Şimdi Ara

<<ELEKTRİKTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrikten elektrik üretimi nasıl olur
    fikir açısından çarklarlamı nasıl olur
    yapan varmı

• sadece arabalarda olduğu gibi ilk hareketi akü ile yaptıktan sonra , kendi enerjisini üretebilen bir sistem ile olabilir .
  • Elektrik ile motor asenkron motor döndürürsün.Motor da bir jeneratör tahrik eder.Elektrik üretmiş olur.Ama sadece deneysel bir çalışma olur tabi kayıplar yüzünden
  • Elektrikten elektrik üretme amacı sadece elektriği farklı şekillere dönüştürme amacı ile yapılıyor. Örneğin AC yi DC ye, DC yi AC ye veya DC yi DC ye ya da AC yi AC ye aradaki frekans, büyüklük farklarıyla oynamak için dönüştürülüyor. Bunlar da güç elektroniği ile yapılır. Bazen de tabi depo edilip daha sonra kullanılmak amacı ile elektrikten, başka enerji türüne çevrilip daha sonra tekrar elektriğe çevriliyor. Peki senin amacın nedir?
  • Bence sadece elektrik üretebilmek içik yine elektrik kullanmak istiyor verim ve kazanç aramksızın
  • Bu belki seni tatmin etmeyebilir ama küçük bir motora düşük voltaj verip motora da bir santrifuj sistemi yaparak voltajı yükseltebilirsin. Peki bu santrifuj denilen şey nedir? Çok basit bir örnek vererek açıklayacağım. Mutfakta kullanılan sebze kurutma aleti santrifuj ile çalıştır. Büyük dişliye küçük dişli bağlayarak küçük dişlinin devir sayısını arttırıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu hakkında bilgisi olan varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 motor birbirine kasnakla bağlı

1. Motor elektrik ile döndüğünde diğer motordan elektrik olarak çıkar.

Bu kadar basit.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bu çalışma benzinli motorları yaptığım zaman aklıma geldi. Benzinli motorla yaptığımı neden elektrikli motorla yapamayayım diye bir fikir oluştu ve araştırmalara başladım. Bir fizik kuralını alt-üst ettim. İki bobinaj birbirini döndüremez, yükleyemez kuralını kuralını ortadan kaldırdım, iki bobinajın birbirini döndürmesini başardım. Elektrik harcayan bir motoru, elektrik üreten bir motor haline getirdim. 'Türk 01' ismini verdiğim mekanizmanın çalışma prensibi servo motor aküden alınan ilk elektrikle step motoru çeviriyor. Bu şekilde step motordan elektrik üreterek bobinaja elektrik yüklüyor. Bu elektrik regülatör sayesinde kullanılabilir bir seviyede düşürülüyor ve elektriği kullanabiliyoruz."

Sinan, gerekli imkanlar sağlanırsa bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini iddaa ediyor
    Sinan, gerekli imkanlar sağlanırsa bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini iddaa ediyor
    Destek verildiği takdirde bu projesini gerçekleştirebileceğini savunan Sinan, çalışmalarını devlet bünyesinde yapmak istiyor.

İlk destek Mühendisler odası ve belediyeden
    İlk destek Mühendisler odası ve belediyeden
    Elektrik Mühendisleri Odası Amasya Şube Başkanı Metin Uysal, Okay'ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayrıca Sinan'ın yaşadığı Suluova'da belediye, Okay'a destek verdi. Ancak bunlar yeterli midir? Kesinlikle değildir. Çalışmalarını devlet bünyesinde yapmak isteyen Sinan'ın isteği yerine getirilmelidir. Yoksa daha önceki tecrübelerimiz gibi, bundan 2 yıl sonra Sinan'ın haberini "ABD'de bir üniversiteden başlığıyla verebiliriz."

• en verimli yöntem trafolardır ama, aslında akım ve gerilim değerleriyle ile faz sayılarını dönüştürmüş olursun. yenilenebilir enerji kaynakları varken, mantıklı bir yol değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.