Şimdi Ara

eloctra gitar mı daha kolay çalınır klasik gitar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eloctra gitar mı daha kolay çalınır klasik gitar mı yadfa öğrenilir çalınır yerine

peki gitar çalmayı bilmiom nerdenbaşlamam hangi gitarı almam gerekli bilgi verirmisiniz

basit ucuz bi gitar lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonyak22 -- 13 Nisan 2008; 2:54:11 >

• flüt
  • Akustik tabiyi elektro dan kolaydır..

Akustik çalarsan elektroyu da bi nebze çalarsın fakat elektro çalarken bazı öğrenmen gereken şeyler olacaktır..Distorsiyon,wah pedalı kullanmak vs..Ayrıca tremelo kolu vardır seslerle oynamak için..

Bu link işine yarar umarım

http://www.uzmantv.com/konu/elektrogitar-calmayi-ogrenin
  • peki gitar çalmayı bilmiom nerdenbaşlamam hangi gitarı almam gerekli bilgi verirmisiniz

basit ucuz bi gitar lazım
  • lütfen arkadaşlar bi yardım gitar alıcam yarın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Gitar akor atıyo yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum hangi tur muzik yapmak istedigine bagli bu. Ornegin; Metal, Rock, Blues gibi seyler yapmak istiyorsan klasik gitar almanin anlami yok. Ama hafif seyler calarim felan diyorsan, klasik gitar almani oneririm. Yani yapmak istedigin muzige baglidir.

Benim dusuncem, klasik gitari calmak elektroyu calmaktan daha zordur. Cunku perdeleri genistir, sapi kalindir.. Yani elin daha cok zorlanir. Ama elektro gitarda ise is sana kalir yani; gitar zaten yeterince elverislidir, senin ogrenmen gerekiyor.
  • başlangıç için klasik gitar ile baila 10da 1 idir elektro gitarın çunku birsuru teknikler var riff ten soloya kadar soruyu sorman saçma ayrıca elektroda milyonlarca tonda farklı ritim teknikleri verme imkanıda var malzeme artı para okeyyy
  • klasik
  • Ne müzik çalmak istiyorsan ona göre al gitarını. Genel olarak klasik gitar elektrodan çok daha zordur. Elektroda genelde tek sesli yada az gelişmiş çok sesli müzik yapılır ve tek başına yeterliliği yoktur. Ama klasik gitarda eğer gerçekten klasik müzik icra edilecekse, çok sesli olarak çalınır ve solo (tek başına) olarak dinlenebilen bir enstrumandır. 3-4 sesli eserleri klasikte çalmak mümkündür. Ayrıca nüans farklılıkları (hem genel olarak hem üst parti alt parti ayırarak) ve yorumda işin içine girdiğinden daha zordur. Klasik gitardan da ilerisi için: Barok Lavta
  • istediğin müziğe bağlı ama ben ilk klasik çaldım baktım müzik bana hitap etmiyor elektro çalıyorum şimdi hem elektro çok daha kolaydır tonunu falan ayarlarsın teller incedir sapa yakındır kolay basılın akordu çok gitmez yani elektroda avantaj çok ama sen gidipte soft bişiler çalacaksan elektro yu nabacan tabii olay senin ne istediğinde bitiyor
  • elektro gitarı adam gibi calabilmek teknikleri uygulayabilmek cok daha zordur klasik gitar calmaya göre klasik gitarda uygulaman gereken birkac sey varken elektroda cok daha fazla ve zor teknik bulunmakta... fakat sen hangisine baslamam gerekiyor diyorsan bu tamamen dinlediğin hoslandıgın müzik türüne baglı elektro zor diye baslamam dersen bu biraz sacma olur sonucta klasik gitarıda calmak icin belli bir caba harcayacaksın ,,, sadece elektroda ilerlemen icin harcayacagın caba ve zaman biraz daha fazla olur ... elektro nun benim acımdan bir kötü yönü ekipmanlara harcayacagın paradır :P ilk baslarda alacagın bir amfi ve gitarındır daha sonraları kullandıgın amfi büyük ihtimalle sana yeterli gelmeyecek ,, ekstradan pedallar ,, efekt aletleri almak istiyeceksin vs vs biraz masraflı acıkcaksı :(

eger ki elektro gitar almaya kara vereceksen orta seviye olarak ibanez grg270 veya cort un X6 modelini tercih etmeni öneririm ( tünelde bu gitarları 350-400 ytl ye bulabilecegini sanıyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doker -- 13 Nisan 2008; 12:19:17 >

• Gitara yeni başlayacaksan ve elektro çalmak istiyorsan öyle Klasikle veya Akustik ile başlama. Direk elektro ile başla. Ayrıca elektro çalımı daha kolaydır. Sadece Distortion değil Clean ses de verir. Bu da slow birşeyler çalmak istersen işine yarayacaktır. Bende genelde Clean takılırım. Hatta Amfiye takmadığım bile olur. Elime alıp çalmaya başlarım. Tel seside güzeldir Ayrıca daha ince olduğundan yeni başlayan için klasik gitar kadar parmak ağırısı yapmayacaktır. Hemde 24 perde. Bence her yönden elektro gitar daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.