Cihazın üzerindeki termostat tık diye bir ses çıkartıyor, tamamen sessiz, ayarlanacak ortam sıcaklığına göre elektriği açıp kapayacak bir sistem bilen var mı? |
Elektrikli ısıtıcı termostatı

-
-
Daha az ses çıkaran termostat bulunabilir ama akım kontrolünde anahtarlama elemanı önemli olduğundan belirli kararlılıkta olması lazım. Size sessiz termostat verdiklerini söyleseler inceleyin, zayıf kalabilir sorun çıkarabilir. Belirli bir kalitede olmasından emin olmalısınız.
Elektronik bir devre ve yarıiletken sürücülerle tamamen sessiz olabilir ama hazır sistem için ne gerek var??? Elektronik sistem ve röle kullanılsa röle de ses yapar.
Size bir çözüm:: Termostatı ses geçirmeyecek yalıtım elemanıyla sarın. Ses geçirmeyen kumaşımsı bir malzeme, pamuk ne kadar etkili bilemem, yumurta süngeri benzeri isimli ses yalıtım elemanı, taş yünü parçası gibi. Size lazım olan yalıtım unsuru çok az bi parça. Termostatı sarmanızın mahsuru yok ama yine de hava geçmesi için bi yerer bırakabilirsiniz.
elektrikli soba ve uyurken mi rahatsız ediyor? Ya da ders çalışırken?? Aslında çok dur kalk yapmasını engellemek için gücü azaltma yöntemi olabilir. daha stabil çalışır beki hiç durmasına gerek kalma güç azaltılırsa. içindeki infrared değiştirilmeli, eğer çok tüplü olan eski tiplerdense iç rezistansı değiştirilmeli. Diyotun gücü yarıya indirmesi yöntemi de kullanılabilir ama akımı kaldırabilecek bir diyot lazım. Elektrikli battaniyelerde diyot ile yarım güçte çalışma özelliği var.
-
Termal anahtarın çok daha küçükleri fakat ayar yapılamayanları var.
Küçük termal anahtar + ac solid röle kullanılabilir,
veya dc sensör sistemi + dc solid röle kullanılabilir.
veya şu devre tinyurl.com/y9daqwqq
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 26 Mart 2022; 22:30:52 > -
Ses olmaması için devre kurmak gerekir. Ntc'li mosfetli bir devre hiç ses çıkarmadan anahtarlama işini güzelce yapar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ac anahtarlama olduğundan mosfet değil, triyak, tristör ve ya anahtarlama unsurları düşünülebilir.
-
Haklısınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X