Arkadaşlar görmüş olduğunuz devrede anlamadığım kısımlar var.Bunlar şunlar: 1.buffer kısmında kullanılan diyotların değerleri verilmemiş ne kullanabilirim 2.güç kaynağından 3 çıkış alınmış 2.5 5 ve 24 güç kaynağını kendim yapmak istiyorum proteus cizimini atabiliecek veya ne yapamam konusunda yardımcı olabilicek var mı? Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
diyot değil onlar buffer ic olarak 7407 veya 4050 kullanabilirsin.
2. sorunuza gelirsek öncelikle gerekli tüketimi akım ihtiyacını belirlemelisiniz. sonra 24v uygun güçte adaptör alabilir, bunu 5v ve 2,5v düşürebilirsiniz.
Ne işe yarıyor bu devre hocam
kültürlü cingen
kullanıcısına yanıt
uv-spektrometre devresi bir numunenin ışık geçirgenliğini ölçmek içim kullanacağım
gokhany9413G
kullanıcısına yanıt
Peki bu ne işinize yarayacak? Özel değilse eğer ne iş yaptığınızı nerede çalıştığınızı da merak ettim
ortadaki entegre iyi okuyamadım ama programlanabilir mikro işlemciye benziyor eğer öyle ise programlayamazsanız yada o entegreden bulmazsanız bence vazgeçin
quote:
Orijinalden alıntı: TR34gri
ortadaki entegre iyi okuyamadım ama programlanabilir mikro işlemciye benziyor eğer öyle ise programlayamazsanız yada o entegreden bulmazsanız bence vazgeçin
ortadaki entegre, analog dijital dönüştürücüdür. ilk 2 harfi da olsaydı, bu sefer digital analog dönüştürücü olurdu. programlamaya gerek yok.
kültürlü cingen
kullanıcısına yanıt
Öğrenciyim projede kullanıcağım.
mavi-kaplanM
kullanıcısına yanıt
24 volt güç kaynağı yaptıktan sonra bunu nasıl 5v ve 2.5v düşürüp devreye verebilirim biraz acemiyimde yardımcı olurmusunuz
Merhaba, 5v için Lm2575-5 entegresi ile ucuz yollu bir güç kaynağı kurup, 24V hattından kendinize 5v sabit gerilim kaynağı elde edebilirsiniz. Devrenin 5v ve 2.5V hattında akım ihtiyacı çok düşür, yaklaşık 100ma. 5V hattı için zaten bahsedilen entegre 1A desteklediğinden işinizi rahatlıkla görür. Hatta yapamam derseniz aliexpressten 3 5 liraya hazır modülünü de alabilirsiniz. 2.5V hattını ise tl431 ile hallederseniz daha sağlıklı olur, direk 5v hattını iki adet özdeş direnç ile ikiye bölerek bile yapılabilir. Örnek bir devre aşağıda mevcut.
IItwentysixII
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
1n4009 diyot tak çalışır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme