Şimdi Ara

Cura akordu nasıl yaplılır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
45.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 10 sene önce çaldığım curamı tozlu elbiseliğin içinden cıkardım ve tekrardan öğrenmeye karar verdim anca akord nasıl yapılıyordu unuttum bilen varsa nasıl yapacağımı gösterebilirmi şimdiden sağolun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cura Akordu Nasıl Yapılır?

Cura, Türk halk müziğinde kullanılan bir telli çalgıdır. 6 telli ya da uzun saplı çeşitleri bulunan curanın akort düzeni, çalınan müzik türüne göre değişiklik gösterir.

6 Telli Cura Akordu:

1. tel (en ince): D (re)
      1. tel: G (sol)
      1. tel: B (si)
      1. tel: D (re)
      1. tel (en kalın): C (do)

Uzun Saplı Cura Akordu:

1. tel: B (si)
      1. tel (en ince): C (do)
      1. tel: E (mi)
      1. tel (en kalın): A (la)

Cura Akordu Yapma Adımları:

1. Uygun bir akort cihazı (akort aleti) kullanın.
      1. teli (en kalın olan) doğru notaya (C) getirin.
    2. Birinci teli (en ince) için 1. perdeye basın ve 4. teldeki D notasına göre akort edin.
      1. ve 3. telleri 5. perdeye basarak sırasıyla G ve B notalarına göre akort edin.
      1. teli 7. perdeye basarak G notasına göre akort edin.
    3. Uzun saplı bir cura kullanıyorsanız, kalan telleri de aynı şekilde akort edin.

Cura akordu, çalınan müzik türüne bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bazı Türk halk ezgileri için G veya A akortu tercih edilebilir. Akort düzenini belirlemek için çalacağınız müziğe uygun kaynaklardan bilgi alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle cura da bağlama gibi akord edilir belirtmiş olayım... En alt teli mi , orta teli la , üst teli si yaparsın si akord oluşturursun.Eğer kulaktan yapamassan AP TUNER programıyla akor edebilirsin :)
  • Merhabalar, ben de uzun sap cura var. Normal kısa sap bağlama sesi alıyorum curadan bu da beni pek memnun etmiyor çünkü normal kısa sap bağlamam var.kısa sap cura teli taksam kısa sap sesi alır mıyım? Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.