Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
556.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet artık o prizlerden alıcaz. ısıtma ve termostat konusunda çok net bir şey söyleyemem , şimdilik ev kaloriferle iyi ısınıyor. asıl ,kaloriferlerin çalışmadığı bahar aylarında çocuk odasına koymak için almıştım. dün tabi denedim . Odayı çok güzel ısıttı. ayrıca kendisi de hızlı ısındı. kısa sürede el değmeyecek sıçaklığa ulaştı. özelliklerinde yazdığı gibi havayı kuvvetli bir şekilde yukarıya yönlendiriyor. kullandıkça yorumlarımı eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 13 Ocak 2011; 10:22:40 >
  • iyi akşamlar arkadaşlar,bu konuda çok yabancıyım sizlerin fikrini almak istiyorum,izmir e yeni geldim bornovada üşüyorum :) yerler fayans ısı yalıtımı kotu sayılır odam da balkon var bide soğuk giriyor yani, ısıtıcı almak isitıyorum 17 metre kare falan odam fakir ya da delonghi alsam ısıtr mı odamı yada 500 liraya kadar klima mı alsam onlar da pek iyi değil sanırım beni aydınlatrsanız çok sevinirim, iyi forumlar herkese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaglesss

iyi akşamlar arkadaşlar,bu konuda çok yabancıyım sizlerin fikrini almak istiyorum,izmir e yeni geldim bornovada üşüyorum :) yerler fayans ısı yalıtımı kotu sayılır odam da balkon var bide soğuk giriyor yani, ısıtıcı almak isitıyorum 17 metre kare falan odam fakir ya da delonghi alsam ısıtr mı odamı yada 500 liraya kadar klima mı alsam onlar da pek iyi değil sanırım beni aydınlatrsanız çok sevinirim, iyi forumlar herkese.

hocam anlattığın kadarıyla ısı kaybı çok fazla. bide 17m2 bence radyatör ısıtmaz. yerleride fayans olan bi odaya kömür sobasından başkası yalan olur. yoksa elektrik faturası çok tuzlu gelir. yerlere açık kalmamacasına parça parçada olsa kışlık olarak halı döşe. balkondan rüzgar giriyorsa şerit süngerle yalıtım yap. ancak öyle ısınır orası.

• BENCE yağlı radyatör UFO vb den çok daha iyi UFolar sadece gördüğü yeri ıstıyor bu rağlı radyatör ise yakınıı ısıtıyor.
  • Arkadaşlar evim amerikan mutfak olduğu için ısınmıyor. Her zaman salonda oturduğum için hem mutfaktaki hem de salondaki kaloriferi son aşamada yakmama rağmen doğalgazla ısınamıyorum. Bu yüzden yağlı radyatör almaya karar verdim.. Fakat bahara yaklaştığımız için öyle pahalı bir şey değil de, 2 ay beni idare edebilecek bir şey almak istiyorum.

Hangi cihazı tavsiye edersiniz acaba ? Doğalgazı da açık tutmayı düşünüyorum, 9 dilimlik bir şey yeterli olur mu ?

http://satis.praktiker.com.tr/isiticilar/homefit-yagli-radyator/211247

Mesela bu üstteki cihazı alayım mı ? Şehir merkezine biraz uzak olduğum için internetten satın alacağım.. (İstanbul)

• quote:

Orijinalden alıntı: SLiM_BoY

Arkadaşlar evim amerikan mutfak olduğu için ısınmıyor. Her zaman salonda oturduğum için hem mutfaktaki hem de salondaki kaloriferi son aşamada yakmama rağmen doğalgazla ısınamıyorum. Bu yüzden yağlı radyatör almaya karar verdim.. Fakat bahara yaklaştığımız için öyle pahalı bir şey değil de, 2 ay beni idare edebilecek bir şey almak istiyorum.

Hangi cihazı tavsiye edersiniz acaba ? Doğalgazı da açık tutmayı düşünüyorum, 9 dilimlik bir şey yeterli olur mu ?

Mesela bu üstteki cihazı alayım mı ? Şehir merkezine biraz uzak olduğum için internetten satın alacağım.. (İstanbul)

tansas ve migrosta 89TL ye satilan firex marka yagli radyator var.ama marka onemli yagli radyatorde. dogalgazin yapamadigini da ancak kaliteli bir markanin urunu hemen yanibasinizda olursa etki gosterir sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lacinalper

quote:

Arkadaşlar evim amerikan mutfak olduğu için ısınmıyor. Her zaman salonda oturduğum için hem mutfaktaki hem de salondaki kaloriferi son aşamada yakmama rağmen doğalgazla ısınamıyorum. Bu yüzden yağlı radyatör almaya karar verdim.. Fakat bahara yaklaştığımız için öyle pahalı bir şey değil de, 2 ay beni idare edebilecek bir şey almak istiyorum.

tansas ve migrosta 89TL ye satilan firex marka yagli radyator var.ama marka onemli yagli radyatorde. dogalgazin yapamadigini da ancak kaliteli bir markanin urunu hemen yanibasinizda olursa etki gosterir sanirim.

Salonda 2 adet cam kapı var boydan boya, sağa sola açılan. Bu yüzden salon ısınmıyor.. Bir de peteği salonun köşesine koymuşlar, kendisini zor ısıtıyor petek :) Bir tane yağlı radyatör alsam oda ısınır bence, pek büyük değil zaten salon..

• quote:

Salonda 2 adet cam kapı var boydan boya, sağa sola açılan. Bu yüzden salon ısınmıyor.. Bir de peteği salonun köşesine koymuşlar, kendisini zor ısıtıyor petek :) Bir tane yağlı radyatör alsam oda ısınır bence, pek büyük değil zaten salon..

Ne tür bir cihaz tavsiye edersiniz arkadaşlar ? Verdiğim linkteki cihaz işimi görür mü acaba ?

• Arkadaşlar yağlı radyatörlerle ilgili sanırım atladığınız bir husus var. Gücü ve dilim sayısının yanı sıra içindeki yağın cinsi de önemli. Zaten aynı güç ve dilim sayısına sahip iki radyatör arasındaki fiyat farkı bundan kaynaklanıyor. Bu radyatörlerin içindeki yağa "ısı transfer yağı" deniyor ve ısı transfer kabiliyetleri çok farklılıklar gösteriyor. Burada en büyük sorun : Hiç bir üretici ürünün kitapçığında içindeki yağın ısı iletim katsayısını yazmıyor. Aynı güç ve dilim sayısındaki bazı ürünler kendini zor ısıtırken bazılarına dokunamayacak kadar ısınmasının nedeni bu. İçindeki yağın ısı iletim katsayısı düşük olduğu için yağ kendini ısıtıyor. Bende Fakir RF 11 var. 30 metrekarelik bir salonu ısıtabiliyor. Ancak maalesef benimki de 10 günde elektrik probleminden dolayı bozuldu. Geri vereceğim. Bir de beni çok şüpheye düşüren bir durum var: Fakirin Alman sitesinde bu ürün yok. Orijinalliğinden emin değilim. Üniversitedeyken bir arkadaşım Vaillant marka bir yağlı panel radyatör vermişti. Tek başına 7o metrekarelik evi yaşanabilir hale getiriyordu. Yağlı radyatörlerde sırf ucuz diye bilinmeyen markaları tercih etmeyin derim. Gerçi benmki Fakir di bozuldu. Ha bi arka odada DeLonghi kullanıyorum. Çok memnunum...Elektrik faturaları biraz kabardı ama evde hastam var. O yüzden mecburum.

• yav bu yağlı radyatörlerde anlamadığım bişi var 2000-2800 w gibigeğerlerden bahsediliyor ancak bunun içinde kaç litre yağ var ki? ben 5 litreli bi petin içine 500 watlık bi sallamayı koyduğum zaman 10-15 dakkada kaynatıyor, bunlarda bu kadar hacmin olduğunu düşünmüyorum ancak niçin bu kadar yüksek değerlerde direnç kullanıyorlar..
  • değerli arkadaşlar size şöyle bir sorum var
    merkezi doğalgaz kaloriferle ısınan evim var. ev birinci katta olduğundan dolayı diğer dairelere göre daha az ısınıyor.
    oturduğum salon 40 metrekare üç pencere var iki pencerenin altında kalorifer var üçüncü pencerenin altında kalorifer yok sanırım ısı kaybı da buradan oluyor.
    salonumun sıcaklığı 21-22 derece oluyor ben 24 derece olmasını istiyorum

sizce yağlı radyatör alsam ve kalorifersiz pencerenin altına koysam salonum daha iyi ısınır mı acaba??
    kaç wattlık radyatör almalıyım günlük 10 -12 saat açık tutacağım
  • şu ana kullandığım yağlı radyatörden çıtırtı sesleri geliyor normal birşey mi
  • arkadaşlar merhaba , dönemsel ısınma için yani yazdan kışa geçiş dönemlerinde ısınma sistemimiz zayıf olduğu için klima veya radyatör almayı düşünüyorum sizce klima mı alayım yoksa radyatör mü ? bunu sorarken amacım hangisinden daha fazla verim ve aylık fatura daha az veririm diye sordum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gustin -- 27 Temmuz 2011; 14:15:06 >
  • Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.Antalyada oturuyorum.Kış ayları ılık geçiyor.Evde Doğalgaz,Soba bacası falan yok.Şimdiye kadar Klima ile ısınıyordum.Ama şimdi küçük bebeğimiz var.Klima havayı kurutuyor ve üflediği sıcak hava ev içinde dolaşarak rahatsız edici bir rüzgar oluşturuyor.Onun için Radyatör almayı düşünüyorum.Ama karar veremedim.Oturacağım oda 6 metre boy 4 metre en.Yükseklik ortalama 3 metre.Nasıl bir Radyatörle ısıtabilirim bebeğimi.Birde oda oda dolaştırmam lazım.Gündüz salon.Gece yatak odası.Bu şekilde Faydalı bir ısıtma elde edebilirmiyim.Cevaplarınızı bekliyorum.
  • Konuyu biraz okudum ama tam anlamıyla bir sonuac ulaşamadım. Trabzonda üniversite öğrencisi olarak okuyorum bilgidiğiniz gibi kışın oldukça soğuk olabiliyor. Odam 28 m2 kadar. Isınma için sizce hangi tür ir ısıtıcı kullanmalıyım yağlı radyatörlermi, ufo tarzı ürünlermi yoksa mini klimalar nasıldır. Ayrıca gelecek olan faturada oldukça önemli olacak benim için. Yardım ederseniz çok sevinicem.
  • ARTI MÜHENDİSLİK FETHİYE
    0252 611 38 64
    0530 970 40 10
    ISI POMPASI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN ARAYINIZ.
    www.alarkoarti.com
  • Arkadaşlar bende 16 17 m2 odanın ısınma problemini çözmeye çalışıyorum. geçen gün 330 liraya FON elektrikli ısıtıcı aldım. şekli yeni kalorifer petekleri gibi.12 saat çalıştırdım odada tık yok. sanki hiç birşey çalışmıyor gibi.iade ettim hemen. bugün arçeliğe gittim. şu flavel yağlı radyatörlere baktım.10 dilim.okadar büyük odayı ısıtmaz dedi. küçük ofislerde anca işini görür dedi. bu aletlerin 2500 Watt ta performans vereceğine inanıyorum ama sürekli çalışacak çok tuzlu oluyor. 1000 Watt gibi bi saatlik tüketimle verimli ısınabileceğimiz birşey yok mu.????
  • adalet bende bundan almayı düşünüyorum ama 15 m2 bi oda da nasıl bi sonuç verir elektrik sarfiyatı diğerlerine göre nasıl olur merak ediyorum
  • Forumu inceledim ama delonghi dragon performansı hakkında net bir bilgiye sahip olamadım kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini bekliyorum.
    4 aylık bir bebeğim var gece yatarken klimayı kullanmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.