Şimdi Ara

Elektronik Pazarına Büyük Vergi Geliyor!!!!VESTEL VERGİSİ!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
4
Favori
7.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: callito

quote:

Orijinalden alıntı: nodisin

kardesim oyle bir konusuyorsun ki vestelde çalışanlar sanki 2000-3000 TL maaş alıyorlar benim zorlu grubunda çalışan bir yakınım 8 senedir orda işçi olarak çalışıyor 1300TL maaş alıyor vestel islami sermayenin bir üyesi yada işvereni mi 1000TL maaş verip 400-500 lira kira verip sonra bu paraya geçinin diyen bir devletin yaşamaya çalışan vatandaşlarıyız biz bu sistem neden mi böyle bizleri borca faize sokup boğmak için.

tabiki maaş seviyeleri iyi değil ama ithal ürün hayranı, kendi ürünlerini beğenmeyen, üretemeyen,kitap okumayan,sosyal barışını sağlayamamış,iyi yönetilmeyen topluma bu ücretler çok bile ben insanların hak ettikleri ücretten fazla bile aldığını düşünüyorum.

Yuhhh artik sende haketmedigin kismi bana havale et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_

quote:

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

Yani gelsin mi diyorsun yüzde 13 ile yüzde 15 arası vergi bunu savunuyorsun yani .

Evet.

Sayın dalyarka bey ben sizin iktisatta karsiliginizi bulamadım. Siz dünyada ender ulkemizde pek sik rastlanan bir tüketicisiniz. İktisatta insan yani homo economicus dediğimiz varlık mantıklı ve tutarlı davranır. Ornegin. Aldığı ürünü en düşuk fiyat düzeyinde en yuksek faydayı sağlayacak şekilde seçer. Normal dünya insani fiyatlar artınca talebi düşürür. Dünyadaki insanlar bunu yapar. Bu dunyamizda geçerli talep kanunudur ve bütün iktisat bunun üzerine kurulmuştur. Haydi tekrar tekrar edelim. Fiyat artarsa talep duser. Bakin çok kolay. hayır siz hangi gezegenden geldiniz de zam gelmesini istiyorsunuz anlamış değilim.

Siz homo economicus değil homo nebicimus sunuz bence ve iktisadi açıdan incelenmeniz gerekmektedir sizin uzerinizden yeni bir ekol bir görüş bile doğabilir. Ciddiyim.

kardeş bireysel açıdan doğru söylüyorsun da sorun o değil. devlet ne kadar dışa bağımlı hale gelirse o kadar kötü. görüyorsunuzdur çevrenizde 2 ayda telefon değiştirenler sırf daha pahalı diye düşük özellikteki telefonu alanlar... ülkenin buna bir dur demesi gerekti vestel de doğal olarak kar için böyle bir şey yaptı. bireysel açıdan her ne kadar kötü görünse de ülkenin ekonomisine bakıldığında ne kadar rezil bir duruma geldiği de görülmeli bana kalırsa.

• Allah kahretsim. Adam gibi hizmrt ve urun yapsin ondan alalim

• Gelir yavrum gelir. Ona da gelir. Ne diyordu Kemal Sunal: Zam zam da zam zam!
  • Halkı nasıl daha fazla soyabiliriz diye düşünmüş ve bu yolu bulmuşlar bence.Yerli malına teşvik edilmek isteniyorsa yerli mallarında İNDİRİM yapılır ki tüketici o ürünü seçsin.Fakat bizimkiler diğerlerine zam yapıyor.Bundan sonra 50 dolarlık cihazı giriş seviyesi ürünleri 1000 TLye alacağız sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Halkı nasıl daha fazla soyabiliriz diye düşünmüş ve bu yolu bulmuşlar bence.Yerli malına teşvik edilmek isteniyorsa yerli mallarında İNDİRİM yapılır ki tüketici o ürünü seçsin.Fakat bizimkiler diğerlerine zam yapıyor.Bundan sonra 50 dolarlık cihazı giriş seviyesi ürünleri 1000 TLye alacağız sanırım.

che rahmetli!! iphone görseydi kapitalist olurdu
  • Beyler bu zammın nisanda geleceği hakkında kaynak gösterir misiniz?

• Vestel telefon yapıp Avrupa'ya Amerika'ya satamadıktan sonra bize satsa ne işe yarar ya. Türkiye'de toplama telefon satmak ne zamandan beri ekonomiye katkı oldu. Yapsınlar adam akıllı telefon, satsınlar deli gibi Avrupa'da Amerika'da biz de enayi değiliz herhalde gider Vestel alırız. He amaç Tofaş zamanı gibi birilerini en tepeye koymaksa aynı bu yoldan devam. Çok yakında açık ara farkla Forbes listesinin tepesine çıkar.
  • Aynen Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yec44

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

quote:

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

sen apple ın yazıdığı yazılımı yaz istediğin yerden parça topla arkadaşım öyle atıp tutmakla olmuyor.

Peki. Samsung kendi mi yapiyor androidi? Lg? Sony? Hepsini google yapıyor ve firmalar bir iki cila atıyorlar. Aynısını vestel de venüslerde yapıyor. Ayrıca unix tabanlı ios'un da geçmişini araştır bakalımhttp://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C4%B0OS

Forumda gordugum en yari cahil kisisin.

Biliyorsan konuş alim sansınlar; bilmiyorsan da sus adam sansınlar.

Bu öneri CHP'den çıksa kesin karşı çıkacaktın.

Bana söyle. Ak parti ne yaptı da desteklediniz? Ak partinin attığı hangi adımı da Chp destekledi? Bunun cevabını ver önce.

Sen dediğim şeye mantıklı bir cevap dahi veremiyorsun. Sen tamamen farklı bir cevap verdin. AKP senin idamını istese destekleyecek haldesin. Senin yolun şu:

1-Haberi aç
    2-Eğer AKP'nin yaptığı bir şeyse ölümüne savun ne olduğunu idrak bile etmeden

Tartışma mantığınız buysa hiç tartışmaya girmeyelim

o vatandaşın teknoloji falan umurunda değil ,sadece akp. desteklediği için destekliyor

yarın çıkıp RTE bunlar paralel desin emin ol herkesten fazla kötüler

tüm hayatı akp. olmuş ,aldığı eskilenme rekorlarına bile seviniyor ,doğru söylediği için eksi alıyormuş ?

zaten hiçbir konuda tartışmaz ki ,ona göre sadece akp. vardır ve o ne demişse doğrudur ,diğerleri paralel -ülkenin gelişmesini istemeyen hainlerdir

bir insan kraldan çok kralcı olunca işte böyle oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bandaleros

Vestel telefon yapıp Avrupa'ya Amerika'ya satamadıktan sonra bize satsa ne işe yarar ya. Türkiye'de toplama telefon satmak ne zamandan beri ekonomiye katkı oldu. Yapsınlar adam akıllı telefon, satsınlar deli gibi Avrupa'da Amerika'da biz de enayi değiliz herhalde gider Vestel alırız. He amaç Tofaş zamanı gibi birilerini en tepeye koymaksa aynı bu yoldan devam. Çok yakında açık ara farkla Forbes listesinin tepesine çıkar.

vestel ürünlerinin %75 ini ihraç ediyor.ürünlerin çoğu avrupaya ihraç ediliyor.Avrupalıda marka takıntısı yoktur. uygun modelle girerlerse satışta sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.
  • abicim azcık milliyetçi olun 1-2 sene bu telefonları alın katlanın sonrası gelicektir zaten telefon sektörüne yeni atılmış bir şirketi bu kadar eleştirmeniz saçma !Asus diyeceksiniz o da yeni atıldı diyeceksiniz ama lütfen asus gibi dünya markasını vestel ile karıştırmayın vestele yol verin olacakları izleyin .
  • Himizhaknn kullanıcısına yanıt
    yani sabancıyı koçu zengin ettiğimiz yetmedi şimdide zorluyu sırf milliyetçilik için zengin edeceğiz öyle mi ?

ayrıca akp.liler ne zaman milliyetçi oldu ?

vestel yılların markası ,bu zamana kadar olmadıysa bundan sonra da olmaz

üstelik çalışanlarına köle muamelesi yapan bir firmaya fedakarlık niye yapılsın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Himizhaknn

abicim azcık milliyetçi olun 1-2 sene bu telefonları alın katlanın sonrası gelicektir zaten telefon sektörüne yeni atılmış bir şirketi bu kadar eleştirmeniz saçma !Asus diyeceksiniz o da yeni atıldı diyeceksiniz ama lütfen asus gibi dünya markasını vestel ile karıştırmayın vestele yol verin olacakları izleyin .

Tek tarafli iyi niyet veya taviz olmaz. Madem vestel elektronikte onemli bir marka olmak istiyor, telefonlarini halka satmak istiyor, o zaman halka ben yuksek fiyattan satayim sizde gelismek icin bunu almalisiniz demek yerine telefonlarini digerlerinden daha ucuza satarak halkla birlikte yukselmeyi secmeliydi. Ama vestel halki enayi yerine koyarak var olan itibarini da kaybedip nefret kazandi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 6 Mart 2015; 22:48:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kapitalist sistemin baronları varya bunlar oluyor o illuminati piramidinde en üsttekilerin köleleştirme için kullandığı maşalar bunlar Tek hakim olan Allah'tır.Ben hazinelerimi kullarıma adaletli bir şekilde dağıtmaları için emanet ettim diyor emanete hıyanet edenin vay haline
  • Bir gün, bardağın son damlası taşacak ve halk uyanıp ayaklanacak. Ozaman ihtilal olunca her şey normale dönecek. Bu hükümeti de sürgüne gönderecekler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    bence yanlış düşünüyosun olay hukumet olayı değilki zihniyet olayı sistem olayı düzen olayı zamanında Başbakan Menderesi astılar ihtilal oldu ne değişti chp başa geldi ne değişti Kenan evren darbe yapti ne değişti ne zaman bişiler gerçekten değişecek o zaman ya ihtilal oldu yada iç karışıklıklar çıktı terör oldu
  • İç Güvenlik yasa tasarısının 2 maddesini tüm partiler destekledi birlikte çıkardı.Ama kendi önerilerini CHP verdi zannedip reddeden AKP milletvekillerini hatırlar mısın bilmem :(

"Muhalefetin verdiği tüm önergeleri reddetmeye alışık olan AKP’li milletvekilleri, kendi verdikleri tasarı maddesine de muhalefetin “kabul” oyu verdiğini görünce toplu olarak “red” oyu kullandı. AKP’nin hazırladığı kanun tasarısında yer alan “taşradaki sağlık personellerinin özlük hakları” ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun maddesi, AKP’nin oylarıyla reddedildi."

Ülkeyi yönetenler işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

İç Güvenlik yasa tasarısının 2 maddesini tüm partiler destekledi birlikte çıkardı.Ama kendi önerilerini CHP verdi zannedip reddeden AKP milletvekillerini hatırlar mısın bilmem :(

"Muhalefetin verdiği tüm önergeleri reddetmeye alışık olan AKP’li milletvekilleri, kendi verdikleri tasarı maddesine de muhalefetin “kabul” oyu verdiğini görünce toplu olarak “red” oyu kullandı. AKP’nin hazırladığı kanun tasarısında yer alan “taşradaki sağlık personellerinin özlük hakları” ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun maddesi, AKP’nin oylarıyla reddedildi."

Ülkeyi yönetenler işte.

Soruma sen dahil kimse cevap veremedi. Boş yere yorma şimdi kendini.

• Verdim işte.Cevap mı beğendirsez sana dalyarka

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.