Okumayı sevmeyenler için: "Org almak istiyorum. Herhangi bir piyano kariyeri felan düşünmüyorum. Kendimi geliştirmek için felan başlangıç ürünü değil sadece zevk için çalmak istiyorum. Yani aldığım orgu hep kullanmak, hiç değiştirmemek istiyorum. İstediğim şey içindeki ses seçeneklerinin güzel ve çeşitli olması. Yani oyuncak gibi ses çıksın istemiyorum. Ve sadece piyano/org gibi iki farklı sesle kısıtlı omasını istmiyorum. Marka model bilgisine ihtiyacım var ve sağlam bilgi edinemiyorum hiçbir yerden. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim." Sıkılmayacak olanlar için birkaç ayrıntı daha ekleyeyim: "Müzik çalmak hoşuma gidiyor. Sadece kulakla çalıyorum. Nota bilgim, duyarak notayı anlama gibi yeteneklerim yok. Ama hiç bilmediğim bir müziği kısa sürede çalabiliyorum. Çocukken kuzenim bana orgunu vermişti. Çok eğleniyordum. Şimdi bile tatile eve gittiğimde sıkılırsam küçük kardeşimin melodikasını alıp bir şeyler çalıyorum. Sorun şu ki kendi evimde müzik aletim yok. Yani bu saydıklarım sadece elime müzik aleti geçirdiğimde oluyor. Elektronik klavye/org almak istiyorum. Önceleri bir bakmıştım. Ama hem ne özellik aramam gerektiğini bilmiyordum, hem de piyasada ne var ne yok bilgim yoktu. Şimdi de aynı durumdayım fakat bir iki yeri gezdim, do-re'nin sitesinden az buçuk canlı destek aldım. Fiyatlarda çok yukarı çıkamadığım için synthesizer felan da alamıyorum. Bütçem en yukarı 1.500 felan olur. Fazlasını vermek istemem. Aslında gazımı alsın yeter diye düşünüyorum. Bazen bir şeyler çalmak istiyorum elimde alet yok. Bir ara mızıkam vardı şimdi o da kaybolunca iyice sıkılmaya başladım. Şu ana kadar bulabildiğim fiyat/kalite eksenindeki en iyi ürün yamaha psr 363 galiba. Çekincem aldığım ürünün 500 farklı sesi varsa 400ü oyuncak, gibi basit sesler çıkacak diye korkuyorum. Yani klavyede istediğim enstrümanları çalmak istiyorum. Kaç oktav olursa o kadar iyi olur dememe gerek yok galiba. Şimdiden teşekkürler herkese."
Öncelikle dijital klavye-orglardaki çoğu tonlar oyuncak gibi dandik şeyler.
Madem fazla bir beklentin yok ctk 4400 tarzı birşey alabilirsin.Ben ctk 4400 kullanıyorum 5 aydır,memnunum.
Tabi bir zaman sonra hem 61 tuş olduğu için,hem de fazla pahalı bir ürün olmadığından kalite sorunları yaşadığım oluyor.Örneğin tuşlara basınca takır tukur ses geliyor falan.Ama ürün gerçek piyano gibi dolgulu tuşlara sahip.Altı boşluklu değil yani.Bu benim için önemliydi.
Ayrıca çok efektli vs. diyorsun,düğünlerde çalınan şeylerden gider sana sanırsam.İçine melodi,ton falan atabiliyorsun.Örnek benim kullandığım orga ton falan atılmıyor diye biliyorum,zaten gerek de duymuyorum benim için piyano,org demek kendi sesi demek.
37debdeb37
kullanıcısına yanıt
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben piyano ya da organa geçiş yapmayacağım için aradığım şey piyano hassasiyeti veya rahatlığından ziyade istediğim enstrüman sesini bir klavyede çalabilmek. Biraz araştırma yaptım ve gerekli kaliteye ve ses türlerine midi klavyeyle ulaşabileceğim kanaatine vardım. Gerçi taşınabilir kullanmam mümkün değil ama napayım. Synthesizerlar workstationlar çok pahalı. Pek kimseden de yardım alamadım, çevremde sorabileceğim pek kimse yok. Ve ayrıca çalışıyorum vakit de bulamıyorum. Sadece satın almak için sitelere girdiğimde canlı destek olarak danıştığım arkadaşlardan alabildiğim destek kadarıyla nektar impact gx61 almayı düşünüyorum. İlgin için tekrar teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme