Malumunuz üzere 2 hafta sonra kurban bayramı ve bir çoğumuzun en çok yorulduğu şey özellikle büyük baş hayvan kesenler için kemikleri kırmaktır.
Geçen seneden niyetlendiğim fakat henüz uygulamaya geçirmediğim bir durum bu ve bundan sonra ki seneler kemikleri elektrikli testere ile kesmeyi düşünüyorum.
Halihazırda zaten kemik kesme işini elektrikli testere ile yapan arkadaşlar varsa kullandıkları testere marka/modelini ve memnuniyet durumlarını belirtirlerse bizler için açıklayıcı olacaktır.
Gözüme çarpan bir kaç modelin linkini paylaşıyorum.
ilk linkteki cihazı aldım güçlü bosch garantisinde fakat yorumundada belirttim uç değişimi sds değil manuel anahtarla yapılıyor. ikincisi yanında gelen testerenin ne amaçla olduğu belli değil markasız
kemikte testere önemli bosch S 1211 K bu model testereyi aldım ürün paslanmaz donmuş gıdalar için ağız yapısı şerit testereye benziyor. e-hırdavat burada ucuz 5lisini 60 küsüre satıyorlar belki iletişime geçerseniz tek tekte verebilirler.
kurbandan kurbana kullanacak ve ticari bir işte kullanmayacaksanız üst düzey alamaya gerek yok diye düşünüyorum. ama gücü 700 w ın üstünde olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: ilkcemre29
ilk linkteki cihazı aldım güçlü bosch garantisinde fakat yorumundada belirttim uç değişimi sds değil manuel anahtarla yapılıyor. ikincisi yanında gelen testerenin ne amaçla olduğu belli değil markasız
kemikte testere önemli bosch S 1211 K bu model testereyi aldım ürün paslanmaz donmuş gıdalar için ağız yapısı şerit testereye benziyor. e-hırdavat burada ucuz 5lisini 60 küsüre satıyorlar belki iletişime geçerseniz tek tekte verebilirler.
Ne amaçla kullanacağınıza bağlı ; Sadece bıçak hediyesi için fiyat farkına değmez Amatör kullanım için Bauhaus'taki (ALPHA-TOOLS A-FS 650 Tilki Kuyruğu) satılan 119 TL cihaz yeter artar Kurban için Paslanmaz çelik testere satılıyor onu alın kullanın.İhtiyacınıza göre daha sonra farklı amaç için üretilen bıçak alırsınız.Profesyonel Yani günlük kullanım için BOSCH Mavi seri alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: kasap34
Ne amaçla kullanacağınıza bağlı ; Sadece bıçak hediyesi için fiyat farkına değmez Amatör kullanım için Bauhaus'taki (ALPHA-TOOLS A-FS 650 Tilki Kuyruğu) satılan 119 TL cihaz yeter artar Kurban için Paslanmaz çelik testere satılıyor onu alın kullanın.İhtiyacınıza göre daha sonra farklı amaç için üretilen bıçak alırsınız.Profesyonel Yani günlük kullanım için BOSCH Mavi seri alabilirsiniz.
öncelikli ve ağırlıklı amaç kurbanda kemik kesmek. belki senede bir kac sefer ağaçların dallarını kesmek içinde kullanılabilir.
Kemikler için ne kadar güçlü bir testereye gerek var onu kestiremiyorum sadece. Sonuçta bir sefer alınacağı için bir yıllık değil de tabiri caizse ömürlük bir alet alayım istiyorum. Tavsiyeleriniz doğrultusunda aşağıda linklerini vereceğim 2 üründen birisini almayı düşünüyorum.
Ilk linkteki markayi hic tanimiyorum yorum yapip sizi yanlis yonlendirmek istemem. Einhell i tercih ederim en azindan Alman mali
quote:
Ilk linkteki markayi hic tanimiyorum yorum yapip sizi yanlis yonlendirmek istemem. Einhell i tercih ederim en azindan Alman mali
Sizce 800 w gucunde testereler buyukbas kemikleri kesmek icin yeterlimidir ? Bosh s1211 k testere ucu ile birlikte
irfanim34İ
kullanıcısına yanıt
Bahsettiğiniz ürün zaten gıda için yani dondurulmuş gıdaları kesmek için üretilmiş paslanmaz çelikten oluşuda zaten gıdaların küfe pasa maruz kalmamaları için.( Kesim yaparken lütfen keseceğiniz kemik ve kemikli etleri sağlam tutunuz hatta iki kişi kesim işini yapın biri tutarken diğeri kesebilsin .)Gönül rahatlığı içinde alıp kullanabilirsiniz.
quote:
Bahsettiğiniz ürün zaten gıda için yani dondurulmuş gıdaları kesmek için üretilmiş paslanmaz çelikten oluşuda zaten gıdaların küfe pasa maruz kalmamaları için.( Kesim yaparken lütfen keseceğiniz kemik ve kemikli etleri sağlam tutunuz hatta iki kişi kesim işini yapın biri tutarken diğeri kesebilsin .)Gönül rahatlığı içinde alıp kullanabilirsiniz.
Tesekkur ederim ilgi ve tavsiyeleriniz icin.
Rica ederim kurbaninizi Allah kabul ve makbul etsin.
quote:
Rica ederim kurbaninizi Allah kabul ve makbul etsin.
Kemik parçalamak için kullanan arkadaşların yorumlarını alabilir miyiz? Kemikleri üzerinde biraz etle bölerek o şekilde pişiriyoruz. Fakat bazen kemikleri bölerken kemik parçaları da ete karışıyor. Büyük parçalarda sorun yok ama bu aletlerde parçalarken kemik talaşı ete bulaşıp yerken ağza gelir mi? Gelen yorumlara göre ben de almayı düşünüyorum. Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
Cemil64
kullanıcısına yanıt
Uzun yıllar kuzu kesiminde kullandım hiç bir şikayet almadım.Kemikli etler pişirmeden önce zaten suda bekletilip yıkandığı için sıkıntı oluşturmuyor.
Kurbanda tilki kuyruğu/panter/kılıç testere kullananlara bir sorum var. Bosch un kemik kesme için kullanılan S1211K bıçakları ve tilki kuyruğu testere ile danayı boylamasına ikiye kesmek mümkün mü? Bir de uygun devir ayarı hangisi olur ?
quote:
Orijinalden alıntı: i386
Kurbanda tilki kuyruğu/panter/kılıç testere kullananlara bir sorum var. Bosch un kemik kesme için kullanılan S1211K bıçakları ve tilki kuyruğu testere ile danayı boylamasına ikiye kesmek mümkün mü? Bir de uygun devir ayarı hangisi olur ?
Kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi? Kurbanda kullanmak için Einhell ömürlük bir seçenek mi?
Mümkün.Devir hizini kesilen hayvanin kemik sertligine gore ayarlamaniz gerekiyor.Zaten son hizda makinayi kontrol etmekte zorlanirsiniz.