Şimdi Ara

Elektromekanik mi? Manuel mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: `bELa

sen 100 kmh hızla giderken el frenini çekip spin atmaya dene bakalım spin mi atıyosun 3.5 mu atıyosun, baska bisey mi atıyosun .)

Direksiyonu tam kırarsa araç şeritten bile çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendettaa0

quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

Ben mekanikten yanayım. Dar bir yolda 2-3 manevrada u dönmektense el frenini çeker direk dönerim. İşin birde eğlence boyutu var. BOŞ bir alanda el freni ile eğlene bilirsiniz.

2-3 manevrada donebildigin yeri el freni ile nasil tek hamlede donuyorsun anlat bizde ogrenelim el freni cektiginde yol genisliyor galiba sizin oralarda.

http://youtu.be/Dbikti7yvfE

basit bi örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirdaglar -- 18 Ocak 2012; 2:03:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

quote:

Ben mekanikten yanayım. Dar bir yolda 2-3 manevrada u dönmektense el frenini çeker direk dönerim. İşin birde eğlence boyutu var. BOŞ bir alanda el freni ile eğlene bilirsiniz.

2-3 manevrada donebildigin yeri el freni ile nasil tek hamlede donuyorsun anlat bizde ogrenelim el freni cektiginde yol genisliyor galiba sizin oralarda.

basit bi örnek

U donusu diyor arkadas.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha az sorun yaşamak için mümkün olduğu kadarıyla bütün donanımların mekanik olması gerekir. Tabi hayati önem taşımayan, aciliyeti olmayan donnaımların rahatlık için elektronik olmasında sıkıntı olmaz. Örneğin elektronik direksiyonlu bir araba almam.
  • 100 ile giderken el freni cekilsin diye bir sey soylemedim. Lafi nerden anladiginizla ilgili bur durum

Anlamayanlar icin daha kisa mesafede durus saglar mi diyorum?

Sacma yorum yazanlar sanki ben arabanin koltuguna oturmamisim gibi davraniyorlar nerden biliyorsunuz 100 ile giderken el freni cekip cekmedigimi sacma post kasmanizi baska konulara saklayin.
  • Ya benim en çok merak ettiğim şey özellikle ağır kış koşullarında bu elektronik el frenlerinde donma sıkıntısı meydana geliyor mu?
  • El freninin görevi duran aracı sabitlemektir. Öyle 100 le giderken el freni çeker kısa mesafede dururum vs. işi teoriden öteye geçemez, sebebi ise saatte 100 km/h süratle ilerleyen bir araç saniyede ortalama 27 metre yol kat eder. Yani 100 km/h süratle ilerlerken karşına 40m. mesafede sabit bir cisim çıkarsa o cisme çarpmak için 2 saniyeden daha kısa bir süren oluyor, artık frenemi basarsın, el frenini çekip öbür tarafa yanlaya yanlaya mı gidersin bilemiyorum.

Ayrıca hareket halindeki araçta el frenini çekmek, size normal frene basmaktan başka bir avantaj sağlamaz aksine arka latiklerde olması gerekenden daha fazla frenleme veya lastikleri kilitleme yapacağından riskinizi arttırır. Emin olmak için şöyle bir test yapın, sakin bir yerde araç 30-40 hm/h süratle ilerlerken freninizin patladığını düşünün ve aracı el freni ile durdurmaya çalışın bakalım ne kadar mesafede nasıl duracak araç. Otomobil firmaları araç kaymasın, savrulmasın, spin atmasın diye ABS, ESP gibi sistemler geliştiriyorken süratle giderken el freni çekip spin atarak daha erken durulabileceğini düşünmek ne kadar mantıklı olabilir?

Hepinize kazasız sürüşler.

• President'e kesinlikle katılıyorum. Spin atıp daha hızlı durmak falan hikaye o hızlarda.

Elektro mekanik el freni Subaru'da var. Emniyet kemeri takılı ise aracı vitese takıp gaza basarsan el freni kendiliğinden iniyor. Emniyet kemeri takılı değil ise ayak frende iken tuş çekilmeden el freni inmiyor. Beğeniyorum bu özelliği...

Giderken elfreni tuşuna basılı tutarsanız, el frenini uyarı sinyali eşliğinde çekiyor. gaza bastığınız anda indirdiği için indirmesi için tekrar tuşa basmanız gerekli değil, gaza basın yeter... Tabi bu hareketi emniyet kemeriniz takılı değilken yaparsanız ayvayı yersiniz... Gaza basınca el-freni inmeyebilir. Kemer takmadan yola çıkmadığım için onu denemedim...

Tabi benim bunları denediğim araç 4 çeker olduğu için, el freni çekmek saçma. Sadece deneme amaçlı yaptım...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

quote:

basit bi örnek

U donusu diyor arkadas.

e aynı taktik onu göstermek istedim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.