|
Bildirim
Batarya değişim ücretini de söyleselerdi keşke
|
fiyat/performans olarak fena durmuyor, zaten artık TRoc orta paketin bile 950 liste fiyatı var. tabii bu araçlara tercih noktasında farklı açıdan bakmak lazım. kesinlikle uzun yol aracı yada ailenin tek aracı olmaktan çok uzaklar. ancak çok ağırlıklı şehir içi kullanım yapacaklar için yada hanıma kullanmalık evin 2. arabası olarak bakanlar için ve uygun şartları olanlar için mantıklı olabilir.
şimdi hanıma diye işe gidip-gelmelik, çocukları okula bırakmalık yada şehiriçinde sağa-sola gitmelik işler için hala şehiriçi yoğun trafikte deli gibi 10litre civarı yakan benzinli araçlar bakanlar var, her km'de 2 lira gidiyor. ilk alım fiyatıda birbirine yakın olsun diyelim (misal Mokka-e vs TRoc 1.5tsi olsun) şimdi elektrikli aracı evden şarj ederek kullansan (son bildiğim mesken tipi 2.6tl/kwh olması lazım) 50kWh batarya 130 liraya full'lenir. hadi menzil 350 değilde 300 olsun, 130/300=43 kuruş km maliyeti çıkıyor, yani şehiriçi yoğun trafikli senaryoda benzer güçte benzinli araca göre en az 4 kat daha az yakıt maliyeti var. (hatta menzil şehiriçinde daha avantajlıdır elektrikli tarafta, rejenerasyon fren falan filan derken ama hadi onuda hesaba katmayalım) ancak tabii elektirikli araca uygun şartları sağlamak zorunlu, bi kere kapalı site otoparkı yada müstakil bahçeli ev olayı şart, ben dışarda deli gibi yagmur/kar yağarken gece şarja takıp bırakamam aracı. her ne kadar yalıtım var izolasyonu sağlam vs. densede şarj esnasında kötü hava şartlarında kapalı alanda durması bence önemli. PSA grubunun bildiğim kadarıyla ev tipi wallbox ve senelik e-şarj hediyesi var. wallbox AC 7,5kWh veriyor ev tipi şebekede, gece şarja bıraksanız 8-9 saatte sabaha full dolar. hadi günde fazla fazla şehiriçi 100km gezseniz 3 günde bir gecelik tam şarj bile yeterli olur. |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tebrik ediyorum . Önemli olan ama pek dile getirilmeyen noktaya parmak bastiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
10 yıla iyi ce ucuzlar bataryalar. elektrikli otomobil alırken içinde hangi marka ve model batarya kullanılmış araştırmak lazım bence. akaryakıtlı araçlarında performansı düşüyor eskidikçe. ağır bakım gerektiriyor kullandıkça . opelin bu modeli biraz pahalı bence 45kwh bataryas için. |
maalesef öyle hocam, benim bildiğim vw grubunda golf, troc vs. en üst paket alsanız bile sürüş destek paketi sadece opsiyon ile alınabiliyor. yani en üst pakette bile standart olarak gelmemesi çok enteresan bir durum :/ < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Troc tan memnunmusunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Eyvallah. %10a rağmen böyleyse sıkıntı büyük.. |