Şimdi Ara

Elektro akustik gitar mı akustik gitar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar tercih yapmakta zorlanıyorum. Öncelikle bütçem max 800 tl ve Akustik gitar alırsam elektro akustiğe göre daha kaliteli bir gitar alırım. Ama herhangi bir sahne durumu, gösteri vs. olursa elektro akustik gitara ihtiyaç olur ama kalitesi düşer gitarın çıplak seste bu sefer. Normal akustik gitara bağlanan bir alet varmış o çok pahalı değilse zor anlarda onu kullanabilirim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. Evimde de elektro akustik gitar amfisi yok normal elektro gitar amfisi var.Marka olarak takamine düşünüyorum sizinde önerilerinizi bekliyorum.

Bazı üstadları ve gitar çalan arkadaşları da çağıralım.

Arkadaşlar şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakage -- 22 Ocak 2014; 21:35:34 >

• Beyler.
  • Unuttuğumuz kalmasın teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakage -- 22 Ocak 2014; 21:41:21 >
  • Ben sözü fazla uzatmadan profesyonel birine yönlendireyim. x

Ama bana göre Elektro al derim. 2. ellere yönel
  • Hocam oncelikle benim onerim elektro akustik alman , o fiyat civarlarindaki gitarlarin sesi normal akustikten cok cok dusuk olmaz o korkutmasin seni istersen bi muzik marketinde deneyipte gorebilirsinelektro alman birde su yonden daha iyi olur , ilerde sade gitar sesinin yanina biraz efekt katarak calmak isteyeceksindir sarjilari , amfiye baglayarak daha guzel sesler almak isteyeceksindir ben istiyorum suan mesela , gitar secimine gelecek olursak ben takamineden sasma derim ama takaminenin yaninda vir gitar daha onereyim ikiside cok iyi gitarlar

mydukkan
    Takamine G Serisi FXC EG260C Kırmızı Elektro Akustik Gitar
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7793&gid=2155

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=514&gid=310

Normal akustik alirsanda ben bunu oneririm
    mydukkan
    LAG GLA T100D Natural Akustik Gitar
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13574&gid=2033

Youtubedan seslerini dinleyerek , internetten yorumlari okuyarak yap secimini ama bu gitarlar saglam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarzına bağlı.Bana kalırsa ilk elektro al sonra para biriktirip alırsan akustiği (benim yapacağım gibi)

Bu arada Metallica bile yapıyor elektroyla clean ton sen niye yapamayasın ? (Tabi şimdi adamların gitarıyla bizim gitarımız bir değil o ayrı konu ama)

Gitar olarak da dolar bu aralar hayvan gibi uçtuğu için yurtdışında akraban falan yoksa 2. el mantıklı olur.Yanında bilen birisiyle git ama sonra günlerce uğraşma cızırtı geliyor sap yamuk falan diye

Edit : benim kafa gitmiş Elektro Akustik al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macpo333 -- 22 Ocak 2014; 22:02:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: macpo333

Tarzına bağlı.Bana kalırsa ilk elektro al sonra para biriktirip alırsan akustiği (benim yapacağım gibi)

Bu arada Metallica bile yapıyor elektroyla clean ton sen niye yapamayasın ? (Tabi şimdi adamların gitarıyla bizim gitarımız bir değil o ayrı konu ama)

Gitar olarak da dolar bu aralar hayvan gibi uçtuğu için yurtdışında akraban falan yoksa 2. el mantıklı olur.Yanında bilen birisiyle git ama sonra günlerce uğraşma cızırtı geliyor sap yamuk falan diye

Tamam hocam teşekkürler. O zaman deneyerek almak en mantıklısı. Birde bu normal akustiğe takılan bir alet varmış onları biliyor musunuz? Ne kadardır fiyatları?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akustik gitar tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breakage

quote:

Orijinalden alıntı: macpo333

Tarzına bağlı.Bana kalırsa ilk elektro al sonra para biriktirip alırsan akustiği (benim yapacağım gibi)

Tamam hocam teşekkürler. O zaman deneyerek almak en mantıklısı. Birde bu normal akustiğe takılan bir alet varmış onları biliyor musunuz? Ne kadardır fiyatları?

ayrıca kesinlikle alma başka yerden al.

• Dostum marka kesinlikle Takamine olsun. Akustik/elektro akustik sana kalmış. Sahneye çıkarım diyorsun elektro, yok ne işim olur diyorsan normal akustik al. Akustik gitar amfisi elzem değil ama sonra eline para geçince alırsın acelesi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

Dostum marka kesinlikle Takamine olsun. Akustik/elektro akustik sana kalmış. Sahneye çıkarım diyorsun elektro, yok ne işim olur diyorsan normal akustik al. Akustik gitar amfisi elzem değil ama sonra eline para geçince alırsın acelesi yok.

Peki hocam kalite olarak fark olur mu elektro akustik ve normal akustik arasında?
  • Ayriyetten ekolayzer takmaktan bahsediyorsun galiba , asagida versigim linkte onlarinda fiyatlarina bak sen
    www.mydukkan.com
    Ekolayzer Fiyat ve Modelleri - MyDukkan
    http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=596

Ama yinede ugrasmak yerine direk elektrosunu al bence tabi son karar yine senin , deneyerek alman daha mantikli ama benim onerdigim gitarlarida gozardi etme bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: Prison-Break

Ayriyetten ekolayzer takmaktan bahsediyorsun galiba , asagida versigim linkte onlarinda fiyatlarina bak sen
    www.mydukkan.com

Ama yinede ugrasmak yerine direk elektrosunu al bence tabi son karar yine senin , deneyerek alman daha mantikli ama benim onerdigim gitarlarida gozardi etme bence..

Tamam hocam elbette yorumlarınız benim için değerli. İmkanım olursa hepsini deneyeceğim. Benim dediğim ekolayzır değil yani normal akustik gitarı amfiye bağlamak için olan bir aparatmış.

• çalışmadığım yerden soru gelmiş
  • quote:

quote:

Ayriyetten ekolayzer takmaktan bahsediyorsun galiba , asagida versigim linkte onlarinda fiyatlarina bak sen
    www.mydukkan.com

Tamam hocam elbette yorumlarınız benim için değerli. İmkanım olursa hepsini deneyeceğim. Benim dediğim ekolayzır değil yani normal akustik gitarı amfiye bağlamak için olan bir aparatmış.

Neyden bahsettigin bilmiyorum malesef , o konuda yardimci olamiyacam kusura bakma

• quote:

quote:

quote:

www.mydukkan.com

Neyden bahsettigin bilmiyorum malesef , o konuda yardimci olamiyacam kusura bakma

Ne kusuru hocam yardımlarınız için ben çok teşekkür ederim.

@pelerinli

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

Dostum marka kesinlikle Takamine olsun. Akustik/elektro akustik sana kalmış. Sahneye çıkarım diyorsun elektro, yok ne işim olur diyorsan normal akustik al. Akustik gitar amfisi elzem değil ama sonra eline para geçince alırsın acelesi yok.

Peki hocam kalite olarak fark olur mu elektro akustik ve normal akustik arasında?

Eğer eş değer modellerse olmaz, tek fark amfiye bağlanabilmesi çünkü.
  • O fiyat aralığında çok fazla bir fark olmayacağı için önerim elektro akustiktir.
  • quote:

Evet arkadaşlar tercih yapmakta zorlanıyorum. Öncelikle bütçem max 800 tl ve Akustik gitar alırsam elektro akustiğe göre daha kaliteli bir gitar alırım. Ama herhangi bir sahne durumu, gösteri vs. olursa elektro akustik gitara ihtiyaç olur ama kalitesi düşer gitarın çıplak seste bu sefer. Normal akustik gitara bağlanan bir alet varmış o çok pahalı değilse zor anlarda onu kullanabilirim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. Evimde de elektro akustik gitar amfisi yok normal elektro gitar amfisi var.Marka olarak takamine düşünüyorum sizinde önerilerinizi bekliyorum.

Sahne tipi durumların olacaksa kesinlikle elektro akustik.800 liraya alacağın bit elektro akustik,yine o fiyattaki bir akustik gitardan daha kotu olmayacaktır.aslında hepsi gitarın kasasına bakıyor elektro akustik alırken ince kasa alırsan o zaman ton kötüleşir normaline göre.ama normal ya da jumbo kasa olursa kalitede çok bir kayıp yaşamazsın
    ayrıca bahsettiğin normal akustiğe takılan aparat yapıştırma ya da eşikaltı manyetikten bahsediyorsun sanırım.onlarla pek uğraşma derim hele de akustikte ses pekte kaliteli olmuyor onlarda.cidden elektronik sisteme bağlama durumun olacaksa elektro akustik çünkü normal akustik+yapıştırma manyetik yaparsan elektronik yönden ton kaybın çok olur.yani akustik olarak 1 tık iyisini alayım derken elektronik anlamda 3 tık kötüsünü almış olacaksınız
    kısacası elektro akustik tavsiye ederim ben.takamine falan demişsiniz zaten o fiyatta alacağınız normal takamine le elektro akustik takamine arasında fark olmayacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: recko

quote:

Evet arkadaşlar tercih yapmakta zorlanıyorum. Öncelikle bütçem max 800 tl ve Akustik gitar alırsam elektro akustiğe göre daha kaliteli bir gitar alırım. Ama herhangi bir sahne durumu, gösteri vs. olursa elektro akustik gitara ihtiyaç olur ama kalitesi düşer gitarın çıplak seste bu sefer. Normal akustik gitara bağlanan bir alet varmış o çok pahalı değilse zor anlarda onu kullanabilirim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. Evimde de elektro akustik gitar amfisi yok normal elektro gitar amfisi var.Marka olarak takamine düşünüyorum sizinde önerilerinizi bekliyorum.

Sahne tipi durumların olacaksa kesinlikle elektro akustik.800 liraya alacağın bit elektro akustik,yine o fiyattaki bir akustik gitardan daha kotu olmayacaktır.aslında hepsi gitarın kasasına bakıyor elektro akustik alırken ince kasa alırsan o zaman ton kötüleşir normaline göre.ama normal ya da jumbo kasa olursa kalitede çok bir kayıp yaşamazsın
    ayrıca bahsettiğin normal akustiğe takılan aparat yapıştırma ya da eşikaltı manyetikten bahsediyorsun sanırım.onlarla pek uğraşma derim hele de akustikte ses pekte kaliteli olmuyor onlarda.cidden elektronik sisteme bağlama durumun olacaksa elektro akustik çünkü normal akustik+yapıştırma manyetik yaparsan elektronik yönden ton kaybın çok olur.yani akustik olarak 1 tık iyisini alayım derken elektronik anlamda 3 tık kötüsünü almış olacaksınız
    kısacası elektro akustik tavsiye ederim ben.takamine falan demişsiniz zaten o fiyatta alacağınız normal takamine le elektro akustik takamine arasında fark olmayacaktır

Peki hocam teşekkürler. İlla takamine olmasına gerek yok aslında galiba akustik gitarlarda en iyi markalardan biriymiş o yüzden.

Bende 800'e bulamadım ve şu gitarlara bakıyorum şu an kendi gitar eğitimi gördüğüm yer 800 liraya bi üst modelleri getirebileceğini söylemişti

Üç gitar arasında ki fark nedir mesela? Biliyorum çok soru soruyorum ama kusura bakmayın.

http://www.muzikenstrumani.com/Takamine-EG-220-C-Elektro-Akustik-Gitar-Kilif-Hediyeli_4983.html#0

http://www.muzikenstrumani.com/Takamine-G-Serisi-Dreadnought-Kasa-EG320C-Elektro-Akustik-Gitar-Kilif-Hediyeli_4613.html#0

http://www.muzikenstrumani.com/Takamine-EG-260-C-Naturel-Elektro-Akustik-Gitar-Kilif-Hediyeli_5577.html#0

Teşekkürler

• Linktekilerin farkı kasa şekilleri. Bende ilk gitarın düz versiyonu var. G220. Bir sıkıntı yaratmadı şu zamana kadar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.