Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
556.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: Dil-Tarih

Arkadaşlar benim merak ettiğim Fakir RF 11 ile Delonghi TR 1025 arasındaki fiyat farkına değecek kadar ısı kazanımı ve elektirik tasarrufu var mı ?

TR 1025 modeli dışında Fakir RF 11 ile kıyaslanabilecek başka ne modeller önerirsiniz. En fazla 25 metrekarede kullanacağım Ankara kışında.

Rezistanslı ısıtıcı olduğundan elektrik tasarrufu söz konusu değildir. Saygılar.

Rezistanssız elektrikli ısıtıcı oluyor mu?

Klimalar var. Saygılar.

İyi de zaten kimse ısınmak için klima almaz ki. :)

Ege ve akdeniz bölgesinde ısınmak için kullanımı oldukça yaygın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

Orijinalden alıntı: caiprinha

quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

Bana yardımcı olacak var mıdı

Arkadaşlar, Bugün şu modeli almayı düşünüyorum ne diyorsunuz?

http://www.hepsiburada.com/liste/delonghi-kh-771225-cw-12-dilim-yagli-radyator/productDetails.aspx?productId=evdelkh771225&categoryId=17111

Yaşadığım yer Bodrum Turgutreis.

Yanlış link vermişim düzelttim.

Arkadaşım ben bu ürünün bir alt modelini kullanıyorum. bendeki kh 771225, senin sorduğun kh771225 c.w.

ilk aldığım zaman ki yorumumda oda bilgilerim ve 1 saatlik tüketim miktarını belirtmiştim. (17.10.2012 tarihli mesajım 9. sayfada)

Isıtıcımı günde 9-10 saat çalıştırıyorum ve oda sıcaklığıda 24-25 derece oluyor. ısıtıcıyı ilk 1-1,5 saat termostatın son ayarında daha sonrada dairenin 3/4'ü oranında tutuyorum ve bu şekilde 4-5 dakika çalışıp 4-5 dakika duruyor. Tabiki bu durduğu süre içinde de sıcaklık vermeye devam ediyor.
    Isıtıcıyı devamlı 2500 watta çalıştırıyorum. Elektirik faturamda ise 65-70 tl gibi bir fark oluştu. Benim yaşadığım deneyim budur, buna göre kararını verebilirsin. Al veya alma diye kararında etkili olacak bir cevap vermek istemem.

gayet güzelmiş ben 150 lira fark olsa faturamda onada raziyim, yakari guzelmis. ısıtması da iyi.

düzeltme yapıyorum, faturayı programla hesaplamıştım. Yanlışlık vardı heralde, bu gün faturam 160 tl geldi. fakat bir önceki fatura bayram haftasına denk geldiği için 1 hafta erken gelmişti. Bu yüzden 38 günlük elektirik faturamdır bu. normalde radyatörü kullanmıyorken 30 günlük periyotta 50-60 tl arası geliyordu.

Bilgi :
    160 tl = 449 kw elektirik tüketimi

• Ege ve Akdeniz haricinde işe yaramaz doğal olarak. İstanbul'da bile çok kasar, zorlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerauto
    Şimdiii sıra geldi karar aşamasına :)
    Vento 12 dilimli ve trd 1025 arasında kaldım.

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10147374

Vento-900-1600-2500

trd 1025- 1100-1400-2500

VENTO hakkında deneyim manasında yeterli bilgi pek fazla yok, dragon eski, vento yeni teknoloji, dragonun ısıtması daha iyi gibi, ventonun ise sarfiyatı daha az.

• Akakce comda bakınırken birde arçelik marka gördüm oda fena değil gibi. 150 lira hemde. Kullanan varmı bu markayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Akakce comda bakınırken birde arçelik marka gördüm oda fena değil gibi. 150 lira hemde. Kullanan varmı bu markayı?

Ben Beko kullanıyorum. Gayet güzel. Yatak odasını çok iyi ısıtıyor. Çok kısıkta çalıştırıyorum üstelik.
  • Bu ürünü bugün alıyorum kısmetse.4-5 GÜN İÇİNDE YAĞLI RADYATÖR KONUSUNDA AZ ÇOK BİLGİM OLDU KOÇTAŞTAN GİTTİM GÖRDÜM ÖZELLİKLERİ DAHA MANTIKLI GELDİ.YORUMLARIMI YAZARIM.
    http://www.koctas.com.tr/elektrikli-isiticilar/delonghi-trd0820er-8-dilim-fanli-isitici/8675-14226/
  • Delonghi TRD-1025 Dragon 10 Dilim dun elime ulasti gece 2 saat son gucte calistirdim, ıstundeki kokunun gitmesi icin oyle yapmak gerekiyormus.
    daha sonra 1. kademede yari termostat da sabaha kadar calisti. daha once 6 sene ufo kullandim farkini soyle soyleyebilirim, sabah kalktigimda duvarlar bile isinmisti. ufo insanin sadece dışını isitiyor, yagli radyotor ise hem icini hem disini. gayet sessiz calisiyor, ilk isinirken genlesmeden biraz tıkırtı yapıyor. sonrasi sessiz kapanip acildigi hic anlasilmiyor. bakalim fatura nasil gelecek bebek dolayisiyla makina hep acik kalacak.
  • Bende bugün burdaki yorum ve öneriler ışığında Delonghi TRD-1025 Dragon3 aldım koçtaşdan 299 liraya.. Normal olarak şimdilik biraz koku yapıyor 2-3 kullanımda geçer. Sadece çalişmaya başladığı ilk 45dk birkaç kere tık tık diye genleşmeye bağlı olarak ses çıkardı. Isındıkdan sonra sessiz sedasız calişmaya devam etti. 1saat 3. kademede çaliştırdım. oda sıcaklığı anında farketti. sonra 1.kademeye düşürdüm 1bucuk saatde öyle çaliştirdım sonra kapattım. Kapatalı nerdeyse 1 saat oldu oda hala sıcak. Zaten cıhazı kapaktıkdan sonra yağın soguması 20-25 dk sürüyor yanı ısıtmaya devam ediyor. Odam 34 metreküp yalıtım iyi çok rahat ısıttı hatta tarih yazdı diyebilirim. Bende yıllardır ufo tarzı ısıtıcılar kullandım pişmanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cettindir

Bu ürünü bugün alıyorum kısmetse.4-5 GÜN İÇİNDE YAĞLI RADYATÖR KONUSUNDA AZ ÇOK BİLGİM OLDU KOÇTAŞTAN GİTTİM GÖRDÜM ÖZELLİKLERİ DAHA MANTIKLI GELDİ.YORUMLARIMI YAZARIM.
    http://www.koctas.com.tr/elektrikli-isiticilar/delonghi-trd0820er-8-dilim-fanli-isitici/8675-14226/

Delonghi TRD-1025 Dragon3 tavsiye ederim. Hem 10 dilim. özellik olarak fandan bahsediyorsan gereksiz bence pirensip olara saç kurutması gibi çalişiyor. kendini isitir yani. zaten kimse pek tavsiye etmiyor. Tabi karar senin almadan önce orda bi çaliştir dene derim..

• Yok özellik olarak ondan bahsetmiyorum tamam oda bir özellik fakat dijital klima kontrol sistemi var oda sıcaklığına göre kendisi 3. Kademeden 2. Kademeye ve 1. Kademeye düşüyor yani mesela 3. Kademe çalıştırdın uyudun; durunca ve çalışınca 2500 w çekerek çalışmıyor.1_2 gün deniycem kwh yorumlarıkısa eklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isıtma olarak derseniz 10 dilim ile 8 dilim farketmez benim için bütün odalarim 12 m2 tek pencere ayrica arkadaşlar kullanmayacaginiz zaman cihaz kapalı dursun ama prizren çekmeyin soğuma önleyici sistemi sayesindedir yağın soğuması max süreye çıkıyor.

• quote:

Isıtma olarak derseniz 10 dilim ile 8 dilim farketmez benim için bütün odalarim 12 m2 tek pencere ayrica arkadaşlar kullanmayacaginiz zaman cihaz kapalı dursun ama prizren çekmeyin soğuma önleyici sistemi sayesindedir yağın soğuması max süreye çıkıyor.

Gece böyle çok enerji çeken aletleri fişte bırakıp yatmaya korkmuyor musun?
  • quote:

quote:

Isıtma olarak derseniz 10 dilim ile 8 dilim farketmez benim için bütün odalarim 12 m2 tek pencere ayrica arkadaşlar kullanmayacaginiz zaman cihaz kapalı dursun ama prizren çekmeyin soğuma önleyici sistemi sayesindedir yağın soğuması max süreye çıkıyor.

Şimdi toplam 5 saate ayarlayıp 1 saat 3. kademe ( 2000 w ) sonra otomatik olarak 4 saat 2. kademe ( 1100 w ) ve 1. ( 900 w ) olacak ve 5 saatin 5 saati çalışmayacak çalışsın 5 saat 2000w çekmeyecek.Radyatör delogni' nin yeni ürünü bilginiz vardır-yoktur bilmiyorum .Ayrıca cihaz kapalı konumda fişe takılı durumda neden korkayım ki.Ben yanlış biliyorsam affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cettindir -- 28 Kasım 2012; 10:22:24 >

• quote:

quote:

quote:

Şimdi toplam 5 saate ayarlayıp 1 saat 3. kademe ( 2000 w ) sonra otomatik olarak 4 saat 2. kademe ( 1100 w ) ve 1. ( 900 w ) olacak ve 5 saatin 5 saati çalışmayacak çalışsın 5 saat 2000w çekmeyecek.Radyatör delogni' nin yeni ürünü bilginiz vardır-yoktur bilmiyorum .Ayrıca cihaz kapalı konumda fişe takılı durumda neden korkayım ki.Ben yanlış biliyorsam affola.

Yangın çıkarma riski var çünkü. Çalışır durumda da olsa kapalı konumda da olsa böyle aletleri fişte bırakmamak lazım. Hatta çamaşır ve bulaşık makinelerini bile. İngiltere'de Beko buzdolapları yüzünden çok sayıda yangın çıktığını duymuş muydun? Tamamen bir tasarım hatasından kaynaklanıyormuş.

İşin en kötü kısmı da yangına uyurken yakalanırsak, yangın çıktığını anlayamadan, gündelik hayatımızda kullandığımız bütün o sentetik, yapay eşyalardan çıkan zehirli gazlardan zehirlenip ölüyoruz.

Neyse, konu dağılmasın şimdi.

• Bilgi için teşekkürler.Ayrca ilk yorumunuz enerji uzerine oldugu icin kendi yorumumu ona gore yazmistim.Belitmek istedigiz konunun elektrik yangini oldugunu anlasaydim urunu ovmezdim :D dediginiz cok dogru. Elektrik herzaman %100 risktir.Şakasi olmayan.bir dosttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cettindir -- 28 Kasım 2012; 12:19:42 >
  • forumda bahsedilen cihazlar dragon ve vento arasında tercih yapacam ama acelesi de yok, çok tercih edildiğinden de ikisinin de fiyatı yüksek bence. bakalım araştırmaya devam.
  • Arkadaslara aldigim urun daha piyasada pek yok bi arastirin derim odaniz 10 - 15 m2 ise 8 dilim uzaktan kumandali dragon3 u inceleyin.Clımalator Control slstemi var.2000W oldugu icin 1. Kademe de 900 w cekiyor en azindan kiyaslama sayisi 3 e ciksin dragon 3 1025 , vento, dragon 3 8 dilim uzaktan kumandali : D

• quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

Orijinalden alıntı: falan48

merhaba arkadaşlar ben 1 hafta önce delonghi dragon3 trd 1025 aldım. 20m2 lik odayı fazlasıyla ısıtıyor fakat 1 haftadır kullanmama rağmen koku çıkarmaya devam ediyor inşallah hep böyle devam etmez..

hocam nerede yasiyorsun binanın yalıtımı nasil, birinci kademede iyi isitiyor mı? ben de 12 metrekare oda icin almak istiyorum, soguk bir yerde yasiyorum nispeten yalıtım da iyi sayilir.

antalyada yaşıyorum fakat yalıtm pek iyi değil evde. 1. kademede oda gayet iyi oluyor 3te hamam gibi oluyor :)
  • Delonghi TRD-1025 bu cihazda termostatın mantigini anlamadim, 1. kademede yari termostatta makina anca kendini isitiyor. evi 20 derece sabit sıcaklıkta kullanmak icin termostati nasil kullanmaliyim?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.