Şimdi Ara

Elektro Gitar Alacağım Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar.Elektro gitar almaya karar verdim.Başlangıç seviyesi için iyi bir gitar ve anfi bana ne kadara patlar ve hangi marka gitar almalıyım?

• İyi den kastın nedir ? yani gerçekten iyi bir gitar ve amfi dersek çok patlar :) sen bütçeni söyle o bütçedeki en ideal fiyat performans ürünlerini söyleyeyim. Tabi ne tarz çalmak istedigin de çok önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofbeat

İyi den kastın nedir ? yani gerçekten iyi bir gitar ve amfi dersek çok patlar :) sen bütçeni söyle o bütçedeki en ideal fiyat performans ürünlerini söyleyeyim. Tabi ne tarz çalmak istedigin de çok önemli

Başlangıç için orta derecede bir gitar
  • up
  • Konu kirliliği olmasın diye ben de buraya yazıyorum. Ben de elektro gitar alacağım. Ama sıfırdan başlamayacağım çünkü akustik gitar çalıyorum. Genellikle Metal çalacağım bazen de Rock. Bütçem çok kısıtlı değil ama çok pahalı olmasa iyi olur. İkinci sorum ise hemen amfi almaya gerek var mı? Bilgisayara bağlar biraz idare ederim diye düşünüyorum. En azından böylece gitara verebileceğim para artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayPorsuk

Konu kirliliği olmasın diye ben de buraya yazıyorum. Ben de elektro gitar alacağım. Ama sıfırdan başlamayacağım çünkü akustik gitar çalıyorum. Genellikle Metal çalacağım bazen de Rock. Bütçem çok kısıtlı değil ama çok pahalı olmasa iyi olur. İkinci sorum ise hemen amfi almaya gerek var mı? Bilgisayara bağlar biraz idare ederim diye düşünüyorum. En azından böylece gitara verebileceğim para artar.

abi bütcen ne kadar yani elektroya en fazla kaç verebilirsin
    ben sana amfi almanı tavsiye ederim iyi kötü bi amfi al
    bence bilgisayarla istediğin verimi alamazsın bence

StarrCross sende güme gittin ama sende bütçeni ve tarzını söylersen sanada yardımcı olabiliriz
  • utkudagli U kullanıcısına yanıt
    Şimdi kesin bir şey söyleyemeyeceğim maalesef çünkü gitarı 1-1,5 ay sonra alacağım ve o zaman durum ne olur bilmiyorum. Hocam sen yine de ama yani böyle çok iyi, pahalı gitarlar değil. Daha onu hak edecek kadar çalamıyorum. Sen orta seviye için uygun fiyatlı modeller önerebilirsen çok sevinirim. Amfi konusunda da yardımcı olabilirsen sevinirim ama amfiye çok fazla para harcamak istemiyorum. Ama uygun fiyatlı başlangıç için bir amfi aldığımda 3 ay sonra beni tatmin etmez yenisini alırım boşa masraf olur diye de düşünmüyor değilim. Tabii dediğim gibi bu konularda pek bilgim yok o yüzden kesin konuşmam doğru olmaz.
  • quote:

Şimdi kesin bir şey söyleyemeyeceğim maalesef çünkü gitarı 1-1,5 ay sonra alacağım ve o zaman durum ne olur bilmiyorum. Hocam sen yine de ama yani böyle çok iyi, pahalı gitarlar değil. Daha onu hak edecek kadar çalamıyorum. Sen orta seviye için uygun fiyatlı modeller önerebilirsen çok sevinirim. Amfi konusunda da yardımcı olabilirsen sevinirim ama amfiye çok fazla para harcamak istemiyorum. Ama uygun fiyatlı başlangıç için bir amfi aldığımda 3 ay sonra beni tatmin etmez yenisini alırım boşa masraf olur diye de düşünmüyor değilim. Tabii dediğim gibi bu konularda pek bilgim yok o yüzden kesin konuşmam doğru olmaz.

hocam bende senin gibi iken bi gitar aldım 4 yıldır çalıyorum ve satmayı hiç düşünmüyorum ibanez GART-011 ltd sxb onu belki bulamayabilirsin ama ibanez GART-60 öneririm zaten aynı gitar sadece renkleri farklı bide benim çaldığım limitli sayıda satışa sunulmuş bi gitar tonları hard rock-heavy metal ama emin ol başlangıç için çok ideal bi gitar

amfi olarakta ibz10g öneririm ufak amfi olduğu için apartman ortamında rahat kullanırsın bendede hala vardır büyük amfi alsam bile satmam çünkü küçük apartman gibi bi ortamda çok kullanışlı ama 10 watt küçük dersen ibz15gryi öneririm oda çok büyük değildir ama apartman ortamında en fazla bu olur daha büyük almak istersen komşularla kavga edersin

o zamanlar ibanez GART-011 ltd sxb+ ibz10g amfi+tuner jak askı pena falan derken o zaman bana toplam 700-800 civarı bi fiyata patlamıştı ama jak aski pena falan hediye olarak vermişlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkudagli -- 26 Mayıs 2014; 9:04:30 >

• utkudagli U kullanıcısına yanıt
    Yeni eve gelebildim araştıracağım gitarı. İlk olarak bütçem kesinleşmeye başladı. 1000 TL civarında para ayırabilirim. Ama dersen ki şuna 400tl daha koyarsan çok daha iyi bir şey alabilirsin, o zaman bütçem 1500'e kadar çıkabilir. Amfi konusuna gelirsek böyle çok evdekileri rahatsız etmek istemiyorum ama kısık sesle de çalmak o kadar keyif vermiyor o yüzden kulaklık takmayı düşünüyorum. İkinci olarak, sanki şu an için bütün bütçemi gitara ayırsam sonra 1-2 ay sonra da para biriktirip güzel bir amfi alsam daha iyi olur gibi geliyor. O zamana kadar Rocksmith ve PC ile idare edebilirim diye düşünüyorum. Son sorum ise biraz fazla acemice olacak ama dediğim gibi elektro gitarın teknik kısmından pek anlamıyorum. Elektro gitarı PC'ye nasıl bağlarım? Ya da amfi aldığımı farz edersek her amfiye kulaklık takabilir miyim?

EDIT: İkinci el şansım pek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayPorsuk -- 26 Mayıs 2014; 16:38:32 >
  • quote:

Yeni eve gelebildim araştıracağım gitarı. İlk olarak bütçem kesinleşmeye başladı. 1000 TL civarında para ayırabilirim. Ama dersen ki şuna 400tl daha koyarsan çok daha iyi bir şey alabilirsin, o zaman bütçem 1500'e kadar çıkabilir. Amfi konusuna gelirsek böyle çok evdekileri rahatsız etmek istemiyorum ama kısık sesle de çalmak o kadar keyif vermiyor o yüzden kulaklık takmayı düşünüyorum. İkinci olarak, sanki şu an için bütün bütçemi gitara ayırsam sonra 1-2 ay sonra da para biriktirip güzel bir amfi alsam daha iyi olur gibi geliyor. O zamana kadar Rocksmith ve PC ile idare edebilirim diye düşünüyorum. Son sorum ise biraz fazla acemice olacak ama dediğim gibi elektro gitarın teknik kısmından pek anlamıyorum. Elektro gitarı PC'ye nasıl bağlarım? Ya da amfi aldığımı farz edersek her amfiye kulaklık takabilir miyim?

hocam eğer daha büyük bütcen varsa jacksona yönlendirebilirim metal müzik için çok iyi ton alırsın bide espnin alt ürünü ltdyi öneririm tam tarzını bilmediğim için şu gitar tam gider diyemem ama ltdnin m-100 ve h-100 modellerini ve üst modellerini öneririm metal müzik için idealdir

bütçe olarak ne kadar yüksek olursa o kadar iyi gitar alabilirsin ondan bütçe ayarlamasını kendin ayarla ister 1500 tl ile çok iyi bi gitar alırsın sonra amfini al istersen hepsini birlikte al ama amfiyi sonra almak daha mantıklı

bende zaten gitarı her elime aldığımda amfiyi takayım demiyorum arada takıyorum zaten pekte aramıyorum amfiyi gitarın sesini rahat şekilde duyabiliyorum

bide ne kadar iyi gitar alırsan o kadar güçlü bi gitar olur ve o kadar büyük amfi almak zorunda kalırsın çünkü küçük amfi güçlü gitarı kaldıramayabilir

ben şu ana kadar gitarı hiç bilgisayara bağlamadığım için tam bilmiyorum nasıl oluyo

bi çok amfide kulaklık girişi oluyo ama hepsinde var mı hiç dikkat etmedim açıkçası ondan amfi alırken ona dikkat edersin

• quote:

Orijinalden alıntı: utkudagli

quote:

hocam eğer daha büyük bütcen varsa jacksona yönlendirebilirim metal müzik için çok iyi ton alırsın bide espnin alt ürünü ltdyi öneririm tam tarzını bilmediğim için şu gitar tam gider diyemem ama ltdnin m-100 ve h-100 modellerini ve üst modellerini öneririm metal müzik için idealdir

bütçe olarak ne kadar yüksek olursa o kadar iyi gitar alabilirsin ondan bütçe ayarlamasını kendin ayarla ister 1500 tl ile çok iyi bi gitar alırsın sonra amfini al istersen hepsini birlikte al ama amfiyi sonra almak daha mantıklı

bende zaten gitarı her elime aldığımda amfiyi takayım demiyorum arada takıyorum zaten pekte aramıyorum amfiyi gitarın sesini rahat şekilde duyabiliyorum

bide ne kadar iyi gitar alırsan o kadar güçlü bi gitar olur ve o kadar büyük amfi almak zorunda kalırsın çünkü küçük amfi güçlü gitarı kaldıramayabilir

ben şu ana kadar gitarı hiç bilgisayara bağlamadığım için tam bilmiyorum nasıl oluyo

bi çok amfide kulaklık girişi oluyo ama hepsinde var mı hiç dikkat etmedim açıkçası ondan amfi alırken ona dikkat edersin

Alıntıları Göster
    Michael Godinhoyoutube
    The best slow rock solo
    http://www.youtube.com/watch?v=RDiOPTRfgyc

şu tür parçalar çalabileceğim bir gitar arıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: StarCross

Michael Godinhoyoutube
    The best slow rock solo
    http://www.youtube.com/watch?v=RDiOPTRfgyc

şu tür parçalar çalabileceğim bir gitar arıyorum

hocam bu tarz şarkılar için efekt pedalı kullanılıyo ondan bu gitar bu tarza uygundur diyemem ama başlangıç olarak ibanez gio serisini öneririm

• quote:

quote:

Hocam dediğim gibi Metal çalacağım genelde bundan kasıt Iron Maiden, Metallica, Black Sabbatsh vs. Ama aynı zamanda Deep Purple, Guns n Roses vb. rock grupları da çalacağım. Yani sonuçta hobi için yapıyorum öyle belirli tarzda değil.

Ek olarak model önerebilirsen Jackston ve LTD için daha iyi olur. Çünkü pek bilgim yok bu konularda.

• StarCross kullanıcısına yanıt
    Hocam hala gitar arıyorsanız ibanez gitarımı satıyorum. Modeli grx20
  • quote:

quote:

quote:

Hocam dediğim gibi Metal çalacağım genelde bundan kasıt Iron Maiden, Metallica, Black Sabbatsh vs. Ama aynı zamanda Deep Purple, Guns n Roses vb. rock grupları da çalacağım. Yani sonuçta hobi için yapıyorum öyle belirli tarzda değil.

Ek olarak model önerebilirsen Jackston ve LTD için daha iyi olur. Çünkü pek bilgim yok bu konularda.

Hocam Ltd olarak;

http://www.peramusical.com/?urun-1581-EC-256-FM-CSB.html
    http://www.peramusical.com/?urun-534-MH-100-QM-TREM-STB.html
    http://www.peramusical.com/?urun-528-M-100-FM-STBLK.html

Bu gitarları türkiye distribütörü pera müziğin internette yazan stoklarına göre yazdım

Jakson olarakta;

http://www.muzikenstrumani.com/JS32T-Kelly99-Hardtail-Rosewood-Fingerboard-Gloss-White_17313.html#0
    http://www.muzikenstrumani.com/JS32-Kelly99-JacksonAE-Floyd-RoseAE-Rosewood-Fingerboard-Gloss-Black_17311.html#0
    http://www.pennamuzik.com/jackson-js32-dinky-arch-top-elektro-gitar-urun9317.html
    http://www.pennamuzik.com/jackson-js32rt-dinky-elektro-gitar-urun2359.html
    http://www.pennamuzik.com/jackson-js32t-kelly-elektro-gitar-urun9769.html
    http://www.pennamuzik.com/jackson-js32r-dinky-elektro-gitar-urun2363.html
    http://www.pennamuzik.com/jackson-js32-kelly-elektro-gitar-urun2348.html
    http://www.pennamuzik.com/jackson-js32rt-dinky-elektro-gitar-urun9035.html
    http://www.pennamuzik.com/jackson-dinky-dkxt-elektro-gitar-urun2502.html

Hocam Jacksonı daha fazla mağaza sattığı için daha fazla model önerebildim ama yinede benim aradağım burada yok dersenhttp://tune-l.com/content6/Bayiler bu sitede jacksonun bayi mağazaları var burdan araştırırsın ton olarak jackson her gitarında metal müzik tonu vardır ondan her gitarını alabilirsin metal müzik için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkudagli -- 28 Mayıs 2014; 6:40:18 >

• Bende daha yeni gitar ve amfi aldim hefes ettim calacagim..baslangic olarak prs onerdiler 1.500 e aldim 400 tl yede amfi aldim gitar guzel hosuma gitti bakalim becerebilcekmiyim :)
  • Arkadaşlar bende gitara yeni başlayacağım başlangıç için çoğu tarza uygun bi gitar önerirmisiniz bütçe sadece gitar 600–700
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprn58

Arkadaşlar bende gitara yeni başlayacağım başlangıç için çoğu tarza uygun bi gitar önerirmisiniz bütçe sadece gitar 600–700
    açıkcası yeni başlayan birisine floyd rose önermiyorum çok sıkıntı çekersiniz soğursunuz gitardan kesinligi olmasada genellikle böyle oluyor, evde ses problemi olanlar içinde line 6 pod x3 ikinci el öneririm içinde yüzlerce amfi ve efekt pedal vs ne ararsan var ayrıca yeni başlayan birisi analog setupdan farkını anlayamaz 100 bin dolarlık setupı 400tl ye getiriR: D ben pod hd 500 kullanıyorum x3 de kullandım mükemmel bir alet bi youtube dan araştırın.. Böylelikle paranız daha çok gitara kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofbeat

açıkcası yeni başlayan birisine floyd rose önermiyorum çok sıkıntı çekersiniz soğursunuz gitardan kesinligi olmasada genellikle böyle oluyor, evde ses problemi olanlar içinde line 6 pod x3 ikinci el öneririm içinde yüzlerce amfi ve efekt pedal vs ne ararsan var ayrıca yeni başlayan birisi analog setupdan farkını anlayamaz 100 bin dolarlık setupı 400tl ye getiriR: D ben pod hd 500 kullanıyorum x3 de kullandım mükemmel bir alet bi youtube dan araştırın.. Böylelikle paranız daha çok gitara kalır

Alıntıları Göster
    Floyd rose tremolo lu gitarları çalmak için biraz alışmak gerekir ,akort yapması zordur,cover yapayım şu tona akrtlayayım dersen uğraştırır..japon ibanezler sorunsuz ve her yola gelirler blues dan death metale kadar geniş ton yelpazesine sahiptirler..Bazı çok bilmiş arkadaşlar üzerlerindeki stock manyetiklere (v7s1v8) 5-10 wattlık amfilerde kullanıp genellikle olayın manyetiklerde bittiğini sanıp çamur atarlar gülerek ibanezler le metal mi çalınır derler lakin 50wattlık lambalı amfi ve sert distortion pedal ikilisi ile duydukları death metal tonları karşısında dumura uğrar hatta hayran kalırlar bizzat denenmiş ve çamur atan bazı arkadaşlarım gitarlarında manyetik terfisi yapma niyetlerinden vazgeçip harıl harıl lambalı amfi arayışlarına girişmişlerdir...
    Japon üretimi ibanezleri 2. el bulabilirsin veya 1500 tl ye prestige serilerine bakabilirsin...
    japon ve usa jacksonlarda evladiyeliktir fakat pahalıdırlar bir miktarda marka satmaktadır 2. el 1500 tl ye japon üretimi olan dinky veya soloist veya marty friedmanın kullandığı kelly lerden bulabilirsin piyasada ucuza satılan hindistan ve endonezya yapımı jacksonlar var kimileri şöminede odun niyetine kullan diyor kimiside fena değil diyor..ibanez rg470 im var kim ne derse desin yanına şekline hasta kaldığım kelly jackson alacağım js32..ama gidip lambalı amfide denemem gerekecek gitar mağazasında.
    forumda her söylenene de çok inanma bazıları berbat ta olsa kendi gitarını öve öve bitiremez git benimkinden al der...sen en iyisi burada tavsiye edilen marka ve modelleri git gitar mağazasında kaliteli bir amfide dene. hangisinin tonları hoşuna giderse rahat çalabiliyorsan olay zaten bitmiştir hiç bilmiyorsan bilgisi olan çalan bir arkadaşını al yanına...

• quote:

Orijinalden alıntı: Warrior_Knight

Floyd rose tremolo lu gitarları çalmak için biraz alışmak gerekir ,akort yapması zordur,cover yapayım şu tona akrtlayayım dersen uğraştırır..japon ibanezler sorunsuz ve her yola gelirler blues dan death metale kadar geniş ton yelpazesine sahiptirler..Bazı çok bilmiş arkadaşlar üzerlerindeki stock manyetiklere (v7s1v8) 5-10 wattlık amfilerde kullanıp genellikle olayın manyetiklerde bittiğini sanıp çamur atarlar gülerek ibanezler le metal mi çalınır derler lakin 50wattlık lambalı amfi ve sert distortion pedal ikilisi ile duydukları death metal tonları karşısında dumura uğrar hatta hayran kalırlar bizzat denenmiş ve çamur atan bazı arkadaşlarım gitarlarında manyetik terfisi yapma niyetlerinden vazgeçip harıl harıl lambalı amfi arayışlarına girişmişlerdir...
    Japon üretimi ibanezleri 2. el bulabilirsin veya 1500 tl ye prestige serilerine bakabilirsin...
    japon ve usa jacksonlarda evladiyeliktir fakat pahalıdırlar bir miktarda marka satmaktadır 2. el 1500 tl ye japon üretimi olan dinky veya soloist veya marty friedmanın kullandığı kelly lerden bulabilirsin piyasada ucuza satılan hindistan ve endonezya yapımı jacksonlar var kimileri şöminede odun niyetine kullan diyor kimiside fena değil diyor..ibanez rg470 im var kim ne derse desin yanına şekline hasta kaldığım kelly jackson alacağım js32..ama gidip lambalı amfide denemem gerekecek gitar mağazasında.
    forumda her söylenene de çok inanma bazıları berbat ta olsa kendi gitarını öve öve bitiremez git benimkinden al der...sen en iyisi burada tavsiye edilen marka ve modelleri git gitar mağazasında kaliteli bir amfide dene. hangisinin tonları hoşuna giderse rahat çalabiliyorsan olay zaten bitmiştir hiç bilmiyorsan bilgisi olan çalan bir arkadaşını al yanına...

Alıntıları Göster

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.