Şimdi Ara

Elektro Gitar Önerisi (başlangıç için)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
10.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Genelde heavy metal çalmayı düşünüyorum
    Hangi gitarı seçmeliyim?
    Başlangıçta iyi bir amfi şart mı?
    Ev içinde amfi yerine kulaklık olur mu?Olursa hangi kulaklık?
    Önerebileceğiniz pedal veya aksesuar var mı?

Fiyat değişkendir
    X-6 veya X-11 aklımda olanlar
    hangisi iyidir?

Yardımlarınızı bekliyorum...

• Merhabalar...

Öncelikle Dünyadaki Elektrik Gitar Model Ve Markaları Sayılıdır Ancak İlle De Marka Olmamasını İstiyorum Dersen Önerebileceğim Gitarlar;Stagg,Cort Vs... Heavy Metal Soundunu Genellikle İbanezcilerde Gördüm.
    İbanezin Klavyesi Bence Geniş Ve Kalınlığından Dolayı Sol Eli (Ya Da Sağ Eli) Fazla Yoruyor...Fender Bu Konuda Uzman..Diyorsan Ki Biraz Daha Eskilerden İstiyorum O Zaman Gerek Kasanın Fiziği Gerekse Manyetikleri İle İlk Ön Çıkan Gibson'dur.Bende Washburn Kullanıcısıyım Tabii Her Markanın Kendine Göre Güzelliği Var Benim Söylediklerim De Göreceli..(Fiyat Konusunda Da Kullanım Konusunda Da Herkesin İsteği Farklılaşır)

Pedal İse Biraz Daha GT Serileri Tavsiye Ederim(Özellikle GT8)
    Biz De Zoom'un Modeli Ve RP50 Vardı...RP50 Daha Ucuz Olmasına Karşın Zooma Göre Sesleri Daha Analogtu...
    GT6 Kullandığımda İse Olayın Dijital Kısmına Atıyosun Kendini...(Pedal Benim İçin Sadece 2 Kanallı Disturtion Değildir O Yüzden Bu Konuda Daha Hassasım Sanırım ... Kendi Devresini Çizip Yaptığım Devreler İse Son Derece Kullanışlı Delayı , Reverbi , Fitbacki, Filtrelemeleri İstediğim Gibi Yapabiliyorum Bu Yüzden Analogdan Şaşmam ...Cahit Berkay'ın Kullandığı Sıralı Analog Pedalı Örnek Verebilirim...X6 Ya Da X11 Konusunda Yardımcı Olamayacağım Çünkü Hiç Kullanmadım)

Başlangıç İçin İse 10watt Ya Da 15 Watt İdeal Bence ...Komşuları Yeteri Kadar Rahatsız Etmene Yardımcı Olur:)

Saygılar...

• Amfi olarak Roland yada Line 6 15 wattlık modellerini öneririm.

Gitarda x11 güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist44

Merhabalar...

Öncelikle Dünyadaki Elektrik Gitar Model Ve Markaları Sayılıdır Ancak İlle De Marka Olmamasını İstiyorum Dersen Önerebileceğim Gitarlar;Stagg,Cort Vs... Heavy Metal Soundunu Genellikle İbanezcilerde Gördüm.
    İbanezin Klavyesi Bence Geniş Ve Kalınlığından Dolayı Sol Eli (Ya Da Sağ Eli) Fazla Yoruyor...Fender Bu Konuda Uzman..Diyorsan Ki Biraz Daha Eskilerden İstiyorum O Zaman Gerek Kasanın Fiziği Gerekse Manyetikleri İle İlk Ön Çıkan Gibson'dur.Bende Washburn Kullanıcısıyım Tabii Her Markanın Kendine Göre Güzelliği Var Benim Söylediklerim De Göreceli..(Fiyat Konusunda Da Kullanım Konusunda Da Herkesin İsteği Farklılaşır)

Pedal İse Biraz Daha GT Serileri Tavsiye Ederim(Özellikle GT8)
    Biz De Zoom'un Modeli Ve RP50 Vardı...RP50 Daha Ucuz Olmasına Karşın Zooma Göre Sesleri Daha Analogtu...
    GT6 Kullandığımda İse Olayın Dijital Kısmına Atıyosun Kendini...(Pedal Benim İçin Sadece 2 Kanallı Disturtion Değildir O Yüzden Bu Konuda Daha Hassasım Sanırım ... Kendi Devresini Çizip Yaptığım Devreler İse Son Derece Kullanışlı Delayı , Reverbi , Fitbacki, Filtrelemeleri İstediğim Gibi Yapabiliyorum Bu Yüzden Analogdan Şaşmam ...Cahit Berkay'ın Kullandığı Sıralı Analog Pedalı Örnek Verebilirim...X6 Ya Da X11 Konusunda Yardımcı Olamayacağım Çünkü Hiç Kullanmadım)

Başlangıç İçin İse 10watt Ya Da 15 Watt İdeal Bence ...Komşuları Yeteri Kadar Rahatsız Etmene Yardımcı Olur:)

Saygılar...

Öncelikle mesajınız için çok çok teşekkürler...
    Ne yazık ki forumlarda tanınmışlığınız olmayınca açtığınız çoğu konuya cevap gelmemekte

Gelelim gitara.
    Gibson ve Fender zirvede olan 2 frimadır.
    Tabi ki de fiyatları da öyle.
    O yüzden Gibson ve Fender'i kafadan eliyoruz.
    Benim asıl amacım fiyat-performans.
    Bu yüzden daha uygun fiyatlı markalar.
    300-500-700 fiyatlarında olması daha uygun olur.Tabiki bende bir Gibson, bir Fender istemiyorum değil

Asıl aradığım rahat klavye,dayanıklılık,ve heavy metal'e uygun olmasıdır.
    Büyük ihtimal elinize bu tarzlarda gitarlar geçmiştir.
    Buna göre model olarak hangilerini önerirsiniz?

Amfi konusunda amfi seçiminden çok amfi alıp almamakta tereddütlüyüm.
    Sadece komşu değil ev sakinlerinin de rahatsız olmaması gerekir.
    Kaliteli bir kulaklık alırsam nasıl olur?
    Eğer olmaz derseniz yazdığınız amfi önerilerine uyacağım.

Pedal konusuna ise laf yok
    Detayına kadar inmişsiniz zaten.
    uygulayacağım

Devamını bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cro-X

Amfi olarak Roland yada Line 6 15 wattlık modellerini öneririm.

Gitarda x11 güzel

Yorumunuz için teşekkürler...
    Peki ya kulaklık/amfi konusunda ne düşünürsünüz?
    Yani hangisi? (ev için)
  • Benim ilk gitarım Ibanez RG370 DX Marshall 15DFX amfim war hala da aynı gitarı kullanıorum 1.5 yılı geçti...Tabi şimdi biraz pişmanım çünkü aradığım tonu sonradan bulduuğum için daha çok blues ve slash oldugu için biraz pişmanım ama sen metal istiosan uyar.Birazcık pahalıya kaçıo ama hakkını vericektir..Bu paraya çok ii gitar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Echo91

Benim ilk gitarım Ibanez RG370 DX Marshall 15DFX amfim war hala da aynı gitarı kullanıorum 1.5 yılı geçti...Tabi şimdi biraz pişmanım çünkü aradığım tonu sonradan bulduuğum için daha çok blues ve slash oldugu için biraz pişmanım ama sen metal istiosan uyar.Birazcık pahalıya kaçıo ama hakkını vericektir..Bu paraya çok ii gitar..

Yorum için teşekkürler...
    Doğru mu anladım:
    Sen blues ve slash çalıcaksın,fakat o gitar metale uygun.
    Fiyat biraz...
    Birde o gitarın manyetiklerinde şöyle bir ayrıntı var:

Manyetik-HSH (INF4 (H)-INFS3 (S)-INF3 (H))

Humbuckerlerden biri INF4 biri INF3
    Farkları nedir?

Amfi konusunda alternatif buldum: mini amfi.Hem ucuz hem kaliteli:
    Fender Mini Tone Master

Hem kulaklık da takabilirim.
    Eğer bunu alırsam gitar fiyatını birazcık yukarı çekebilirim

Yorumların devamını bekliyorum.
    Ve şiddetle istiyorum

MİNİ AMFİ KONUSUNDA
    GİTAR SEÇİMİNDE (belirttiğim özelliklere göre)
    EKİPMAN SEÇİMİNDE
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 97gazisi -- 18 Nisan 2010; 19:22:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    klasik gitar yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amfi olarak Randall V2XNM combo öneririm.Heavy Metal diyorsan sana x11 yerine kx1q öneriyorum nedeni set in yapısı ve floyd rose olmaması.Ama sen bilirsin elbette.Deneme şansın varsa kesin dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Amfi olarak Randall V2XNM combo öneririm.Heavy Metal diyorsan sana x11 yerine kx1q öneriyorum nedeni set in yapısı ve floyd rose olmaması.Ama sen bilirsin elbette.Deneme şansın varsa kesin dene.

Yorumun için teşekkürler.Listeme ekledim gitarı.
    birşey sormam lazım:

Gitarı internetten mi yoksa direk mi alayım?
    kazık yer miyim.

Bunu sormamın nedeni şu:
    Listedekileri elime alıp tek tek denerim.
    (ankara!)

YORUMLARA DEVAAAMM!!
  • Öncelikle mesajların tanınmışlıkla alakası yok bilgisi olanlar cevap yazar olmayanlar yazmaz kişiyle alakası yok.

Birsüre sonra kulaklık sıkar ortam müsaitse amfi daha iyi olur. Line 6 veya roland cube önermemin nedeni üzerinde ilerde işene yarıyabilecek efektlerin olması. Evdekliler sorun çıkarcaksa roland microcube düşünebilirsin
  • Cro-X Yorumun için teşekkürler.
    Microcube güzelmiş ama en büyük sıkıntım para.
    Ve onun fiyatı da 200 küsür.
    Fender Mini Tone Master daha uygun.
    O fiyata bir amfi varsa iyi olur.

(Bu arada ben alıntı yapamıyorum iznim yokmuş nedendir?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 97gazisi

Cro-X Yorumun için teşekkürler.
    Microcube güzelmiş ama en büyük sıkıntım para.
    Ve onun fiyatı da 200 küsür.
    Fender Mini Tone Master daha uygun.
    O fiyata bir amfi varsa iyi olur.

(Bu arada ben alıntı yapamıyorum iznim yokmuş nedendir?)

Telefon onayı yapmadıysan ondandır

O fiyata alacağın amfi pek idare etmez. Ben başlangıçta 90 liraya 15 watlık markasız bir amfi almıştım biraz ilerleyince kalitesi yetersiz geldi tekrar amfi aldım 90 lira fazladan masraf oldu. Para biriktirme imkanın varsa biriktir yoksa mini amfiyi al madem

• quote:

Orijinalden alıntı: command3r

quote:

Orijinalden alıntı: Echo91

Benim ilk gitarım Ibanez RG370 DX Marshall 15DFX amfim war hala da aynı gitarı kullanıorum 1.5 yılı geçti...Tabi şimdi biraz pişmanım çünkü aradığım tonu sonradan bulduuğum için daha çok blues ve slash oldugu için biraz pişmanım ama sen metal istiosan uyar.Birazcık pahalıya kaçıo ama hakkını vericektir..Bu paraya çok ii gitar..

amfinden memnun musun bende ibanez grg170dx alcam o amfiyle güzel sesler elde eder miyim?=

Amfimden memnunum da grg170 le nasıl ses alırsın bilemicem bence daha ii bi gitar al rg serisinden şaşma derim. Eğer Amfim kaybolsa yada çalınsa yine aynı amfiyi almazdım =)

• rg serisinde bir gitar düşün bence de, önce bilgisayara bağla biraz araştır çok iyi programlar var, senin o 15 wata alacağın amfilere taş çıkartırlar bilgisayarın iyiyse tabi, sonradan pişman olursun amfiye verdiğin paraya. amfi parasını gitarın üstüne koy öyle iyi bir gitar al mutlaka çünkü gitar çok daha önemli.

http://forum.donanimhaber.com/m_17614771/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38675177
    http://resim.donanimhaber.com/m_38649464/mpage_1/key_amplitube/tm.htm

• Cro-X telefon onayı nasıl yapılıyor?
    Hızlı cevap atmaktan başka hiçbirşey yapamıyorum
    Önceden olmuyordu
    Bir yamuğum mu oldu?
    Çıldırıcam yardım edin!

Maddi imkan pek iyi değil ya...

darkRider

Bunu düşüneceğim

Yorumların devamını bekliyorum
  • Eee...
  • Peki arkadaşlar ben hangi pedalı alayım?
    Wah pedalı var Distortion var birsürü çeşit pedal var.
    Kafam karıştı ne alacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 97gazisi

Peki arkadaşlar ben hangi pedalı alayım?
    Wah pedalı var Distortion var birsürü çeşit pedal var.
    Kafam karıştı ne alacağım?

Daha yenisin sadece distortion yeter. Almasan bile olur hatta niye boşu boşuna 80-90 lira veresin ki amfinin ki bir süre idare eder.
  • Cort'un ucuz serilerinden bir elektro gitar ve ucuz bir amfi başlangıç için yeterli olacaktır.

Gitardan anlayan arkadaşların varsa ikinci el de satın alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkRider

rg serisinde bir gitar düşün bence de, önce bilgisayara bağla biraz araştır çok iyi programlar var, senin o 15 wata alacağın amfilere taş çıkartırlar bilgisayarın iyiyse tabi, sonradan pişman olursun amfiye verdiğin paraya. amfi parasını gitarın üstüne koy öyle iyi bir gitar al mutlaka çünkü gitar çok daha önemli.

http://forum.donanimhaber.com/m_17614771/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38675177
    http://resim.donanimhaber.com/m_38649464/mpage_1/key_amplitube/tm.htm

eğer bu programları bilseydim sadece overdrive yada distor. pedal alırdım. hemen denicem distor. pedal ile programı...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.