Şimdi Ara

Elektro gitara nasıl başlanır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Her ne kadar engin bir bilgim olmasa da punk rock ve metal müziğe karşı ilgim var. Genel anlamda spesifik olarak sevdiğim gruplar olsa da yabancı ve Türkçe fark etmeksizin kült işleri dinlerim. Yaşım 15, elektro gitara başlamak istiyorum. Lakin müziğe dair hiçbir tecrübem ve geçmişim yok, düz bir dinleyiciyim. Bu nedenle kafamda çokça soru işaretleri ve bunun getirisinde özgüvensizlikler var. Aklımdaki soruları listeleyip size danışmak istedim, şimdiden teşekkürler.

1. Elektro gitara başlamak için klasik gitar bilmek gerekir mi?
    2. 15 yaş enstrümana başlamak için geç mi?
    3. Elektrogitar çalması zor mu, doğuştan yetenek gerektirir mi?
    4. Başlangıç için ne kadar bütçe ayırılmalı, hangi ekipmanlar gerekli ve bu sektördeki markalar nelerdir?

1. hayır, klasik gitar bilmek şart değil. klasikten başlama muhabbetinin sebebi sanırım daha düşük maliyetli olması ve hocasının daha kolay bulunması. gayet elektro ile de başlanır, hatta daha güzel olur.
    2. ben 25 yaşındayken başlamıştım, enstrüman öğrenmenin erkeni geçi, yaşı yoktur bence. kariyerini bu alanda şekillendirmeyeceksen hiç önemli değil.
    3. öğrenmesi kolay değil, bol bol pratik ve zaman istiyor ancak yetenekten bağımsız ilgi duyan ve düzenli çalışan herkes çalabilir. ayrıca bu alanda yetenekli olsan dahi bu düzenli çalışma adımlarından geçeceksin.
    4. bu kısmı bilmiyorum, bir elektrogitara, amfiye ve ses kablosuna ihtiyacın var. ikinci el daha ucuz opsiyonlar olabilir, bazı müzik mağazaları set olarak da satıyor. 10k gibi bir fiyata sıfır başlangıç seti edinebilirsin. eğer bütçe anlamında sorun yaşıyorsan, ikinci el temiz gitar ve amfi de bulmak mümkün. ha eğer ilgimi çeker mi bilmiyorum, bir görmek lazım ve o yüzden çok açılmayayım dersen ucuz, ikinci el bir klasik gitarla başlamak bir seçenek olabilir.

• kayratatum K kullanıcısına yanıt
    Klasik gitar bilmek zorunda değilsin. Başlangıç için parmakların tellere alışması için klasik gitarla başlanması tavsiye ediliyor. Elektro gitar ile de başlayabilirsin. Yaşın geç değil. Yeterli vakti ayırmazsan her şeyi çalmak zor olur. Ne kadar çok egzersiz yaparsan o kadar hızlı ilerlersin. Bütçe meselesi ise tamamen kendi bütçenle ilgili. Ne kadar bütçe ayırabilirsen ona göre enstrüman ve ekipman alırsın. Başlangıç için squier, ibanez ve cort markalarına bakabilirsin, ses alabilmek için de 10 vatlık, distortion kanallı bir amfi işini görecektir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.