Şimdi Ara

Elektro gitar teli koptu yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektro gitarının teli koptu sadece kopan teli mi değiştireceğim yoksa hepsini ve gitrın marka ve modeline bakılarak mı tel alınır yoksa hepsi aynı mıdır acil yardım edebilir misiniz şimdiden sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• soarus kullanıcısına yanıt
    Gitarın markasıyla telin alakası yok. Gitarını sıfır aldıysan ve hiç tel değiştirmediysen genelde 09-42 tel takılı geliyor hangi telin koptuysa tek olarakta satın alabilirsin takım olarakta sana kalmış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: masaldar

Gitarın markasıyla telin alakası yok. Gitarını sıfır aldıysan ve hiç tel değiştirmediysen genelde 09-42 tel takılı geliyor hangi telin koptuysa tek olarakta satın alabilirsin takım olarakta sana kalmış..

gitarı dahabir buçuk hafta önce sıfır aldım kardeş bugün akor yaparken cok sıkmısım en alttaki mi telini o kptu yarın gidip alıcam doreden teli alınca hemen takıyolar mı bi de tel numaraları falan yazıyo web sitesinde onlar ne eye göre almam lazım
  • Gitarı aldıktan bir hafta sonra akor yaparken en alttaki mi telini koparmıştım. Yaptırmaya gitmiştim adam yaparken tüm tellerimi koparmıştı. Komple takım degistirmek zorunda kalmıştım. Gitarin markasi neydi hocam bazı gitarlarda tel değişimi farklu oluyor.Kaş yapayım derken göz çıkarma bizimki gibi.

• soarus kullanıcısına yanıt
    mi teli koptuysa 09 numaradır genelde gitarlara fabrikada 09-42 tel takarlar sen doreden gitarı aldıysan yine de gitarının markasını ve üzerindeki tellerin ilk telleri olduğunu söyle sana yardımcı olurlar tel takmak bilen biri için çok basittir 5 dk iş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKnatas

Gitarı aldıktan bir hafta sonra akor yaparken en alttaki mi telini koparmıştım. Yaptırmaya gitmiştim adam yaparken tüm tellerimi koparmıştı. Komple takım degistirmek zorunda kalmıştım. Gitarin markasi neydi hocam bazı gitarlarda tel değişimi farklu oluyor.Kaş yapayım derken göz çıkarma bizimki gibi.

epiphone les paul 100 aynı durumdayız sanırım
  • kopması çok normal, sonuçta bildiğin tel.

teller paslı değilse, nispeten yeniyse ve tellere verecek 15-20 liran yoksa 3 lira verip sadece kopan teli alabilirsin. gitarının köprüsüne göre internetten araştırıp kolayca da değişim yaparsın. sabit köprüyse çocuk oyuncağı zaten tel değişimi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar teli almam lazım YARDIM!!
    2 yıl önce açıldı
    klasik gitar yardım
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

kopması çok normal, sonuçta bildiğin tel.

teller paslı değilse, nispeten yeniyse ve tellere verecek 15-20 liran yoksa 3 lira verip sadece kopan teli alabilirsin. gitarının köprüsüne göre internetten araştırıp kolayca da değişim yaparsın. sabit köprüyse çocuk oyuncağı zaten tel değişimi.

sabit köprü falan ne hocam bi de teller paslı değil ve sadece kopan mi telini alacağım
  • arkadaşlar bu arada web sitesinde çelik fosforlu falan teller var hangisini alacağım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: soarus

quote:

Orijinalden alıntı: HKnatas

Gitarı aldıktan bir hafta sonra akor yaparken en alttaki mi telini koparmıştım. Yaptırmaya gitmiştim adam yaparken tüm tellerimi koparmıştı. Komple takım degistirmek zorunda kalmıştım. Gitarin markasi neydi hocam bazı gitarlarda tel değişimi farklu oluyor.Kaş yapayım derken göz çıkarma bizimki gibi.

epiphone les paul 100 aynı durumdayız sanırım

Özellikle yeni model gitarlarda birden fazla tel değişimi yapılacaksa klasik tel değişiminden ziyade tek tek takılıp sökülüyor.Cort x6 kullanıyordum o zamanlarda aldiğım yer bile telleri değiştirmedi garantiye gönderdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: soarus

arkadaşlar bu arada web sitesinde çelik fosforlu falan teller var hangisini alacağım ben

pavyonda falan sahne almayacaksan fosforlu tellere ihtiyacın yok, ernie ball super slinky 0.9 al keyfine bak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son ne zaman tel takıldığına bağlı, çok olmamışsa komple değiştirmene gerek yok. Ama tellerin kalınlığını da bilmen lazım, Önceki telin 09 ise ve sen bu sefer 011 takarsan seste orantısızlıklar olur.
    Ayrıca yeni aldığın için bilmiyorsundur diye bilgilendireyim, gitar tellerinin kalınlığı en alttaki tele göre söylenir. Yani en ince telin kalınlığı 09 ise 09tel denir, diğer tellerin de onunla orantılı olarak artar kalınlığı.

Birde akord ederken akord cihazı kullanmıyor musun ? Nasıl fazla sıktın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

En son ne zaman tel takıldığına bağlı, çok olmamışsa komple değiştirmene gerek yok. Ama tellerin kalınlığını da bilmen lazım, Önceki telin 09 ise ve sen bu sefer 011 takarsan seste orantısızlıklar olur.
    Ayrıca yeni aldığın için bilmiyorsundur diye bilgilendireyim, gitar tellerinin kalınlığı en alttaki tele göre söylenir. Yani en ince telin kalınlığı 09 ise 09tel denir, diğer tellerin de onunla orantılı olarak artar kalınlığı.

Birde akord ederken akord cihazı kullanmıyor musun ? Nasıl fazla sıktın ?

kullanıyorum alet hem de amfinin kendi akor aleti var ben önce oradan yaptım sonra telefondan kontrol edeyim dedim telefon yanlış dedi bi daha bi daha yaparken bi anda pat diye gitti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.