyelim daha çok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıpidermanin arabasi da yola yapisir yanlamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Sıpidermanin arabasi da yola yapisir yanlamaz.

• Arabalar düz gitmek için tasarlanmıştır.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Damardan kalbe giden bir yol varsa orada bile yanlarız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vicu vicu ben spidey

Damardan kalbe giden bir yol varsa orada bile yanlarız...

Nfs oynarken ben de çok yanlardım.

• Akşam ezanından sonra zevkli olmuyor mu başgan?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.