Şimdi Ara

ELEKTROLUX KURUTMA MAKİNASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
5.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fake bir hesap ciddiye bile almıyorum sizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Valla sizin de CanDoğan Beyin fake hesabı olduğunuz söyleniyor. Forumu uzun zamandır takip ederim.

Ha bu arada Üye olmaya yeni karar verdim.

Herkes satıcı herkes kendi ürününe yönlendiriyor. Gerçekten bu işi bildiğimi düşünüyorum ve sektörde çalışmıyorum (belli bir süredir)

Bu nedenle objektif yönlendirmeler yapabileceğimi düşünüyorum.

Her yazdığınızla kendisinin "onaycısı" gibisiniz.
  • beyaz_esyaci B kullanıcısına yanıt
    Kimsenin fakesi değilim ne ise onu söylüyorum lakin son zamanlarda karalama kampanyaları mevcut.

Hayırlı olsun o zaman.

Her satıcı yani genellikle çoğu ürünlerine yönlendiriyor burada haklısınız. Ancak Can Doğan Beyin mesajlarını biraz okuyup takip ederseniz her markayı önerdiğini görebilirsiniz yerine göre.

Buyrun o zaman

Yerine göre marka değil model öneriyor..

Mesela bulaşık makinasıysa konu; Electrolux bulaşık mak.,

çamaşır ise e.lux çamaşır makinası

kurutma ise El. kurutma mak.
    ...
    ...
    ..

liste böyle gider..

kimse burada çok iyi niyetli vs.. ayaklarına yatmasın. kimse salak değil. Sizin de savunmanız bence çok gereksiz.
    Merhabalar

Dikkat ettiyseniz mesajlara kimseden bahsetmedim, sadece ürün ile olumsuz yorum yazdım, ama birileri girip savunma ihtiyacı duyunca araştırdım,

Gördüklerime şaşırdım (Doğru yada yanlış ama bu yöne evrilmesine o kişi neden olmuştur)

Ben her kullanıcı gibi iyi ve/veya kötü nedenlerini yazmak için konuyu açtım ama nedendir konuyu kapattırmak üzere gereksiz bir yola sokulmak isteniyor.

Konu kapanır ise sorun yok- uzaklaştırma alırsam hiç sorun yok yaklaşık 4 yıl forumdan kendimi uzaklaştırdım. 90-100 gün ceza alırsam şaşırmam yani.

düzgün bir şekilde tartışabileceğimiz bir platform oluğunu düşünmüyorum birlerinin ilgili haber ve konularını görünce yakışıklı çocukmuş dedim sonra da

Bu dünyada adalet olacak mı bilmem ama eğer bir hakkım var ise, Hakkımı Helal etmiyorum Birileri Çıkıp Bu marka ile ilişkim var çalışanıyım dese Hiç sorun yok!

ama ilgisi olmayan biri gibi tavsiyeler de bulunuyor ise bu işten sorumludur. (Dikkat ederseniz yine isim kullanmadım) Lütfen İsim kullanmayın

Makineyi satma konusunda ise kimseye ev eşyası satmadım satmam da ama birine hediye edeceğim gibi

(hiç kurutma makinesi kullanmayan kullanınca kurutuma makineleri böyle sanacak bir tanıdığıma hediye ederiz artık)

Edit: Konuyu kimseden yardım istemek çözüm danışmak,tartışmak için açmadım, Kendi deneyimlerime dayanarak BEN YANDIM BAŞKASI YANMASIN düşüncesi ile yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 17 Aralık 2019; 19:35:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: åziz

Merhabalar

Dikkat ettiyseniz mesajlara kimseden bahsetmedim, sadece ürün ile olumsuz yorum yazdım, ama birileri girip savunma ihtiyacı duyunca araştırdım,

Gördüklerime şaşırdım (Doğru yada yanlış ama bu yöne evrilmesine o kişi neden olmuştur)

Ben her kullanıcı gibi iyi ve/veya kötü nedenlerini yazmak için konuyu açtım ama nedendir konuyu kapattırmak üzere gereksiz bir yola sokulmak isteniyor.

Konu kapanır ise sorun yok- uzaklaştırma alırsam hiç sorun yok yaklaşık 4 yıl forumdan kendimi uzaklaştırdım. 90-100 gün ceza alırsam şaşırmam yani.

düzgün bir şekilde tartışabileceğimiz bir platform oluğunu düşünmüyorum birlerinin ilgili haber ve konularını görünce yakışıklı çocukmuş dedim sonra da

Bu dünyada adalet olacak mı bilmem ama eğer bir hakkım var ise, Hakkımı Helal etmiyorum Birileri Çıkıp Bu marka ile ilişkim var çalışanıyım dese Hiç sorun yok!

ama ilgisi olmayan biri gibi tavsiyeler de bulunuyor ise bu işten sorumludur. (Dikkat ederseniz yine isim kullanmadım) Lütfen İsim kullanmayın

Makineyi satma konusunda ise kimseye ev eşyası satmadım satmam da ama birine hediye edeceğim gibi

(hiç kurutma makinesi kullanmayan kullanınca kurutuma makineleri böyle sanacak bir tanıdığıma hediye ederiz artık)

Edit: Konuyu kimseden yardım istemek çözüm danışmak,tartışmak için açmadım, Kendi deneyimlerime dayanarak BEN YANDIM BAŞKASI YANMASIN düşüncesi ile yazdım
    Araştırmanıza bir şey demiyorum ancak dediğim gibi bunu forum platformu üzerinden ticaretini yapan insanlar varken Can Bey bunu yapmıyor ancak çalıştığı mesleğini daha fazla yanlış anlaşılmalara forumda bununla ilgili kimseye yardım etmek satış yapmak vb istemediğinden dolayı belirtmediğini düşünüyorum ki daha önce kendisi de bu şekilde izah etti.

Bu insanların tercihidir.

Şaşırmanız da normal.

Ürünle ilgili memnuniyetsizliğinizi belirtiniz ben ürünü tam anlamıyla doğru kullanmadığınızı düşünüyorum. Evet 12 seneden beri kurutma makinesi kullanıyorsunuz. Ancak Yoğuşma tekniği ile kurutan bir üründen Isı Pompa tarzı ile kurutan bir ürüne geçtiniz eski ürününüzdeki gibi kullandığınızda farklılıklar gösterecektir daha da dikkat ederseniz iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum.

Üründe sorun da olabilir ama zaten yasal haklarınız var değişim para iadesi.

Zaten ilgisi olmayan biri bu kadar bilgili olamaz bu ilgi alanından dolayı kaynaklı durum yazılardan yorumlardan ilgili bilgili biri olduğu anlaşılabilir.

Düzgün bir şekilde tartışacak platformdan çıktı ne yazık ki? Ama kişisel değil sadece ürünsel olarak tartışalabilir.

Konu kapanır mı bilmiyorum o dediğiniz ceza olayını ben yaşadım ve daha sonra forum desteğe yazdığımda bana o cezayı uygulayan kişinin yöneticilik yetkisi alınmıştı isim vermiyorum :).

Bence hediye etmeden önce hakkınızı arayın ürünün gerçekten sorunlu olduğunu düşünüyorsanız çözüme ulaşamazsanız kendi istediğinizi yaparsınız.

Merhabalar

Bakınız ben isim hiç kullanmadım, Kullanmayacağım da

şimdi pazarlama nasıl yapılır, nasıl yönlendirilir az çok bilirim, buna takılmıyorum markayı savunmaya takıldım.

Kaldı ki kişi Electrolux’Pazarlama Uzmanı olarak geçiyor ise buna kızarım umarım title artmıştır böyle basit işlerle uğraşmaz

Bu konulara hiç girmeyelim gerek yok Makineyi kullanmayı bilmiyoruz ama ne yapalım yorum yapabiliyoruz. Foruma güvenebilsem ve/veya yazdıklarımın silinmeyeceğini bilsem neler yazılacak konu var ki

Benim bu kadar çok ilgili yazmamın nedeni 1 makinenin çok kötü olması (bana göre) 2 yazılan cevaplar Bu makine kötü olamaz mı?

bir konu daha var eğer alınmaz iseniz kişi ile tanışıklığınız ve/veya eski iş arkadaşınız olduğunu düşünüyorum yok derseniz, yoktur.

Sizden talebim makineden uzaklaşmayalım uzaklaştıkça kişiselleştirilecek gerek yok. Sevmedim bir daha da Elektrolux almam ve bunun nedenini yazıyorum başkaları da neden alınır onu yazsın np.

• quote:

Merhabalar

Bakınız ben isim hiç kullanmadım, Kullanmayacağım da

şimdi pazarlama nasıl yapılır, nasıl yönlendirilir az çok bilirim, buna takılmıyorum markayı savunmaya takıldım.

Kaldı ki kişi Electrolux’Pazarlama Uzmanı olarak geçiyor ise buna kızarım umarım title artmıştır böyle basit işlerle uğraşmaz

Bu konulara hiç girmeyelim gerek yok Makineyi kullanmayı bilmiyoruz ama ne yapalım yorum yapabiliyoruz. Foruma güvenebilsem ve/veya yazdıklarımın silinmeyeceğini bilsem neler yazılacak konu var ki

Benim bu kadar çok ilgili yazmamın nedeni 1 makinenin çok kötü olması (bana göre) 2 yazılan cevaplar Bu makine kötü olamaz mı?

bir konu daha var eğer alınmaz iseniz kişi ile tanışıklığınız ve/veya eski iş arkadaşınız olduğunu düşünüyorum yok derseniz, yoktur.

Sizden talebim makineden uzaklaşmayalım uzaklaştıkça kişiselleştirilecek gerek yok. Sevmedim bir daha da Elektrolux almam ve bunun nedenini yazıyorum başkaları da neden alınır onu yazsın np.
    Bu yazım sadece size karşı bir tutum değildi daha önce bu markanın kendisi de ekmeğini yemiş aldığı çamaşır makinesinde haklı yıkayıp mekanik aksamı ses yapınca birden kötülemeye başladı ve olay gördüğünüz gibi uzadı gitti. Kişisel olarak düşmanlığa döndü buna kızıyorum.

Makine kötü olabilir tabii ki de ancak genel olarak alan insanlar memnun kaldılar yani şu an kurutma makinesinde pratiklik filtreleme program olarak Electrolux gerçekten iyi kullanan bir kaç tanıdıklarım da var çok memnunlar.

Herkes memnun kalacak diye kaide yok kalmayabilirsiniz tabii ki de ama sorunlu ürün de size gelmiş olabilir sonuçta kul yapısı.

Öyle bir durum yok ben gerçekler neyse onu savundum sadece bu mesele değil farklı durumlar olsa Onu da savunurum gerçekler doğrular neyse her zaman Onu savunacağım.

Ve hala eğitim gören okuyan bir insanım yani bu imkansız.

Tabii ki de demek istediğim durum buydu ama kişisel olarak kişilerle ilgili ortaya yorumlar attınız ben buna kızdım. Sevmek zorunda değilsiniz de kurtulmamız dileğiyle.

Merhabalar

Bakın ben kişilerle ilgili mesaj atmadım makine ile attım sonrasında olaylar gelişti verilen cevaplara istinaden böyle bir hal alınır gibi oldu, uzatmadık makineye dönmeye çalıştım.

Makineyi denemekteyiz kurutabilecek tek proğram kaldı 3:15 dakika onu deniyoruz onda da sonuç alamaz isek yazacağım. Ben diyorum ki 12 yıl öncenin makinesi 8kg luk çamaşırdan çıkanı alıp 51 dakika da kurutuyor ise yeni makine ısı pompalı olması nedeni ile 2 katı süre de kurutsun ona da tamam ama 2 katı süreden sonra da içinde nem kalıyor ise bana göre çok açıkcası çöptür (bana göre)
    çıkanlardan nemlileri asmak için yer aramak ve/veya tekrar kurutmaya atıyorsam Ben Buna kurutma makinesi dememe diyene de bir şey demem

Ayrıca Daha az kırışmış çıkmıyor, çamaşırlara az zarar veriyor olabilir (eskisi de zarar vermiş olabilir ama eskiyeni görmedik )

Demem odur ki Makine Makinde değil (benim bilgi, görgü, anlayışıma, deneyimime göre) başkası da çok memnundur ona da saygı duyarım. Benimde bir karşıt görüş olarak düşünün

• quote:

Merhabalar

Bakın ben kişilerle ilgili mesaj atmadım makine ile attım sonrasında olaylar gelişti verilen cevaplara istinaden böyle bir hal alınır gibi oldu, uzatmadık makineye dönmeye çalıştım.

Makineyi denemekteyiz kurutabilecek tek proğram kaldı 3:15 dakika onu deniyoruz onda da sonuç alamaz isek yazacağım. Ben diyorum ki 12 yıl öncenin makinesi 8kg luk çamaşırdan çıkanı alıp 51 dakika da kurutuyor ise yeni makine ısı pompalı olması nedeni ile 2 katı süre de kurutsun ona da tamam ama 2 katı süreden sonra da içinde nem kalıyor ise bana göre çok açıkcası çöptür (bana göre)
    çıkanlardan nemlileri asmak için yer aramak ve/veya tekrar kurutmaya atıyorsam Ben Buna kurutma makinesi dememe diyene de bir şey demem

Ayrıca Daha az kırışmış çıkmıyor, çamaşırlara az zarar veriyor olabilir (eskisi de zarar vermiş olabilir ama eskiyeni görmedik )

Demem odur ki Makine Makinde değil (benim bilgi, görgü, anlayışıma, deneyimime göre) başkası da çok memnundur ona da saygı duyarım. Benimde bir karşıt görüş olarak düşünün
    Siz konuyu çözüm yardım amaçlı açmadığınızı belirtmiştiniz Ama ben hala kullanımla ilgili sorunların olacağını düşünüyorum.

Çamaşır makineniz kaç devirli bilmiyorum ama enerji ölçüm testleri 1000 devirde sıkılan çamaşırlar için yapılır çamaşırlarınızı 1000 devirin altında sıktırmayın.
    Nevresim vb yıkıyorsanız bunların ağzını ilikleyin.
    Çamaşırları cinslerine göre ayırın mümkünse benzer cinste çamaşırları birlikte kurutmaya çalışın.
    Makinenin arkadan hava almasına engel var mı kontrol edin.
    Her kullanımdan sonra filtrelerini temizleyin

Kullanım kılavuzunda kurutma seviyesini ayarlamak için bir bölüm var anlatılmış fotoğrafını atıyorum bunu da deneyebilirsiniz

ELEKTROLUX  KURUTMA MAKİNASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 17 Aralık 2019; 22:0:50 >

Merhabalar

Çamaşır makineniz kaç devirli bilmiyorum ama enerji ölçüm testleri 1000 devirde sıkılan çamaşırlar için yapılır çamaşırlarınızı 1000 devirin altında sıktırmayın.
    1000-1200 devir aşağısını kullanmıyoruz
    Nevresim vb yıkıyorsanız bunların ağzını ilikleyin.
    yapıyoruz. zaten 3 kg dan yukarısına izin vermiyor 3 kg luk bebe yorganına uygun
    Çamaşırları cinslerine göre ayırın mümkünse benzer cinste çamaşırları birlikte kurutmaya çalışın.
    Bunu yapmam makine de cinslerine ayrılmış hali yıkanır, kurutmaya atarım yok öyle olmaz derseniz bende öyle yapanı var derim
    Makinenin arkadan hava almasına engel var mı kontrol edin.
    hava alacak alanı var
    Her kullanımdan sonra filtrelerini temizleyin
    Temizliyoruz
    .
    Kullanma kılavuzu var int indirdim kitapçıkta var

Sorun Eski makinemizi çooook aratması, çok samimi söylüyorum eski makineyi tercih ediyor olmamız asap bozucu.

makineyi çıkarken fişini yaptırdığım yerden çıkaramadım kestim. evin dışına koydum görevli alayım mı dedi al dedim. ahını aldık makinenin

Edit: sizin yolladğınız kitapçık uygun değil Kurutma seçeneği güneş resmi ile tanımlanıyor (içi boş, yarı dolu tam dolu)

Edit2: Neden hep makineyi kullanamama/yanlış kullanma üzerine duruluyor anlamıyorum
    Makinenin max 3:15 süreli olan programı hariç hiç bir programında tam kurutma elde edemedim makine de tam görevini yapamıyormuş anlatıldığı gibi bir makine değilmiş fikrime katılmıyorsunuz.
    Belki bana gelen makine sorunlu, ben bu işin peşini bırakmam irdelerim (bunun bir nedeni de kandırılmış olduğumu düşünmem, direk alsam hay senin gibi makinenin der geçerim ama HAK hukuk vs bitmez bı dünya da bilmem ama öbür dünyaya uzar gider Kimse bu vebalin altına girmesin , vicdanı rahattır vebali olmadığına inanır sorun yok) yine dikkatinizi çekiyorum İsim vermiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 17 Aralık 2019; 22:39:9 >

• Hocam birde kullanım kılavuzunu iyice okuyup, uygulayıp öyle yazın. Electrolux en iyi markalardan birisi. Dandik marka alıp çamaşırları bozup, yüksek enerji tükettikten sonra işin anlamı kalmıyor.

• quote:

Merhabalar

Başka bir forumda da gördüm benzer şeyler, ondan sonra insanlara bilgi vereyim diye konu açtım,

Şüphelerim vardı, normal bir konudaki yazıma verdiği tepkiden sonra emin oldum. Sonra birileri pm mesajlar gelince daha da aydınlandım. (Teşekkkürler)

Şimdi kişileri dahil etmeden deavm etmek istiyorum çünkü konu kapatılabilir

Kimseye bir şey demiyorum kimse ile işim olmaz, ama makina ile var çok samimi söylüyorum biraz daha kullanırım, test vb için sonra iyi olduğundan kesin emin olduğum Gerçek kullanıcı yorumlarına göre bir makine alırım.
    Bence bu durumu kabullenmeyin, ya sizin makinenize özel veya ürün genelinde sorun olduğu çok açık.

Ben 3 yıldan uzun süredir Arçelik kurutma kullanıyorum, bahsettiğiniz sorunların en küçüğünü bile yaşamadım. Tek sıkıntım var, çok gürültülü çalışıyor.

Bence Tüketici Hakem Heyetine başvurup iade hakkınızı kullanmaya çalışın. Belli ki ürün kusurlu.

Parayı kolay kazanmıyoruz, kimsenin böyle dandik makinelere kaptıracak parası olduğunu düşünmüyorum.

• Aziz Bey aklımda şöyle senaryon var:

Bu candoğan bey ile yucuklumucuklu aynı kişiler. birisinin Bosch amblemi var. diğeri de electrolux ü övüp duruyor.

iki hesap da çok mesaj atmış..

yucuklu, candoğan ın avukatından da öte.. kendisi sanki...

candoğan ortada yok.. topa girmiyor..

çünkü böyle toplara anladığım kadarıyla girmiyor.. çünkü konu patinaj çekiyor.. yani bir noktaya gitmiyor.. O da vekil kullanıyor (ya da diğer hesabını diyelim:):)))

Sizin adınıza da üzüldüm. Elux genel itibarıyla kötü bir marka değil. ancak kurutma makinaları özelinde bazı defektleri olduğunu düşünüyorum.
    ana işlevi olan kurutma yapmama sorununu daha önce duydum, gördüm..
  • xStyks kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Kullanım klavuzunu okudum, ahım şahım bir durum yok ilk kez kullandığım bir makine değil.

Bakın size şöyle örnek vereyim, dandik marka kalmadı gibi bir şey temel makine üreticilerinden bahsediyorum.

Enerji tüketimini abartıyoruz 3000Tl ye A sınıfı tercih ederim A+++ yerine.

Çamaşırlara zarar verir abartıyoruz 12 yıllık eski makinem çamaşırlara zarar verdiğini hissetmedim (belki hafif vermiştir ama hangi giysimizi 3 yıldan fazla kullanıyoruz kurutmaya attığımız)

En iyi markalardan biri olabilir kime göre! Bana göre değil yurtdışı yorumlara baktım pek öyle demiyorlar.

Bizde yorumlar ile manipüle edilmiş bir marka olarak görüyorum, (Bence)

3:15 dakika haricinde kuru alamadım diyorum (tam dolu değildi 4 kg idi)

• beyaz_esyaci B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Ben isim vermiyorum, senaryolar çok umrumda değil.

Diyorum ki insanlar bu vebali almamalı, ilk kez aldığım bir marka abartılan bir marka (kurutmada öyle olduğu kesin bana göre)

Ben Çok marka kullandım buzdolabında Samsung hoşuma gitti, gardırop tipi ve 2 kapılı olan. 2 farklı dolap (biri annemde) önce bosch du Samsungdan çok memmun kaldık. Fakat samsung bulaşık makinesini beğenmedik.
    Kimseye kızmadık kötü dedik geçtik bir daha bulaşık almam o kesin.

Şimdi şöyle iyi böyle iyi diye anlatılan makine için şöyle iyi değil böyle iyi değil diye yazıyorum.

• åziz Å kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, gerçekten yaşadıklarınız sinir bozucu..
    Önemli olan markanın size desteği ama maalesef çoğu marka otomotiv sektörü de dahil ürün değişimini çok zorlasanız da yapmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz_esyaci

Aziz Bey aklımda şöyle senaryon var:

Bu candoğan bey ile yucuklumucuklu aynı kişiler. birisinin Bosch amblemi var. diğeri de electrolux ü övüp duruyor.

iki hesap da çok mesaj atmış..

yucuklu, candoğan ın avukatından da öte.. kendisi sanki...

candoğan ortada yok.. topa girmiyor..

çünkü böyle toplara anladığım kadarıyla girmiyor.. çünkü konu patinaj çekiyor.. yani bir noktaya gitmiyor.. O da vekil kullanıyor (ya da diğer hesabını diyelim:):)))

Sizin adınıza da üzüldüm. Elux genel itibarıyla kötü bir marka değil. ancak kurutma makinaları özelinde bazı defektleri olduğunu düşünüyorum.
    ana işlevi olan kurutma yapmama sorununu daha önce duydum, gördüm..
    Aynı kişi olduğunu düşünüyorsan ne duruyorsun, konuyu anlat ve şikayet et. IP'den bakılsın aynı kişi miyiz. Belli ki kuyruk acısı olan bir fake hesapsın ama kim olduğunla ilgilenmiyorum bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: mercedesv8

Olayda manipulasyon olmadığı sürece herkes birşeyler tavsiye edebilir.

Ancak sürekli bir marka iyi başka markalara tü-kaka dememek gerekiyor.

Bir de bu iş sanırım blogger lık gibi oldu. ne kadar yorum yazarsan okadar populer oluyorsun, bazı noktalarda insanlara yorum yap diye para veriyorlar gibi geliyor bana..

En önemlisi gerçek kullanıcı yorumları.. Bunu burada bende anladım..
    Ben forumda hiçbir kaygı gütmeden dürüstçe yorum yapıyorum. Bahsettiğiniz işi daha çok siz yapıyor izlenimi veriyorsunuz. Vestel konuları açmak, sürekli Vestel kurutma pohpohlamak. Vestel'in test laboratuvarlarında denenmiş rakip ürünlerin sökülmnüş halini paylaştığınızda ise tamamen emin olmuştum bu duruma. Ben de aksine manipülasyonları engellemek için işinin ehli olan ürünleri özellikle öne çıkarıyorum.

• ELEKTROLUX  KURUTMA MAKİNASI

Haberin orijinali burada:
    https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/buzdolabi-satin-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz/

Fazla söze gerek yok. Haberi okuyun yeter. Allah herkese akıl vermiş, düşünsün diye.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.