Şimdi Ara

ELEKTRO AKUSTİK GİTAR TAVSİYESİ LÜTFEN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk gitarım olacak. 500 TL(anfi hariç) bir bütçem var. Akustik istiyorum ama amfiye de bağlamak istiyorum.
    Akustik gitarların boyutunun klasik gitarlara göre daha büyük olduğunu ve çalarken bir hayli yorucu olduğu söylediler.
    Bu yüzden normal akustik boyutudan daha ufak, tutması kolay, klavyesi rahat, çıplak sesde iyi verebilen gitar tavsiyeleriniz nelerdir?

Tabi birde AMFİ tavsiyesinde bulunabilirmisiniz(gitar fiyatından bağımsız olarak)

Ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine İbanez AEG10E modelini beğendim. Hem daha ufak hemde sesinin tatmin
    edici olduğunu söylüyorlar. Siz ne dersiniz?

Ibanez AEG10E Elektro Akustik Gitar
    Arka & Yan: Maun
    Sap: Maun
    Manyetik: Fishman® Sonicore™ Manyetik
    Preamp: Ibanez SST Preamp
    Burgular: Ibanez Smooth Tuner AS
    Eşikler : Ibanez Ivorex II
    Köprü Pinleri: Ibanez Advantage Bridge
    Askı Düğmesi: Akustik Gitarlar için Ibanez Strap Button
    Klavye: Gül ağacı

ELEKTRO AKUSTİK GİTAR TAVSİYESİ LÜTFEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 27 Ocak 2010; 18:30:32 >

• Bu forumda sadece dinleyiciler mi var? Gitar konusunda deneyimli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var
  • Genel olarak klasikten daha büyüktürler ama yorucu vs olduğu söylenemez.Baktığın gitarın kasası dreadnought kasalara göre daha ufaktır çalarken amfi ihtiyacı duyabilirsin.Ağaçları gerçekten iyi araştırmak gerekir almadan önce.Amfi için ise behringer vintager ac108 öneririm.
  • Cevap için teşekkürler.

Bu gitar dışında tavsiye edbileceğiniz başka marka, model elektro akustik gitarlar nelerdir? Lütfen bilgisi olan herkes
    görüşlerini paylaşsın. Sadece okuyup geçmeyin.
  • Fender'in o fiyata bi elektro akustik gitarı var. http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2962&gid=259

Kullanan bir iki arkadaşım var ve memnun. Fender ve sanırım üretimi Amerika'da yapılıyor bunların. Yani kötü sonuç vereceğini sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

Fender'in o fiyata bi elektro akustik gitarı var. http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2962&gid=259

Kullanan bir iki arkadaşım var ve memnun. Fender ve sanırım üretimi Amerika'da yapılıyor bunların. Yani kötü sonuç vereceğini sanmam.

Linkteki Fender CD 60 CE hakkında hiç yorum bulamadım. Sanırım Türkiye'de fazla satılan bir model değil yada yeni bir model. Fender iyi bir marka
    ama her fender de ibanezden veya diğerlerinden iyi olacak diye bir kaide yok değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

Fender'in o fiyata bi elektro akustik gitarı var. http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2962&gid=259

Linkteki Fender CD 60 CE hakkında hiç yorum bulamadım. Sanırım Türkiye'de fazla satılan bir model değil yada yeni bir model. Fender iyi bir marka
    ama her fender de ibanezden veya diğerlerinden iyi olacak diye bir kaide yok değil mi?

İbanez'de kötü marka değildir, Fender'de. Fakat tek bir marka üzerinde yoğunlaşma, bir iki tane gitarı dene ona göre karar ver. Mesela Fender ve İbanez dışında Takamine'ninde çok iyi gitarları var. Bu gitarıda okulda kullanma fırsatına eriştim, tonu çok hoş
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7794&gid=2155

Dediğim gibi, hepsini dene ona göre kararını ver. Fender CD 60 CE'yi Tünel'de çok rahat bulabilirsin. Hatta Kıvılcım Müziğin kesin olarak getirdiğini biliyorum, akustik Fender'leri.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akustik gitar tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de bir soru sormak istiyorum hazır konusu varken (umarım başlığın sahibi hoşgörür beni). 2-3 hafta içinde ben de akustik ya da elektro aksutik gitar alacağım. Yaklaşık 3-4 senedir de klasik gitar çalıyorum ama akustik gitarlar hakkında pek bi bilgim olduğu söylenemez. Şimdi benim sorum şu: Akustik ve elektro akustik gitarların arasındaki tek fark elektronun amfiye bağlanabiliyor olması mıdır? Yani elektro akustiği amfiye bağlamadan çalsam, yine normal akustik gibi ses verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GebereJackson

Ben de bir soru sormak istiyorum hazır konusu varken (umarım başlığın sahibi hoşgörür beni). 2-3 hafta içinde ben de akustik ya da elektro aksutik gitar alacağım. Yaklaşık 3-4 senedir de klasik gitar çalıyorum ama akustik gitarlar hakkında pek bi bilgim olduğu söylenemez. Şimdi benim sorum şu: Akustik ve elektro akustik gitarların arasındaki tek fark elektronun amfiye bağlanabiliyor olması mıdır? Yani elektro akustiği amfiye bağlamadan çalsam, yine normal akustik gibi ses verir mi?

Benim bildiğime göre daha doğrusu bu işi bilenlee sorduğuma göre aynı sesi alabiliyorsun. Tek fark amfiye bağlanabilme özelliği.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.