Şimdi Ara

Elektronik müh okuyan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene istanbul üniversitesi 2 yıllık elektronik kazandım ama düz lise çıkışlıyım ve bi bilgim yok bu konuda ..işin garip tarafı çoğu meslek liseli de bişey bilmiyor sıfırdan devre çizebilirim diyen çok az .Derslerde de öyle üstten anlatıp geçiyorlar ama o direnç neden orda öbür tarafa niye kondanstör bağlı gibi olayın mantığını anlatmıyorlar acaba bunları mühendislikte detaylı anlatıyorlarmı yoksa yapa yapa kendimizmi öğrenicez çünkü bayağ gözüm korktu.Aranızda elektronik mühendisliği okuyan varsa anlatabilirmi mesela ben eğer dgs ile 4 yıllığa geçersem sıfırdan devre çizebilecekmiyim olayın mantığını öğrenebilecekmiyim bunları anlayabilmek için hangi dersler okutuluyor.

• Okuyorum, çizebileceksin =D
    Ama şöyle bişey de var, hocalar sana genel olarak devrelerin ne işe yaradığını gösterir. Özel olarak tasarlanmış devreleri ve kendin bi amaç için yapacağın devreleri piyasaya atlayınca öğrenirsin.
    Mesela derste çok basit bi rlc devresi gösterdi hoca bize, salınım yapar falan dedi hesaplar falan bi sürü uğraştık. Sonra ben gittim İnternet ten baktım, üst dönemlere falan sordum. Ve bu devrenin nerelerde nasıl kullanılacağını öğrendim. Yani okul sana teori katar sen kendin bunu geliştirirsin.
    Hayırlı olsun bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: iki kere göndermişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky16 -- 12 Ekim 2016; 16:03:04 >
  • Bunların mantığını anlamanız için matematik(türev,integral,diferansiyel denklemler, matrisler, Laplace ve Fourier dönüşümleri, Fourier serileri, analitik geometri), atom ve kuantum fiziği, yine sinyaller ve sistemlerin sinyallere tepkileri (önceden bahsettiğim, üst düzeye yakın matematik istiyor), elektromanyetik alan ve elektromanyetik dalgaların prensiplerini öğretiyorlar.
    Devre tasarlamak ve çalışmasını anlamak için matematik bilin yeter.

• Arkadaşlar öncelikle ikinizede teşekkürler aslında benim bu konuda çalışmaya pek niyetim yok hobi olarak gidiyorum(yaşımı aldım işimde var) evde kendim bişeyler yapabilmek için gidiyorum anladığım kadarıyla internetten sora sora bu iş olur diyorsunuz bide ben matematiğin elektronikte bu kadar öenmli olduğunu bilmiyordum gerçekten bu kadar etkisi varmı ne bileyim 3 katlı integraller felan :)
  • Elektronik Mühendisliğinin tabanı tamamen matematik ve fizik, öyle ki aşağı yukarı 6 farklı matematik temelli ders verilir.Verilen devreleri çözümlemek ve devre tasarlamak için matematik ve sayısal modelleme konuşarını hakim olmalısın, internetten öğrenebileceğin çok şey var fakat tam manada bir devre çözümleme için bu bilgiler şart.

• Lga1155 kullanıcısına yanıt
    saolun arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.