Şimdi Ara

elektrikli mi dogalgazlı sofben mi?? peki ya hermetik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    beyaz esyalarımı forumdaki arkadasların yardımıyla aldım. herkese teşekkürler. şimdi sıra mutfaga geldi. mutfak dolaplarını yaptırmayı düşünüyoruz ancak sorunumuz şofbenle ilgili.

* ısınma merkezi olduğu için sadece sıcak su için kullanılacak şofbene ihtiyacımız var. davlumbazla aynı bacaya bağlanması sağlıksız diyorlar. belediyede izin vermiyor sanırım. bu durumda hermetik mi almalıyız?? elektrikli şofbende baca sorunu olmuyor mu??

* evde doğalgaz mevcut. bu durumda elektrikli mi dogalgazlı mı kullanmak daha ekonomik olur?

* dogalgazlı hermetik kullanmamız durumunda şofbenin yeri yaklasık 4metre degisecegi icin (cam kenarına) buraya çekilecek olan 4mlik sıcak su, soguk su ve dogalgaz borularının maliyeti ne kadar olur? bir de dogalgaz boruları dısarıda olacagı icin kotu bir görünüme mi sahip olur??
    bu konularda beni aydınlatabilirseniz cok sevinirim.

• doğlagaz hermetik şofben alman en mantıklısı.Hermetik olmadığı takdirde İgdaş gaz vermeyecektir.Tüm tesisat işin 500 600 ytl arası tutar ama sonunda sürekli kullanabileceğin en ekonomik su ısıtma sistemine sahip olursun.Gerisini düşünme bile derim.Bende aynısını şimdi kendi evime yaptırıyorum.Demirdöküm.hermetik şofben 550 ytl civarında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teltel

merhabalar,
    beyaz esyalarımı forumdaki arkadasların yardımıyla aldım. herkese teşekkürler. şimdi sıra mutfaga geldi. mutfak dolaplarını yaptırmayı düşünüyoruz ancak sorunumuz şofbenle ilgili.

* ısınma merkezi olduğu için sadece sıcak su için kullanılacak şofbene ihtiyacımız var. davlumbazla aynı bacaya bağlanması sağlıksız diyorlar. belediyede izin vermiyor sanırım. bu durumda hermetik mi almalıyız?? elektrikli şofbende baca sorunu olmuyor mu??

* evde doğalgaz mevcut. bu durumda elektrikli mi dogalgazlı mı kullanmak daha ekonomik olur?

* dogalgazlı hermetik kullanmamız durumunda şofbenin yeri yaklasık 4metre degisecegi icin (cam kenarına) buraya çekilecek olan 4mlik sıcak su, soguk su ve dogalgaz borularının maliyeti ne kadar olur? bir de dogalgaz boruları dısarıda olacagı icin kotu bir görünüme mi sahip olur??
    bu konularda beni aydınlatabilirseniz cok sevinirim.

Selamlar,

Hermetik bir cihazın , davlumbazla aynı mekanda kullanılmasının sakıncası olmadığını biliyorum.Zira hermetik cihazlar gerekli yanma havasını dış ortamdan alır ve dış ortama verirler.Mesela kombiler kullandıkları 100mm çaplı borunun içinde 60 mm çaplı başka bir boru ile bu işlem gerçekleşir.
    Elektrikli şofbende su elektrikle ısıtıldığı için baca olmaz.

Eğer doğalgazlı ve bacalı bir cihaz kullanıyorsanız, bu cihazlar yanma için ortamdaki havayı emdiğinden, aynı mekanda davlumbaz ve bacalı cihaz kullanılması İgdaş veya bölgenin ilgili gaz dağıtım şirketleri tarafından yasaklanmıştır.
    Eğer mecburiyet söz konusu ise, Davlumbazın devreye girmesiyle su ısıtma cihazınızı (yanmasını) devre dışı bırakan kesiciler kullanılmaktadır. Bu uygulamada bile ayrı baca çıkışları gerekmektedir. (Örnek vaillant bacalı kombi uygulamarı)
    Bunların dışında bacalı cihazların gücüne göre bulunduğu mekanların belli bir hacimde olması isteğide söz konusudur. Ayrıca havalandırma mazgalları.

Modüler Mutfak mobilyası üreticilerinde kombi dolabı imalatı oluyor.Bu ürünler bahsettiğiniz tesisat çirkinliğini çözecektir. Doğalgaz borusunun zaten görülebilir şekilde açıktan geçmesi gerekiyor.

Bunun dışında doğalgazlı su ısıtma cihazınızın yeri konusundaki değişiklik size ilave tesisat ve dirseklerde getirecek, her 90 derecelik dirsek 1 mt tesisata eşittir ve sayısı arttıkça cihazın performansına olumsuz etkisi vardır.
    4mt için tüm tesisat en fazla 200 ytl yi aşmaz. Ama doğal gaz tesisatınındaki revizyon için tadilat projesi gerekir bunu gaz kurumuna onaylatmanız bu da 300 ytl yi bulan ayrı bir masraf, ve prosedür.

Yine cihazın bakım ve servis işlemleri için uygun yerleşimde olması gerekiyor. Servisler problem çıkarabiliyor. Soğuk su girişine de filitre koydurmanız gerekiyor.

Bence en önemli kısım kullanım konforu ile ilgili, elektrikli ısıtıcıların, termosifonların, şofben veya kombiler gibi sürekli sıcak suyu güvenilir şekilde sağlayamamaları ve debiye göre sıcaklığı sabitleyememeleridir. Eğer sadece mutfak suyu için ise 45 lt lik bir termosifon cihaz fazlasıyla yeter, ama banyo amaçlıda kullanılıyor ise bunun 60 lt olması gerekir. Anında ısıtan cihazları oldum olası sevemedim, güvenemedim bu konuda yorum yapmıyorum. Kullanım konforu ile ilgili kısma karar verirseniz zaten ürün tipindeki (elektrikli- doğalgazlı) şeçiminizide yapmış olacaksınız.

• hermetik almak daha mantıklı gibi görünüyor o zaman. maxfocus diger basliklardaki yazılarınızı da okudum sanırım mutfak konusunda deneyimlisiniz. bu konuda baska birseyler sormak istiyorum size. mutfagın seklinden dolayı damlalıklı evye konusunda sıkıntı var. bu durumda damlalık sol tarafta kalacak. bu kullanıssız olur diyorlar. diger bir secenekde damalıksız evye kullanmak olacak. sizce pişman olur muyum? tezgah icin granit düsünüyoruz. damlalıklı evye aldıgımızda tezgahin damlalık altına gelen kısmı da kesiliyor mu?? bir de dolapların çerçeveli begendik. yekpare oyulan modelleri begenmedik ancak yapıstırma+gecmeli sistemlerin kullanımında sorun cıkabilir diyorlar. siz bu konuda ne diyorsunuz?
  • quote:

hermetik almak daha mantıklı gibi görünüyor o zaman. maxfocus diger basliklardaki yazılarınızı da okudum sanırım mutfak konusunda deneyimlisiniz. bu konuda baska birseyler sormak istiyorum size. mutfagın seklinden dolayı damlalıklı evye konusunda sıkıntı var. bu durumda damlalık sol tarafta kalacak. bu kullanıssız olur diyorlar. diger bir secenekde damalıksız evye kullanmak olacak. sizce pişman olur muyum? tezgah icin granit düsünüyoruz. damlalıklı evye aldıgımızda tezgahin damlalık altına gelen kısmı da kesiliyor mu?? bir de dolapların çerçeveli begendik. yekpare oyulan modelleri begenmedik ancak yapıstırma+gecmeli sistemlerin kullanımında sorun cıkabilir diyorlar. siz bu konuda ne diyorsunuz?

Selamlar,

Yazınızı yeni gördüğüm şimdi cevap yazabiliyorum.
    Granit konusunda mobilya topiğinde detaylı yazılar yazdım. Renkler ve zevkler tartışılmaz ama ben tercih etmezdim.

Gelelim sorunuza, granit için iki uygulama var;

Birincisi alttan yapıştırma paslanmaz çelik veya diğer doğal/suni taşlarla, seramik evyeler. Paslanmaz dışındaki uygulamalar için ağırlıklarından dolayı evye modülünde destek profilleri kullanılmalı, paslanmazlar ise hafif olduğundan alttan yapıştırılıyor. Alttan yapıştırma uygulamalarında evye boşluğunun kenarlarınında yuvarlatılması profil verilmesi zorunluluğu oluyor. ayrıca hilton lavabo uygulasındaki gibi tezgah çıkıntıları altında zamanla pislik oluşumu gerçekleşebiliyor.Bu da kullanımda istenmeyen bir durum. Artıları ise daha estetik, bütün durması ve tezgah üstündeki suyun kolayca gidere yönlendirilmesidir.

İkinci ise (bana göre doğrusu) üstten evyeyi tezgahın üstüne bindirmek.Bu şekildeki çelik evye uygulamalarında çektirmelerin çok düzgün yapılması ve iyice su için yatılması gerekir. Ancak bu uygulamada tezgah üstünde 4-5 mm lik bir çıkıntı oluşuyor. Bu da tezgah üstünde kalan suyun ancak bezle yada kağıt hazlu benzeri bir malzemeyle alınmasını sağladığı gibi çok estetik durmuyor. Zamanlada tezgaha bindiği kenarlarda kireç ve pislik kalıntıları toplayabiliyor. Ayrıca diğer bir sorunuza cevap bu uygulamada evye çektirmelerinden dolayı damlalık kısmının altınında kalan tezgahında kesilmesi gerekiyor. Eğer damlalıksız evye kullanmaya (ki alttan yapıştırmada özel uygulamalar dışında mecburen oluyor) mecbur iseniz, pişman olmazsınız, olamazsınızda zaten. Zira şansınız kalmamış oluyor. Ama sol damlalık için kullanım mümkünse sol kullanın, ilk anlarda ters gelsede sonradan alışılan bir durumdur.Her ne kadar genelde sağ el kullanımından dolayı, kullanışsız olur ifadesi söylensede, bu zamanla çok değişir. Bulaşık makinasınıda altına konumlandırabilirsiniz.

Tabi ki alternatif olarak, şu da yapılabilir, granit tezgahın üstüne damlalık kanalı açtırabilir, alttan yapışma evye kullanabilirsiniz, bu size yer kazandırır.
    Unutmadan mutfağınızı ve projenizi bilmiyorum ama, bazı firmalarda damlalıklı köşe evyeler vardır, bunlarda çözüm olabilir.
    Tezgahınız laminat tezgah olsaydı, zaten tezgah üstüne binen evye kullanmak ve çektirmelerden dolayıda damlalık altındaki kısmın yine kesilmesi gerekecekti. Tasarım olarak genelde bu damlalık altınada bulaşık makinası konumlandırılır ki, çektirmeler rahatça takılıp sökülebilsin. Mecburen üst tablalı modül geliyorsa da modülün üst tablasına çektirmeler için menteşe tabanı makkabıyla (35mm) delik açmak gerekir. Aksi durumda evyeyi sökmek için modülüde sökmek gerekecektir.
    Umarım geç de olsa yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 19 Mart 2008; 18:58:03 >

• teşekkürler cevap için. henüz geç değil :)) şimdi son olarak eğer mümkünse solda da olsa damlalık olsun diyorsunuz sanırım. bir de 1,5 gözlü evyeler varmış sanırım. onlar için de kullanışlı olduğu söyleniyor. tezgah uzunluğu yaklaşık 3.5 metre olacağı için sorun olmaz sanırım. bir de pişirme grubunun (mikrodalga ve fırın) buzdolabıyla yan yana kullanılması sorun yaratır mı???
  • quote:

teşekkürler cevap için. henüz geç değil :)) şimdi son olarak eğer mümkünse solda da olsa damlalık olsun diyorsunuz sanırım. bir de 1,5 gözlü evyeler varmış sanırım. onlar için de kullanışlı olduğu söyleniyor. tezgah uzunluğu yaklaşık 3.5 metre olacağı için sorun olmaz sanırım. bir de pişirme grubunun (mikrodalga ve fırın) buzdolabıyla yan yana kullanılması sorun yaratır mı???

Selamlar,

Evet 1.5 gözlü evyeler var bende bundan kullanıyorum. Frankenin fragraniti ve çok memnunum. Bu evye için en az 600mm lik evye dolabı gerekir ki benin tavsiyem mecburiyet yoksa 700 mm liktir. Yaklaşık boyu 1000 mm yakındır. Tıkaç kontrollü olanlarıda mevcuttur.Evyenin sağında ve solunda en konumuna göre en az 250-300 mm lik boşluklar olmalıdır. Ayrıca tezgah ek yerlerinden en az 300 mm uzakta olmasında fayda vardır. Ocak grubuyla da arasında 800-1000mm boşluk bırakılmalıdır.
    Pişirme grubunun mutfakta dolapla yanyana olması tercih edilen bir durum değildir. Soğutucunun yanına ıstıcı ürünler konumlandırılmasında fayda var. Anlattıklarınıza göre, sizin mutfağa yapılan tasarımda problemler olabilir.
    Bunun dışında madem mikro dalga kullanacaksınız bunun fırın fonksiyonlu olanını alın ve tezgah altı bir fırın kullanacağınıza, tezgaha entegre ankastra bir ürün kullansanız altınada çekmeceli dolap yaptırsanız yada bulaşık mak. getirseniz, daha iyi olmaz mı hem yer kazanırsınız. Üstelik artık fırınlar bel, omurga sağlığı açısından yarım boy dolap dediğimiz 1280 mm yüksekliğindeki modüllere ankastra olarak yapılıyorlar.

3500 mm buzdolabı boşluğu düşüldükten sonraki ölçü her halde. 600mm ocak, 960mm evye =1560 mm 3500-1560 =1940 mm kullanım alanı kalır.
    Düz bir tezgah için yeterli kullanı kalıyor. Eğer buzdolabı boşluğu yaksa bunun içinde en az 700 mm boşluk olmalı. Soğutucu genişliğinize 50 mm ilave etmenizle boşluğu bulursunuz.

Ayrıca bulaşık mak. fırın, mikrodalga, davlumbaz, buzdolabı ve diğer elektrik bağlantısı veya atık su gideri yada su girişleri olan tüm ürünleriniz tesisatlarını yerlerine göre yaptırın.Aslında mutfağın bir resmini ekleseniz daha kolay yorum yapabilirim.
    Birde projeniz kesinleştikten sonra mutfağın geleceği duvara modüllerin yerlerini çizdirin veya ölçüye göre siz çizin. Bu size tesisat ve giderler için fikir verecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yerden Isıtma mı Petek mi?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.