Şimdi Ara

Elektro gitar için bakarmısınız ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler şuan elektro gitar ile 6.ayımdayım ve herhalde geride kaldım, ben 2 ay gittiğim bir kurs vardı ve orası kapandı yeni bir kursa gidince yeniden başlamak zorunda kaldık ve şuan akorları geçtik ve hammer on -pull of bunları geçtik,bent çalışmalarındayız şuan bunların hepsi solo için gerekli diyor hocam

Ama ben daha doğru düzgün bi solo çalamıyorum ne yapmalıyım gerçekten sıkılıyorum ama bırakmak gibi niyetim yok ,5 aydır nerdeysee hiçbir solo atamamak filan zoruma gidiyor ne yapmalıyım acaba kursu bırakıp evdemi devam etsem acaba bendemi yeteenek yok , benim bütçem için baya masraf oldu malum öğrenciyiz ve bırakmak istemiyorum yardımcı olun lütfen gerçekten baya zordayım forumda hatırladığım kadarıyla deneyimli hocalarımız var bi cevap verseler iyi olurdu bi yol gösterseler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitaricin -- 26 Şubat 2014; 22:28:03 >

• Elektro gitarda 1.5uncu ayim bi kac solo atabiliryorum stairway to heaven falan. Calisinca oluyor hocam. Kursa gitmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kaç kursa gittiğiniz yada kaç saat kursa gittiğiniz önemli değildir... Tabiki kurstan kursa öğretmenden öğretmene değişir ama günümüzdeki teknolojik imkanlar sayesinde, eğer kendi kendinizin öğretmeni olacağınza, kendi kendinizi kontrol altında tutabileceğinize inanıyorsanız kursa gitmesenizde olur bana soracak olursanız... Önemli olan günde kaç saat adam gibi dikkatinizi dağıtmadan, eliniz cep telefonuna, kafanız önünüzdeki tvye kaymadan çalışıyor pratik yapıyorsunuz bu önemli... Günde "en az" 2 saat verimli dikkatinizi başka şeylere vermeden çalışmanız gerekir

Akorları hammer on pull of u geçtik demişsiniz ama en basitinden tüm 3 sesli akorlar arasında geçişi çok rahat yapabiliyormusunuz? Yada legatoyu tam anlamıyla kavrayıp yüksek sayılabilecek hızlarda sorunsuzca temiz ses alarak yapabiliyormusunuz? (Düzgün solo çalamıyorum demenizden yapamadığınız çok açık ama yinede sormuş olayım) Eğer yapamıyorsanız henüz geçmemişsiniz demektir... İşte saatli kurs mantalitesinin çakozladığı en büyük yer burasıdır... Bu iş belli saatle, zorunlu olarak olmaz... Yeri gelir, atıyorum herkesin basit dediği, bi hafta çalışıp geçtiği bir tekniği siz 2 3 hafta çalışmak zorunda kalırsınız. Sizin 1 haftada kavradığınız tekniği başkası 1 ay çalışabilir... Ama her hafta belirli günler, zorunlu olarak kurs olunca ve öğretmen kurs saati içinde bişeyler öğretmek zorunda olduğundan, hocanız "tamam bu tekniği daha sonra boş vaktinde yine çalış, şimdi başka bişeye geçelim" diyebilir. Çoğu kursta malesef böyle yapar... Dolayısı ile yamuk temelin üstüne kat çıkmak gibi bi hata yaptırırlar. Her kurs, her hoca için geçerli değil tabiki bu. "Bu teniği hala yapamıyorsun, bu hafta kurs yok, bir hafta yetmezse iki hafta daha çalış, bunu halletmeden öbürüne geçemeyiz" diyen, maddiyatı ön planda tutmayan, temele önem veren kaliteli kurs ve hocalarda benim şahit olduğum üzere var. Ama malesef genele baktığınızda devede kulak kalıyor...

İlla solo çalmak istiyorsanız, ilk olarak solosu kolay olan parçaları çalmayı deneyin, misal smells like teen spirit... Parça baştan sona solosuyla akoruyla en kolay çalınan parçalardan biridir... Başka parçalarda arasanız bulursunuz... İsterseniz, çalışırsanız çalarsınız bu kadar basit. Bende yetenek yok, onlarda doğuştan gelen Allah vergisi var vs. bunlar işin bahanesi... Daha beginner seviyesinde çalıp çalamamanın yetenekle falan ilgisi yoktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 27 Şubat 2014; 4:20:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bence hic dert etme basta teknikleri tamamen ogren ogrendikten sonra solo atarken ne kadar rahat oldugunu gorursun yani sabretmen gerekiyo

• Selim isiki izle youtubeden

• keşke anlatabilsem nasıl bi seviyede olduğumu akorları hani basabilyorum geçişlerde öyle takılma biraz çalıştıktan sonra koolaylaşıyor ama
    mesela küçük ama çok sinir edici sorunlar var ben 4.parmak ile çok yavaş nerdeyse kullanamıyorum sonra bi arkadaşımız geçen kendisinin yaptığı cover ı gördüm
    bende gittim tablardan bakmaya ve yapmaaya çalıştım ama yavaş oldu ve yavaş olunca bi anlamı çıkmadı ondan dolayı böyle bişey yazdım
  • Kursa gitmeye gerek yok SELİM IŞIK izleyip kursta öğrendiklerinden daha fazla öğrenebilirsin

6 ay daha çok yeni yani solo atmayı bekleme sana tek önerim akorlu şarkılara çalış yani türk şarkıları olabilir ben kuzenimden içinde şarkı akorlarının bulunduğu 3 dosya almıştım baya bi şarkı var ilk sene onlarla çok gelişme yaptım yani akor çalışmak çok önemli internette çok değişik akorlar var onları bulup basmayı dene parmaklar açılsın 4.parmağı da böylelikle geliştirebilirsin
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    internete koysana burdada konu açarsın insanlar faydalanır sende varsa hala dediğin akorları
  • gitaricin G kullanıcısına yanıt
    selim ışık gitar dersi videosu var 100 videoluk ordanda çalışabilirsin herkez tavsiye ediyor solo konusundada baya pratikler veriyor.sana tavsiyem kurs yerine evde s.ışık videoları ile çalış kursa vericeğin parayı gitara yatırırsıın ama bu benim tavsiyem illa bunu yap demiyorum.
  • kursa gitmedim biraz selim ışık ve biraz da çalışmayla şuan konserden konsere akıyoruz daha 2 yıl oldu başlayalı selim ışık ve kendine güven gerisi gelecektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.