Şimdi Ara

elektrikli süpürge tavsiyesi istiyorum, sulu mu, torbalı mı, torbasız mı?,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • değerli arkadaşlar max 300 tlye kadar evde kullanım için süpürge tavsiyesine ihtiyacım var. sulu olanları her temizlikte suyunu değiştirmek gerekiyormuş. torbalı olanların torba masrafı var. torbasızların da hepa filtreleri her temizlikten sonra yıkanması gerekiyormuş. siz hangisini kullanıyorsunuz? hangisi daha performanslı veya kullanışlı? tavsiye edebileceğiniz süpürge var mı?çok teşekkürler.

• takip benimde görüşlere ihtiyacım var up up
  • henüz bir yorum yok :(
  • Bundan yaklaşık 3 ay kadar önce Homend'in DustBreak 1203 torbasız hepa filtreli süpürgesini almıştık. Herkese tavsiye edebilirim, çekiş gücü 1600 Wat ve bizim aile için son derece yeterli oluyor. Ayda bir kez toz kutusunu boşaltıyoruz. Teknosa'dan almıştık, şimdi baktım 199 TL'den yine satılıyor.
  • sayın TekBozok;
    hepa filtreyi temizleme sıklığınız nedir? her süpürmeden sonra temizliyor musunuz? temizlemediğiniz zaman çekim gücünde azalma oluyor mu?
  • Arnica bora tek gecerim. Haliyi tuttumu birakmiyor.
  • merhaba, torbalı veya torbasız süpürge seçimi yapmadan önce aşağıdaki yazıyı okuyup önce kendi gereksinimlerinizi belirlemenizde fayda olacaktır

www.supurgemarket.com
    Toz Torbalı Elektrikli Süpürge mi? Torbasız Süpürge mi? | Süpürge Market
    http://www.supurgemarket.com/toz-torbali-elektrikli-supurge-torbasiz-supurge-i-18.html

• torbalı bir süpürgemiz vardı,yorumlarına ve F/P oranına bakarak arnica hydra rain plus sulu süpürge aldım,2 yıldır haftada 1 kez olarak kullanıyorum.

yorumlarım:

-temizlik performansı ve çekimi iyi

-fiyatı uygun,ek masrafı yok sayılır: suya katılan parfüm ve köpük önleyici hala bitmedi.hepa filtresi yıkanabiliyorMUŞ (ben 2 yıl kullandım,hepa filtre hala temiz duruyor.yani tozu büyük oranda suda bırakıyor.)

-malzeme kalitesi vasat.2 yıldır kırılan-kopan bir şey yok ama malzemeleri elinize alınca yeterli bir sağlamlık hissi yok.ama bu yedek parça maliyetinin uygun olması avantajını sağlıyor.

-hava üfleme fonksiyonu var

-çalışması gürültülü,80 dB civarı sesi var,apartmanda yaşıyorsanız gece çalıştırılmaz.

-kullanımı pratik değil ,kullanım öncesi suyu doldur,parfüm ve köpük önleyici ekle,kullandıktan sonra kazanı boşalt,temizle,filtreleri temizle,kurula yada kurumaya bırak,sonra monte et şeklinde bir prosedürü var.
    bu başta beni çok sıkmıyordu ama 2 yıl sonunda yeni bir süpürge almaya karar verdim.

-özellikle çocuklu evlerde yere birşey döküldü,fişe tak - çek olmuyor.(eski torbalı süpürgemiz bu konuda işe yarıyor)
    yani günlük kullanım değil haftalık temizlik için iyi bir ürün.

şu anda yeni bir süpürge almayı planlıyorum,şu ürünleri araştırdım ve inceledim:

rowenta ro8221 silence force extreme torbasız 68 dB internette 600 tl
    rowenta ro5921 silence force extreme torbalı 62dB internette 475 tl
    nilfisk extreme x300 torbalı internette 900 tl civarı (fiyatından dolayı elendi,bütçe uygunsa alınır)
    miele s5221 torbalı 70 dB civarı,net bilgi bulamadım,mağazada inceledim,sessiz sayılır. 570 tl
    bosch pro silence serisi torbalı ve torbasızı var 71 dB 450-850 tl aralığında

RO 8221 ile RO5921'i aynı standda inceledim,makinaya hortum takmadan yaptığım testte RO5921 RO8221 den çok daha iyi emiş gücüne sahipti ve sessizlik olarak çok üstündü.şunuda belirtmem lazım,ro8221 de süpürge ucu takılı olarak gayet iyi çekiyor.

torbasız modellerde iri cam kırığı gibi parçaların siklon deliklerine takılma ihtimali ve mağazada bosch prosilence torbasız modelini incelerken çektiğim kumların haznede tıkır tıkır dönmesi sonucu torbasız modellerden vazgeçtim.
    sonunda ro5921 ile miele s5221 arasında kaldım , miele s5221 kaliteli ve sağlam bir ürün ama RO5921 sessizlik ve aksesuar yönünden daha üstün.
    ayrıca rowentada silence force extreme serisinde 1 ay içinde para iade garantisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akisa33 -- 13 Mayıs 2012; 12:19:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akisa33

torbalı bir süpürgemiz vardı,yorumlarına ve F/P oranına bakarak arnica hydra rain plus sulu süpürge aldım,2 yıldır haftada 1 kez olarak kullanıyorum.

yorumlarım:

-temizlik performansı ve çekimi iyi

-fiyatı uygun,ek masrafı yok sayılır: suya katılan parfüm ve köpük önleyici hala bitmedi.hepa filtresi yıkanabiliyorMUŞ (ben 2 yıl kullandım,hepa filtre hala temiz duruyor.yani tozu büyük oranda suda bırakıyor.)

-malzeme kalitesi vasat.2 yıldır kırılan-kopan bir şey yok ama malzemeleri elinize alınca yeterli bir sağlamlık hissi yok.ama bu yedek parça maliyetinin uygun olması avantajını sağlıyor.

-hava üfleme fonksiyonu var

-çalışması gürültülü,80 dB civarı sesi var,apartmanda yaşıyorsanız gece çalıştırılmaz.

-kullanımı pratik değil ,kullanım öncesi suyu doldur,parfüm ve köpük önleyici ekle,kullandıktan sonra kazanı boşalt,temizle,filtreleri temizle,kurula yada kurumaya bırak,sonra monte et şeklinde bir prosedürü var.
    bu başta beni çok sıkmıyordu ama 2 yıl sonunda yeni bir süpürge almaya karar verdim.

-özellikle çocuklu evlerde yere birşey döküldü,fişe tak - çek olmuyor.(eski torbalı süpürgemiz bu konuda işe yarıyor)
    yani günlük kullanım değil haftalık temizlik için iyi bir ürün.

şu anda yeni bir süpürge almayı planlıyorum,şu ürünleri araştırdım ve inceledim:

rowenta ro8221 silence force extreme torbasız 68 dB internette 600 tl
    rowenta ro5921 silence force extreme torbalı 62dB internette 475 tl
    nilfisk extreme x300 torbalı internette 900 tl civarı (fiyatından dolayı elendi,bütçe uygunsa alınır)
    miele s5221 torbalı 70 dB civarı,net bilgi bulamadım,mağazada inceledim,sessiz sayılır. 570 tl
    bosch pro silence serisi torbalı ve torbasızı var 71 dB 450-850 tl aralığında

RO 8221 ile RO5921'i aynı standda inceledim,makinaya hortum takmadan yaptığım testte RO5921 RO8221 den çok daha iyi emiş gücüne sahipti ve sessizlik olarak çok üstündü.şunuda belirtmem lazım,ro8221 de süpürge ucu takılı olarak gayet iyi çekiyor.

torbasız modellerde iri cam kırığı gibi parçaların siklon deliklerine takılma ihtimali ve mağazada bosch prosilence torbasız modelini incelerken çektiğim kumların haznede tıkır tıkır dönmesi sonucu torbasız modellerden vazgeçtim.
    sonunda ro5921 ile miele s5221 arasında kaldım , miele s5221 kaliteli ve sağlam bir ürün ama RO5921 sessizlik ve aksesuar yönünden daha üstün.
    ayrıca rowentada silence force extreme serisinde 1 ay içinde para iade garantisi var.

rowenta ürnlerine para idesini hangi siteler yapıyor acaba

• internet sitelerinde bu konuda bilgi yok ama elektroworld,mediamarkt ve tefal mağazalarında satılan silence force extreme lerin üzerinde 31 temmuza kadar alınan ürünlerde alım tarihinden itibaren 1 ay içinde para iade garantisi yapılacağına dair bir kart asılıydı.kartta para iadesi ile ilgili detaylı bilgi için 444 40 50 yi arayabilirsiniz yazıyordu.(ben cumartesi günü aradım,tefal servis çıktı,hafta sonu çalışmıyormuş bu numara)
    internetten alınan ürün distribütör(Groupe Seb) ürünüyse para iadesi kampanyasına dahildir diye düşünüyorum.
    bu sitede özellikle groupe seb garantisi vurgulanmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erhan 35½

Herkese merhaba,

İzmirde yaşıyorum. Bundan 1 ay kadar önce süpürge almaya karar verdim ve araştırmaya başladım forumlar,siteler vs okudum ve bana uygun olabilecek markaları ayıkladım. Nilfiskim allergy modelinde karar kıldım ve müşteri hizmetlerine mail attım. Kısa sürede telefonla dönüş aldım ve aklıma takılan bütün soruların cevabını aldım. Benimle ilgilenen temsilci o kadar ilgili ve o kadar araştırmacı bir kişi ki hangi markayla kıyaslayıp(su hazneli,torbalı,torbasız) nilfiski elemeye çalıştıysamda başaramadım. Çünkü kendi markasına olduğu kadar diğer markalara da hakim, yani rakiplerini iyi tanıyor. Eğer gerçekten ilgilenen ve almak isteyen varsa mail atıp konuşsun çünkü forumlarda vs. yerlerde doğru düzgün bilgisi olan yok. Neyse en sonunda ikna oldum ve ürünü almak için 1 mayıs tatilinide fırsat bilerek Media Markt'a gittim, orada olduğu söylenmişti. Gittiğimde benim almak istediğim modelin ellerinde olmadığını söylediler. Benimle ilgilenen müşteri temsilcisini aradım bana dönüş yaptığı numaradan, bana izmir satış müdürünün numarasını verdi. Aradım kendisini durumu anlattım ve alabileceğim yeri söyledi. Ürünü 1 kac gün sonra satış müdürünün dediği yerden aldım ve aldığım gün kullandım. Toz torbası boşken boru ucundaki emiş gücü 600, toz torbası tamamen dolduğunda giren hava o şiddetle çıkamayacağı ve torbayı patlatacağı için 400 e düşüyor. Bu size kötü ve olumsuz gelebilir ama en basit örnekle ateş pahası olan dyson'da boru ucundaki maximum emiş gücü 280 bilmem anlatabildim mi? Nilfiskteki emiş gücünde ben ürün bulamadım piyasada. Şunuda belirtmek isterim bilmeyenler için, wattan bahsetmiyorum watt çektiği elektiriği temsil eder, benim bahsettiğim airwatt yani emiş gücüdür. Bu ürünün emiş gücü 600, 400 vs bir şeyler yazdım, tam anlaşılması için örnek vermek gerekirse ürün o kadar güçlü ki emişteki gücünden banyodaki paspasları süpüremedim süpürgeyi koyup sürmeye başladığım anda sanki makinanın içine gidecekti, emiş gücünü bir kademe düşürmem gerekti. Halıya parkeye yapışıyor resmen. Parkeyi en yüksek emiş gücüyle süpürdüğünüzde silmeye gerek bile kalmıyor gerçekten. Süpürme işi bittiğinde açtım toz torbasının olduğu hazneyi zerre toz yoktu. Bende allerji var polenlere karşı. Bu ürün hepa 14 filtreye sahip ve hepa 14 kullanılan süpürge yok. Yani süpürürken içeriye tozla beraber giren hava bu filtre sayesinde sadece hava olarak çıkıyor, tozlar hepa filtrede kalıyor. Ben sadece bir kullanıcıyım burda yazdıklarım ne reklam ne başka bir şeydir. Oturup bu kadar detaylı yazmamın sebebide ben süpürge ararken bilgisi olan bir kişi bulamayışımdır. Umarım faydam olur süpürge arayanlara. herkese saygılar.

merhaba
    öncelikle bu güzel açıklama için teşekkürler...
    nilfiks'in hangi modelini aldığınızı yazarmısınız.?

• kesinlikle torbalı model almanızı tavsiye ederim. ne varsa eskide vardır.

sulu filtre işkence gibi. torbasızlarda ya pislikleri görüyorsunuz ya da filtreyi her temizlikten sonra temizlemeniz gerekiyor. bu da iş üstüne iş demek. ayrıca hepa daha çabuk değişmesi gerekiyor.

torbalılarda hepaya fazla toz gitmiyor. ve 5 tanesi 10 lira olan orjinal torbalılar var hepası da 15 lira olanlar var. yani masraf yok gibi birşey. ancak ithal ve yüksek fiyatlı ürünlerin torba ve hepa fiyatları 40 50 liralara kadar çıkıyor.

ben bütün araştırmalar sonucunda arzum ER456 aldım. 250 w ve 450 w emiş gücü var. ben emiş gücünü ön planda tuttum ama fazla geldi. yani halıyı tuttuğunda bırakmaması iyi birşey değil kötü birşey. kısmak zorunda kalıyoruz. turbo başlık dahil bütün aparatları var. makinanın 5 torbası 10 lira hepa filtresi 15 lira. 239 liraya aldım. normal fiyatları 300 350 civarı.

• bizim evde kullandığız sulu çok memnunuz.torbalıların torbasını değişmek çok uğpraştırıyor her yer toz oluyor.torbasızları yine temizlerken zor oluyor.ama bu sulular bence en kolayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmedusa

bizim evde kullandığız sulu çok memnunuz.torbalıların torbasını değişmek çok uğpraştırıyor her yer toz oluyor.torbasızları yine temizlerken zor oluyor.ama bu sulular bence en kolayı

torbalı elektrik süpürgesinin torbasını değiştrimek nasıl çok uğraştırıyor anlamadım.
    Eski torba kapak açılıp çöpe atılıyor yerine yenisi takılıyor.
    Torbalı süpürgeler en fonksiyonel ve kullanışlı olan süpürgelerdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.