Şimdi Ara

Elektronik Pazarına Büyük Vergi Geliyor!!!!VESTEL VERGİSİ!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
4
Favori
7.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

Orijinalden alıntı: callito

quote:

Sen buradakilere laf yetistirecegine gitte vestele 100 dolarlık telefonu sana neden 600 liraya sattiginin hesabını sor.

milliyetçi kardeşim bundan sonra fikir değiştirdim bende ithal ürünü kullanacağım.savunmayacağım yerli firmaları bana ne millet işsiz kalsın elin conisi 3000 $ asgari ücret alıp kolay işler yapsın bizde hamallık yapıp 2 aylık maaşımızla telefon alalım(benim işimi sorarsan devlet memuruyum oturduğum yerden işimi görüyorum keyfim kıyak)

bak bu tarz haberler beni ilgilendirmiyor http://www.dunya.com/guncel/celik-ve-boru-sektorlerinde-kavga-kizisti-253641h.htm mu desem.

ama mücadelem sürecek

3000 dolar asgari ücret alan adamın ülkesindeki telefon üreticileri çakallık yapıp bizim halkımız zengin deyip fiyatları çok yukarı cekmiyotlar.

Gecen Samsung s6 üretildi dünyanın en iyi telefonu fiyatı 750 dolar senin dediğin asgari ücretin 1/4 kadar. Simdi soruyorum sana Samsung mu halkı düşünüyor yoksa vestel mi. Kardeşim vestel telefonları ülke içinde ürettiği icin ithal vergisi ödemediği halde 2 yıl önceki donanımdaki telefonu sana 850 TL ye satıyor. Biz enayimiyiz gidip te vestel alalım.. Tamam bizde isteriz yerli üretici kazansın ama bizde keriz değiliz kardeşim. Benim elime gecen 3 kuruş parayı niye insaninin asgari ücretinin dörtte birini dünyanın en iyi telefonunu satan telefon markasına vermeyeyimde insaninin asgari ücreti fiyatına 3 yıllık telefonları satmaya çalışan firmaya vereyim. Keriz miyim ben.

Senin asgari ücretin 3000 dolar olsaydı ve Samsung s6 telefonu vestel kendisi Türkiye de uretseydi sana kaç paraya satardı bunun cevabını versene sen.

Ben bu arkadasi tanirim adliyede calisiyor her gün görürüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

quote:

quote:

quote:

Sen buradakilere laf yetistirecegine gitte vestele 100 dolarlık telefonu sana neden 600 liraya sattiginin hesabını sor.

milliyetçi kardeşim bundan sonra fikir değiştirdim bende ithal ürünü kullanacağım.savunmayacağım yerli firmaları bana ne millet işsiz kalsın elin conisi 3000 $ asgari ücret alıp kolay işler yapsın bizde hamallık yapıp 2 aylık maaşımızla telefon alalım(benim işimi sorarsan devlet memuruyum oturduğum yerden işimi görüyorum keyfim kıyak)

bak bu tarz haberler beni ilgilendirmiyor http://www.dunya.com/guncel/celik-ve-boru-sektorlerinde-kavga-kizisti-253641h.htm mu desem.

ama mücadelem sürecek

3000 dolar asgari ücret alan adamın ülkesindeki telefon üreticileri çakallık yapıp bizim halkımız zengin deyip fiyatları çok yukarı cekmiyotlar.

Gecen Samsung s6 üretildi dünyanın en iyi telefonu fiyatı 750 dolar senin dediğin asgari ücretin 1/4 kadar. Simdi soruyorum sana Samsung mu halkı düşünüyor yoksa vestel mi. Kardeşim vestel telefonları ülke içinde ürettiği icin ithal vergisi ödemediği halde 2 yıl önceki donanımdaki telefonu sana 850 TL ye satıyor. Biz enayimiyiz gidip te vestel alalım.. Tamam bizde isteriz yerli üretici kazansın ama bizde keriz değiliz kardeşim. Benim elime gecen 3 kuruş parayı niye insaninin asgari ücretinin dörtte birini dünyanın en iyi telefonunu satan telefon markasına vermeyeyimde insaninin asgari ücreti fiyatına 3 yıllık telefonları satmaya çalışan firmaya vereyim. Keriz miyim ben.

Senin asgari ücretin 3000 dolar olsaydı ve Samsung s6 telefonu vestel kendisi Türkiye de uretseydi sana kaç paraya satardı bunun cevabını versene sen.

Ben mi adliyede çalışıyorum.

• hem milliyetçi ve ulusalcı olup hem de yabancıcı olmak aynı bünyede iki zıtlığı barındırmak ilginç bir deneyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

quote:

quote:

quote:

ama mücadelem sürecek

Ben mi adliyede çalışıyorum.

Yok eleştirdiğiniz arkadas

• Yerli diye kavram mı kaldı, artık her şey küresel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar koyun gibi oldu artık nereye sürerseler oraya gidiyorlar ama uyanış yakındır Allah'ın izniyle
  • apple çocuk işci çalıştırdığı biliniyor çinde üretilen ürünleri işciler 250 $ asgari ücret alarak yapıyor o zaman onların ürünlerini de tüketmemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

Yani gelsin mi diyorsun yüzde 13 ile yüzde 15 arası vergi bunu savunuyorsun yani .

Evet.

Senin gibilere kufredince banlaniyoruz iste bu forumda YA SABİR SUSUCAM.

E be insan vergi gelse ne gidip vestel mi alicak giren yine millete olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

apple çocuk işci çalıştırdığı biliniyor çinde üretilen ürünleri işciler 250 $ asgari ücret alarak yapıyor o zaman onların ürünlerini de tüketmemek lazım

Peki Vestel'in bozuk yemeklerle zehirlenen, tazminat hakki doğmasın diye bir senesi dolmadan çıkarılan işçilerine ne demeli ?

Tabi sen daha iyi bilirsin Vestel'de çalıştığın için.

Ek olarak Apple çocuk işçi çalıştirmiyor. Foxconn firması çalıştırıyor bilmiyorsan öğren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 10 Mart 2015; 12:59:12 >

• adamda üretiyor buyur kaç paradan satışa çıkarıyor vestel cihazlarının donanım olarak iki hatta üç katı ürünler
    sus’un ilk olarak Tayvan’da bazı operatörler aracılığıyla satışa sunduğu ZenFone 2’nin farklı donanımsal özelliklerine sahip modellerinin satış listesi şu şekilde açıklandı:

- 5,5 inç Full HD ekran, 4 GB RAM ve 32 GB hafıza - 285$ -----vergisiz 749TL
    - 5,5 inç Full HD ekran, 2 GB RAM ve 32 GB hafıza - 221$-----vergisiz 581TL
    - 5,5 inç HD ekran, 2 GB RAM ve 16 GB hafıza - 190$ -----vergisiz 499TL
    - 5 inç HD ekran, 2 GB RAM, 16 GB hafıza - 158$ -----vergisiz 415 TL
  • en pahalısı vergile dahil 1050 TL civarı olacak
  • Vestelin vergi dediğiniz şey işte devletlerin damping uygulamaları sonucunda rekabetin ortadan kalktığı bunun için araştırma isteği

• quote:

Orijinalden alıntı: nodisin

adamda üretiyor buyur kaç paradan satışa çıkarıyor vestel cihazlarının donanım olarak iki hatta üç katı ürünler
    sus’un ilk olarak Tayvan’da bazı operatörler aracılığıyla satışa sunduğu ZenFone 2’nin farklı donanımsal özelliklerine sahip modellerinin satış listesi şu şekilde açıklandı:

- 5,5 inç Full HD ekran, 4 GB RAM ve 32 GB hafıza - 285$ -----vergisiz 749TL
    - 5,5 inç Full HD ekran, 2 GB RAM ve 32 GB hafıza - 221$-----vergisiz 581TL
    - 5,5 inç HD ekran, 2 GB RAM ve 16 GB hafıza - 190$ -----vergisiz 499TL
    - 5 inç HD ekran, 2 GB RAM, 16 GB hafıza - 158$ -----vergisiz 415 TL

vestel alsında şu asus'un fiyatlarına birde cihazlarına baksın arkadaş
  • quote:

Vestelin vergi dediğiniz şey işte devletlerin damping uygulamaları sonucunda rekabetin ortadan kalktığı bunun için araştırma isteği

Nasıl gidiyor Vestel 'de çalışma hayatı ? Sen önce sorulara cevap ver. Ortaya laf atıp kaçma.

• İyi ne olsun senin hayal aleminde vestel çalışanı olayım.ülkemiz biraz üretsin gelişsin istiyorum

• quote:

İyi ne olsun senin hayal aleminde vestel çalışanı olayım.ülkemiz biraz üretsin gelişsin istiyorum

Vestel maaşları azalttı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

İyi ne olsun senin hayal aleminde vestel çalışanı olayım.ülkemiz biraz üretsin gelişsin istiyorum

YABANCI MARKALAR ÖZELLİKLE RUSYALI BİR FİRMA TRANSFER TEKLİF ETTİ SEN YETERKİ SUS DİYORLAR UYANDIRMA HALKI
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

YABANCI MARKALAR ÖZELLİKLE RUSYALI BİR FİRMA TRANSFER TEKLİF ETTİ SEN YETERKİ SUS DİYORLAR UYANDIRMA HALKI

Ne yazdığını kendinde anladın mi acaba ?

• abicim tamam haklısınız casper laptopların berbatlığından benım de haberım var ama yerlı uretıcı desteklemeden adam sana saglam bır makınayı nasıl sunabılır. Benım gorusum ulkemızde rekabetcı fırma olmamasıdır.ben ıktıdarı savunan bır kısıyım fakat devletımızın bu yonde ozel markalara destek cıkması gerekıyor. son zamanlarda vestele verdıgı destek bunun devamının gelecegının bır ısaretıdır bence
  • Himizhaknn kullanıcısına yanıt
    Koç'u ve Sabancı'yı yıllarca destekledik de ne oldu ?

üstelik madem bu kadar milliyetçisiniz o zaman devlet bu işe el atsın ve kendisi üretsin ,bizde destekleyelim

Zorlu'yu zengin etmek milliyetçilikse ben almayayım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.