Şimdi Ara

Elektro Gitar Önerisi (başlangıç için) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
10.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Cro-X

Daha yenisin sadece distortion yeter. Almasan bile olur hatta niye boşu boşuna 80-90 lira veresin ki amfinin ki bir süre idare eder.

Jimi Hendrix'i sabah kalktığımda yanımda bulmak istediğim için direk alayım ben :D .

Bu benim seçtiğim mini amfi stokta kalmamış.
    Bu yüzden başka bir mini amfi önerir misiniz?
    Mümkünse 100 TL'yi aşmasın.

quote:

ÖnceVatan

Cort'un ucuz serilerinden bir elektro gitar ve ucuz bir amfi başlangıç için yeterli olacaktır.

Gitardan anlayan arkadaşların varsa ikinci el de satın alabilirsin.

Katılıyorum

Bu arada quote alamama,mesaj yazamama sorunumu çözemedim.
    Yardımcı olur musunuz?
    mesaj biraz geciktiği için özür dilerim.

bu arada seçtiğim gitarın (Cort X-11) metal müziğe çok uygun olduğunu öğrendim.
    Ufak bir örnekle:

Metallica-Seek n' Destroy Cover :
    http://www.youtube.com/watch?v=QghQ7KrJRf8

Yorumların devamını bekliyorum...

• Amfiyi o kadar düşük tutup pedal almak istiyorsun. Bence bu tamamen saçmalık. Ne pedal gerçek performansını gösterecek ne de gitar. Bence amfi ve pedal parasını da gitara ekle ve amfi kullanmak yerine bilgisayara bağla. Eğer ses kartı yüzünden gecikme olursa 100 lira civarın da bir ses kartı alırsın bir daha problem yaşamassın. Ayrıca inan bana bilgisayarı amfi olarak kullanmak 100 liralık mini amfi kullanmaktan çok daha iyidir.
    Jimi Hendrix demişsin. O amfi ile Jimi Hendrix tonunun onda birini alırsan ne mutlu sana Bilgisayar kullanarakta tabiki o tonu yakalayamassın ama amfiye kıysala daha yakın bir ton olacaktır.
  • quote:

Amfiyi o kadar düşük tutup pedal almak istiyorsun. Bence bu tamamen saçmalık. Ne pedal gerçek performansını gösterecek ne de gitar. Bence amfi ve pedal parasını da gitara ekle ve amfi kullanmak yerine bilgisayara bağla. Eğer ses kartı yüzünden gecikme olursa 100 lira civarın da bir ses kartı alırsın bir daha problem yaşamassın. Ayrıca inan bana bilgisayarı amfi olarak kullanmak 100 liralık mini amfi kullanmaktan çok daha iyidir.
    Jimi Hendrix demişsin. O amfi ile Jimi Hendrix tonunun onda birini alırsan ne mutlu sana Bilgisayar kullanarakta tabiki o tonu yakalayamassın ama amfiye kıysala daha yakın bir ton olacaktır.

Yorumun için teşekkürler...
    Fakat bir sorun var ki:
    Benim bilgisayarım berbat!!!
    Ayrıca ses kartı da tümleşik anakarta
    Anakartta berbat
    Zaten bilgisayarı satsam en fazla 200 TL eder
    O yüzden 100 TL lik ses kartı da zor biraz.

Fakat şu olabilir
    -Elbette yardım ederseniz-
    Bana fiyat-performans bakımından bir amfi önerin (200 TL 'yi geçebilir)
    Ama gitar parasının yarısını geçmesin.
    Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Alacağım gitarı tekrar yazayım:
    Cort X-11

Sizcce internetten alışveriş mi yapayım yoksa kendim mi alayım?
    Kazık yer miyim?

• http://www.sahibinden.com/randall_rx25rm_sifir-14WQQaXQQ20301401WQQpXQQdisplayitem?

Satılmadıysa bunu al

Gidip mağazada dene gitarı. İnternetla arasında çok fark yoksa elden al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist44

Merhabalar...

Öncelikle Dünyadaki Elektrik Gitar Model Ve Markaları Sayılıdır Ancak İlle De Marka Olmamasını İstiyorum Dersen Önerebileceğim Gitarlar;Stagg,Cort Vs... Heavy Metal Soundunu Genellikle İbanezcilerde Gördüm.
    İbanezin Klavyesi Bence Geniş Ve Kalınlığından Dolayı Sol Eli (Ya Da Sağ Eli) Fazla Yoruyor...Fender Bu Konuda Uzman..Diyorsan Ki Biraz Daha Eskilerden İstiyorum O Zaman Gerek Kasanın Fiziği Gerekse Manyetikleri İle İlk Ön Çıkan Gibson'dur.Bende Washburn Kullanıcısıyım Tabii Her Markanın Kendine Göre Güzelliği Var Benim Söylediklerim De Göreceli..(Fiyat Konusunda Da Kullanım Konusunda Da Herkesin İsteği Farklılaşır)

Pedal İse Biraz Daha GT Serileri Tavsiye Ederim(Özellikle GT8)
    Biz De Zoom'un Modeli Ve RP50 Vardı...RP50 Daha Ucuz Olmasına Karşın Zooma Göre Sesleri Daha Analogtu...
    GT6 Kullandığımda İse Olayın Dijital Kısmına Atıyosun Kendini...(Pedal Benim İçin Sadece 2 Kanallı Disturtion Değildir O Yüzden Bu Konuda Daha Hassasım Sanırım ... Kendi Devresini Çizip Yaptığım Devreler İse Son Derece Kullanışlı Delayı , Reverbi , Fitbacki, Filtrelemeleri İstediğim Gibi Yapabiliyorum Bu Yüzden Analogdan Şaşmam ...Cahit Berkay'ın Kullandığı Sıralı Analog Pedalı Örnek Verebilirim...X6 Ya Da X11 Konusunda Yardımcı Olamayacağım Çünkü Hiç Kullanmadım)

Başlangıç İçin İse 10watt Ya Da 15 Watt İdeal Bence ...Komşuları Yeteri Kadar Rahatsız Etmene Yardımcı Olur:)

Saygılar...

İbanez klavyeleri kalın değildir aksine incedir bunun sebebi fender-jackson-ibanez-musicman gibi markaların bolt-on tipi kasa kullanarak sapı gitara vidalama yöntemiyle bağlamış olmasıdır..

Gibsonlarsa (Les paul kasalar için bahsediyorum) ibanezlerin modellerine göre çok daha kalın klavyelidir. bu gitarlar ise set-neck tipi baglantı kullanırlar ve klavye ile gövde birbirine geçmiş şekilde durur vida veya benzeri şeyler yoktur.Set neck tipi bağlantıda çoğunlukla saptaki radius yüksek ve sap kalın olur, ayrıca sustain (tele vuruldugundaki sesin süresi) çok daha uzundur.. (Bknz: Zakk Wylde)

Yanlış anlama ibanezleri sevmediğimden değil param olsa hemen bi tane alırdım iyi gitarlardır sadece yanlış bilgi vermişsin. iki gitar tipide farklı sesleri çıkarmak için yaratılmışlar ibanezlerle metal yapılır evet (çokda güzel olur)ama daha digital sesler için yaratılmış gitarlar bana göre.. Hertarzda çalabilirsin ibanezleri hatta. single(orta) manyetiği olan modelleriyle fender tarzı tonlar bile alabilirsin, her yola gelen gitarlardır anlıcagın.

Sana tavsiyem az paran varsa İbanez alman çünkü bu ülkede az paraya kaliteli alabileceğin gitarlardandır amerikan yapımı gitarlar vergiler yüzünden ülkemizde malesef çok pahalı.

• quote:

Cro-X

http://www.sahibinden.com/randall_rx25rm_sifir-14WQQaXQQ20301401WQQpXQQdisplayitem?

Satılmadıysa bunu al

Gidip mağazada dene gitarı. İnternetla arasında çok fark yoksa elden al

Mydukkan' dan ve stokta olanlardan olursa iyi olur.

quote:

burkak

İbanez klavyeleri kalın değildir aksine incedir bunun sebebi fender-jackson-ibanez-musicman gibi markaların bolt-on tipi kasa kullanarak sapı gitara vidalama yöntemiyle bağlamış olmasıdır..

Gibsonlarsa (Les paul kasalar için bahsediyorum) ibanezlerin modellerine göre çok daha kalın klavyelidir. bu gitarlar ise set-neck tipi baglantı kullanırlar ve klavye ile gövde birbirine geçmiş şekilde durur vida veya benzeri şeyler yoktur.Set neck tipi bağlantıda çoğunlukla saptaki radius yüksek ve sap kalın olur, ayrıca sustain (tele vuruldugundaki sesin süresi) çok daha uzundur.. (Bknz: Zakk Wylde)

Yanlış anlama ibanezleri sevmediğimden değil param olsa hemen bi tane alırdım iyi gitarlardır sadece yanlış bilgi vermişsin. iki gitar tipide farklı sesleri çıkarmak için yaratılmışlar ibanezlerle metal yapılır evet (çokda güzel olur)ama daha digital sesler için yaratılmış gitarlar bana göre.. Hertarzda çalabilirsin ibanezleri hatta. single(orta) manyetiği olan modelleriyle fender tarzı tonlar bile alabilirsin, her yola gelen gitarlardır anlıcagın.

Sana tavsiyem az paran varsa İbanez alman çünkü bu ülkede az paraya kaliteli alabileceğin gitarlardandır amerikan yapımı gitarlar vergiler yüzünden ülkemizde malesef çok pahalı.

Ben ilk defa elektro gitar alan biri olduğum için çoğunlupun dediğinie uyarım.
    Çoğunluk (bu gitarı kullanan çoğunluk) X11'in 1500'lük bir ibanezle eşit olduğunu söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 97gazisi

quote:

Orijinalden alıntı: Echo91

Benim ilk gitarım Ibanez RG370 DX Marshall 15DFX amfim war hala da aynı gitarı kullanıorum 1.5 yılı geçti...Tabi şimdi biraz pişmanım çünkü aradığım tonu sonradan bulduuğum için daha çok blues ve slash oldugu için biraz pişmanım ama sen metal istiosan uyar.Birazcık pahalıya kaçıo ama hakkını vericektir..Bu paraya çok ii gitar..

Yorum için teşekkürler...
    Doğru mu anladım:
    Sen blues ve slash çalıcaksın,fakat o gitar metale uygun.
    Fiyat biraz...
    Birde o gitarın manyetiklerinde şöyle bir ayrıntı var:

Manyetik-HSH (INF4 (H)-INFS3 (S)-INF3 (H))

Humbuckerlerden biri INF4 biri INF3
    Farkları nedir?

Amfi konusunda alternatif buldum: mini amfi.Hem ucuz hem kaliteli:
    Fender Mini Tone Master

Hem kulaklık da takabilirim.
    Eğer bunu alırsam gitar fiyatını birazcık yukarı çekebilirim

Yorumların devamını bekliyorum.
    Ve şiddetle istiyorum

MİNİ AMFİ KONUSUNDA
    GİTAR SEÇİMİNDE (belirttiğim özelliklere göre)
    EKİPMAN SEÇİMİNDE
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

Manyetikler konusunda pek yorum yapamıyacağm ama tawsiyem yeni manyetik almandır. Metal için dimarzio öneririm..

• Mini amfi alırsan ilerde pişman olma ihtimalin çok, farkındasındır umarım?
  • Mini amfi değil normal amfi alacağım.
    Mydukkan'dan stokta olanlardan öneri yapabilir misiniz?

Manyetikler konusunda.
    Başlangıç için değiştirmeyi düşünmedim.
  • Butce ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 97gazisi

quote:

Amfiyi o kadar düşük tutup pedal almak istiyorsun. Bence bu tamamen saçmalık. Ne pedal gerçek performansını gösterecek ne de gitar. Bence amfi ve pedal parasını da gitara ekle ve amfi kullanmak yerine bilgisayara bağla. Eğer ses kartı yüzünden gecikme olursa 100 lira civarın da bir ses kartı alırsın bir daha problem yaşamassın. Ayrıca inan bana bilgisayarı amfi olarak kullanmak 100 liralık mini amfi kullanmaktan çok daha iyidir.

Yorumun için teşekkürler...
    Fakat bir sorun var ki:
    Benim bilgisayarım berbat!!!
    Ayrıca ses kartı da tümleşik anakarta
    Anakartta berbat
    Zaten bilgisayarı satsam en fazla 200 TL eder
    O yüzden 100 TL lik ses kartı da zor biraz.

Fakat şu olabilir
    -Elbette yardım ederseniz-
    Bana fiyat-performans bakımından bir amfi önerin (200 TL 'yi geçebilir)
    Ama gitar parasının yarısını geçmesin.
    Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Alacağım gitarı tekrar yazayım:
    Cort X-11

Sizcce internetten alışveriş mi yapayım yoksa kendim mi alayım?
    Kazık yer miyim?

Başlangıç için floyd rose lu gitarlara bulaşma derim.

• quote:

Cro-X

Butce ne kadar?

600
  • Bence rg350ex al kafan rahat olsun ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/cort-cgp-x1-bk-elektro-gitar-seti-kargo-dahil-61567014
    Buraya bir bak ve al istersen paran artacak bileklik eldiven deri ceket bandana falan al metalci olarak çık karşımıza

• 2 yıllık konuyu horlatmışsınız :)
  • Öncelikle yamaha eg112 lere bak derim iyi gitarlar.
  • Merhaba arkadaşlar ben ibanez art80-mbz almıştım ama gitarla ilgili sıkıntı yaşadığımdan degistirmek için iade ettim. Şuanda yerine Ibanez RG350 MZ düşünüyorum. Bu arada gitar eğitimim yok yeni başlıyorum. Sizce Gitar seçimim nasil ve onerilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcanercicek -- 22 Temmuz 2014; 23:24:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.