Kısmetse 2 gün sonra yazlığa gideceğim. Giderken de gitara yeni teller alayım hem uğraş olur hem de canım sıkılmaz diyerekten. Yalnız sorun şu ki gitarı zamanında birisinden takas yoluyla almıştım. ( LAG T66D ) Aldığımda adam 0.10 teller takılı dedi diye hatırlıyorum ama sitesinden baktığımda stock tellerin 0.11 olduğundan bahsediliyor. Gideceğim yerde de lüthier ya da sap ayarı yapabilecek biri yok ne yazık ki. Sizce 0.10 mu uygun olur 0.11 mi?
10luk 11lik diye standard tel boyutu olmuyor. 10-46 olabilir, 10-52 olabilir, 11-48 olabilir, 11-56 olabilir vs. vs. vs.
eğer telleri internetten almayacaksanız gitarın telleri söküp müzik merkete gidin onlar ölçüp söylerler kaçlık tel olduğunu. kumpas varsa sizde ölçebilrisiniz...
bildiğim kadarıla lag t66larda stock elixir 11-52 teller var. buna 10-46 takarsanız teller hissedilir derecede yüksek kalır... yani her haikarda üstündeki telleri ölçmeniz gerekir...
Müzik marketlerde tel takımını nasıl değiştiriyorlar bilmiyorum ama ben tel numaramı değiştirdiğim zaman telleri tek tek değiştirmiştim sap ayarına gerek kalmamıştı
quote:
Orijinalden alıntı: VendettA
10luk 11lik diye standard tel boyutu olmuyor. 10-46 olabilir, 10-52 olabilir, 11-48 olabilir, 11-56 olabilir vs. vs. vs.
eğer telleri internetten almayacaksanız gitarın telleri söküp müzik merkete gidin onlar ölçüp söylerler kaçlık tel olduğunu. kumpas varsa sizde ölçebilrisiniz...
bildiğim kadarıla lag t66larda stock elixir 11-52 teller var. buna 10-46 takarsanız teller hissedilir derecede yüksek kalır... yani her haikarda üstündeki telleri ölçmeniz gerekir...
Kumpas yok hocam, ve maalesef gitar yanımda değil şuan yazlıkta. İnternetten tel sipariş edecektim ama nasıl olacak hiçbir fikrim yok şuanda. 11.52 alsam bi sıkıntı çıkar mı acaba? Belki de ben yanlış hatırlıyorumdur.. Ve en önemlisi diyelim teli 11.52 aldım, sap ayarında bi sıkıntı olup olmadığını nasıl anlarım?
@Tyrion Reyiz Sap ayarı telin germe kuvvetine ters orantılı olacak şekilde yapılan bi ayar diye biliyorum hocam. 0.10 a ayarlanmış bi sap 0.11 telin ağırlığını taşıyamayabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Metal Milita
quote:
Orijinalden alıntı: VendettA
Kumpas yok hocam, ve maalesef gitar yanımda değil şuan yazlıkta. İnternetten tel sipariş edecektim ama nasıl olacak hiçbir fikrim yok şuanda. 11.52 alsam bi sıkıntı çıkar mı acaba? Belki de ben yanlış hatırlıyorumdur.. Ve en önemlisi diyelim teli 11.52 aldım, sap ayarında bi sıkıntı olup olmadığını nasıl anlarım?
@Tyrion Reyiz Sap ayarı telin germe kuvvetine ters orantılı olacak şekilde yapılan bi ayar diye biliyorum hocam. 0.10 a ayarlanmış bi sap 0.11 telin ağırlığını taşıyamayabiliyor.
normalden daha kalın tel takarsanız teller klavyeye çok yaklaşır cızırtı yapar. normalden ince tel takarsanız bu seferde teller çok yüksekte kalır çalım zorlaşır...
dediğiniz gibi ölçme şansınız yoksa stock 11-52 tellerden almanız sanırım daha iyi olcak.