Şimdi Ara

elektro gita seviyem hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar . ben 15 yaşımda elektro gitar aldım . ilk sene fazla dokunmadım . son bir senedir falan arasıra çalıyorum . hiç kursa gitmedim ve şu an 17 yaşımdayım . şu an nothing else matters solosunu , kendimce çok az değiştirerek çalabiliyorum . ayrıca kurban - yalan dostum , duman - yalan solo , duman - yürektan solo , barış akarsu - bir sevmek bin defa ölmekmiş (5 li akorlarla) ... bunun gibi parçaları çalabiliyorum . dediğim gibi . hiç kursa gitmedim . zaten solo gitarist olmak istiyorum . bora uslusoyun solo gitar metodunu aldım ve , bu yaz o kitabı yalayıp yutcam . akor öğrenmeyi çok istemiyorum . 5-6 tane akor biliyorum . 1-2 tane de ritim . am a hiç kullanmıyorum . sizce seviyem nasıl ? tabiki süper yorumlar beklemiyorum . ama cevaplarınızı merak ettim . ve sizce ben bu bora uslusoyun solo gitar metodunu bitirsem , ve bazı zorlayıcı egzersizleri falan yapsam . acaba kaç sene sonra minik bir konser de çalacak durumda olurum ?

• o kadar kişi bakmış . insan bi yorum yapar be
  • solo gitarist olmazki herşeyi bilmen gerekir akor basarsın sonra sola atarsın sonra yine akor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

solo gitarist olmazki herşeyi bilmen gerekir akor basarsın sonra sola atarsın sonra yine akor

+1

Sahnede soloyu beklerken boş boş durmayı düşünüyorsun sanırım?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cro-X

quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

solo gitarist olmazki herşeyi bilmen gerekir akor basarsın sonra sola atarsın sonra yine akor

+1

Sahnede soloyu beklerken boş boş durmayı düşünüyorsun sanırım?.

belki sahne almayı düşünmeyipte sadece soloları atayım ben yeterli diyorsa olabilir. ha sonuç ne olur orası tartışılır
  • 5 li akor diye bişey var . benim dinlediğim müzik türünde akor kullananı görmedim daha . o yüzden akor kullanmak istemiyorum .
  • guitar pro 5 diye bır program war onu bır yerden bul 6 ay duzenlı olarak gunde 2 saat ıstedıgın sarkıları calıs. 7. ay 2 senede aldıgın yolun 10 katını alacaksın garantı wrıyorum.

elektro gita seviyem hakkında
  • çok teşekkürler . o zaman ben bu yaz , selim ışığın solo gitar metodunu yalayıp yutıyım daha sonrada youtube de selim ışık avr . selim ışığın akor derslerinede bakıyım . solo bilgim iyice gelişsin . birazda akor öğrenmiş olurum . bide bişey sorcam . bi teknik var . adını biliyodum da . unuttum şimdi . böyle elektro gitrarı deyim yerindeyse çınlatma tekniği ses inceliyo elektro cırlıyo adeta . onu nasıl yapabilrim ? deniyorum deniyorum ama . bazen şans eseri oluyo işte . bilgisi olan varsa bi açıklayabilirmi
  • Pinch harmonic mi diyorsun?
  • Artifical harmonic.Scream vs diyenlerde var.Teli penayla çekerken sağ el baş parmağıyla ufak bir temasta bulunarak yapılır.Saliselik hassas bir olaydır.Pena açısı biraz eğilir.Sağ el baş parmağını mümkün oldukça tellere yakın tut.

• Ben bu videodan öğrenmişdim kolay gelsin ;)
  • Artifical harmonic'i yapamıyorum diye üzülme bol bol pratik ile olan birşey. İleride kendiliğinden yapmaya başlayacaksın.
  • evet Pinch harmonic . video için sağolun . çok işişme yarıycak gibi . çok güzel video
  • arkadaşlar hooop sakiiin scream çalmak için sizcede daha erken değilmi arkadaş için öncelikle akor ciddi anlamda önemli cift gitar bi grup ele aldığımız vakit lead gitar solo girene kadar sap sap sahnede beklemez bu arkadaşta slash john petrucci malmsteen steve vai joe satriani benzer bi halini görmedim solo kısmı gelene kadar sahnenin arkasında dursun sonra görkemli şekilde havai fişekler eşliğinde sahneye fırlayıp les paul sustain içine edebilicek veya jackson teknik bir solo çalabilicek kıvamda göremedim

heh işin gırgırını şamatasını bırakırsak john petrucci rock disipline kitabı var şu an bende kendimi yeterli seviyede görmüyorum bora uslusoyla kaç senedir kafamı teoriyle doldurup adam akıllı pratik yapmadım ne olursa olsun bütün yaptıklarını metronome eşliğinde yap derim öncelikle teori öğren ama öğrendikten sonra benimle aynı hataya düşüp bi kaç kez yapıp bırakma tamam ezberle pentotonik ezberle sequens ezberle blues dizesi ezberle vs bunlar tamam ama sadece bunlardan ibaret değil kaç senedir uğraşıyorum hala seviyem berbat durumda ve solo gitar çalmak istediğim için aynı yaptığın hataya düştüm sonuç elimde sıfır var sadece önce kulağını geliştirmeni tavsiye ederim yavaş yavaş herşey ve günde yaklaşık 4 5 saate yakın çalışmalısınki eline kramp girmesin bol etüt bol pratik ve çok fazla emeğin karşılığı iyi bi gitarist olmak diğer türlü oturduğu yerden kimse gitarist olamaz bkz.canlı örneği benim mal mal senelerce oturdum teori öğrendim gitarda 2 3 saat maximum uğraştım sonra köşeye attım şimdi giden senelere ağlanıyorum gözüm şimdi açıldı böyle diyen böyle yazan bi çok kişiyi gördüm pek takmadım ben zamanında umarım demek istediğimi anlamıştırsın

seni eleştirirken aynı zamanda özeleştiride de bulundum demek istediğim kısaca her eğzersize köpek gibi en az 4 saat çalış metronome eşliğinde o artık eline vücuduna yer edinsin kavra onu nerelerde kullanıldığını mesela teknik sololarda ne tarz müzik dinlediğini bilmiyorum ama genel olarak teknik sololar death melo death vs gibi tarzlarda kullanılır melodik sololar ise blues hard rock heavy bazen metalcore karşına çıkar ve bi süre sonra zaten anlaşılır mesela zakk wyld teknik solo harikalar yaratan bir isim slash guns n roses eski lead gitaristi şimdi velvet revolver gitaristi genellikle melodik sololar çalar ikisini youtube aç dinle bu basit bi örnekti sadece şu anda aklıma ilk gelenler slash ne kadar doğru bi örnektir bilmiyorum genellikle sololarında miminör pentotonikten çalar

Dip not: her söylediğimin kesin olarak doğru olduğunu idda etmiyorum şu anda böyle kabataslak şeyler söyledim yanlışım varsa düzeltsinler arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwoFace -- 7 Şubat 2010; 11:39:43 >

• Troy stetinanında kitaplarına bakabilirsin ritim,solo başta çok yararlı oluyordu gerçekten ingilizceside çok kolay anlarsın tahmin ediyorum.
  • yani ben şimdi ilk önce ritim ve akor mu öğreneyim ?bide bişey daha . ben Am , C , D , E , Em , F , G , Dm akorlarını biliyorum . daha öğreneceğim akor lar var . ve tabi ritimlerde . ama benim bütün akorları ve ritimleri öğrenmeme gerek varmı ? çünkü çok çok karışık akorlar var . bu akorların sonu yok birde bişey sorcam . bi akor çeşidi var . sanırım bareli bi akor . o akoru çalanlar , sanki 5 li akor gibi , akoru perdelerde sürekli kaydırıyorlar . mesela 5 li akorda 6. tel 5 - 5. tel 7 diyelim . onu kaydırarak 6-8 yapıyoruz ya . bu da o gibi . ama basması biraz karışık . bareli bi akor yanlış hatırlamıyosam . sadece bu akorla tüm parçayı bile bitiriyolar . bu akorun ismi nedir ?
  • Önce tabiiki akorları öğren hepsini kimse öğrenemez akorların ama sadece temel akorları biliyorsun sen 5li 7li power akorları falan öğren bunların nasıl ortaya çıktığını öğren sadece ezberleme.Sonra petrucci yada yukarıda yazdım,stetinanın kitaplarından ritm yada solo hangisini istiyorsan al 2'sinide al bence orda açıklamalarıyla yazıyor.Senin sorundan pek birşey anlayamadım.Mesela Fa major basarken 1.perdeye bare basıyoruz direk sol majore elleri 2 perde kaydırarak geçebiliyoruz ama böyle mümkün değil anlayamassın fa majör sadece 1.perdeye bare basarakda çalınmıyor onun için önce akorları öğrenmen lazım fa majörün hatta her akorun değişik basılış şekilleri var bunun için yukarda akorların nasıl oluştuğunu öğren diye yazdım şarkıya göre 2 akor arası geçişlerin kolay olması lazım hemen basmak için onun için akorlar önemli.
  • peki bana hangi akorları özellikle öğrenmemi tavsiye edersiniz ? mesela bana 15 tane akor söyleyin (15 lafın gelişi . daha fazlada tabiki olabilir) . bu 15 akoru öğrendiysen artık asıl hedefin olan soloya geçebilirsin deyin . heee . birde temel ritimleri söyleyebilirmisiniz . yani hepsini birleştirecek olursak . bana belli bir miktar akor söyleyin . birde bir miktar ritim . bunları öğrenirsen artık soloya ağırlık verebilirsin deyin . şimdiye kadar bana yardımcı olan arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim . gitar sitelerinde bulamadığım yardımı burada buldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.