Şimdi Ara

Elektronik Pazarına Büyük Vergi Geliyor!!!!VESTEL VERGİSİ!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
4
Favori
7.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sana da bisey diyemiyorum kardesim bir yerde haklisin milletimiz cebine bakiyor bu topraklara ne kazandiririm diye dusunen sayili kisi kaldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: callito

İyi ne olsun senin hayal aleminde vestel çalışanı olayım.ülkemiz biraz üretsin gelişsin istiyorum

he ya ne üretiyor ama ,ucuz çin mallarını getirtip montaj yapmaya üretim diyorsanız biz teknolojiden hiç anlamıyoruz demektir

vestel (zorlu) kar ettikçe ben nasıl kazanacağım ?

git biraz vestel de çalışanlara sor ,nasıl bir kölelik sistemi var ve işe aldıklarının çoğunu 6 ay geçmeden sebebsizce postaladığını kendi ağızlarından dinle

vestel bu kafayla bin yıl geçse yine gelişmez ve üretmez ,zaten öyle bir politikaları yok ama onların yerine sizlerin uçurtması çok manidar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Himizhaknn

Sana da bisey diyemiyorum kardesim bir yerde haklisin milletimiz cebine bakiyor bu topraklara ne kazandiririm diye dusunen sayili kisi kaldi

bu ülke artık bizi adam yerine bile koymuyor ,sadece cebimizle ilgileniyor

ayrıca hiçbir özel firma önceliğini ülke kalkınmasına falan vermez ,böyle bir düşünce devlet kuruluşlarında olabilir

ve madem bu kadar vatan aşkıyla yanılıyordu ise neden her şey özelleştirildi ?

her türlü milliyetçilik ayaklarımın altında diyen bir lideri çılgınca alkışlayıp ,sonrasında vatan millet demek insanlarla dalga geçmek değil de nedir ?
  • Özel şirketlerle gelişme olmaz devlet ile olacaksa samsung apple lg sony ne oluyor

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    ne olursa olsun bu senin ülken ve bu senin yoneticin lutfen saygısızlık etmeyelım . türkiye bugunku yaptıgı degısıklıkler ve yenılıklerle yarına umutla bakan bır ulke bunu da unutmayın .
  • quote:

abicim tamam haklısınız casper laptopların berbatlığından benım de haberım var ama yerlı uretıcı desteklemeden adam sana saglam bır makınayı nasıl sunabılır. Benım gorusum ulkemızde rekabetcı fırma olmamasıdır.ben ıktıdarı savunan bır kısıyım fakat devletımızın bu yonde ozel markalara destek cıkması gerekıyor. son zamanlarda vestele verdıgı destek bunun devamının gelecegının bır ısaretıdır bence

ADAMLAR BUNU ANLAMAZ BİR FİRMA ÇIKACAK 1 GÜNDE APPLE AYARINA MAKİNA YAPSIN İSTİYORLAR.YAPSADA BİR KULP TAKARLAR ALMAMAK İÇİN BAHANE ÜRETİRLER.ADAMLARDAKİ EZİKLİK PİSİKOLOJİSİ 1.DÜNYA SAVAŞINDAKİ MAĞLUBİYETİN EZİKLİĞİNDEN DAHA FAZLA
  • asgari ucreti millete dayayip sonra gecinin diyen zihniyetlerin ulkesi burasi milyar dolarlari var ama iki cocuk evi kira olan.bir insana.sen.gevin.diyorlar

• Himizhaknn kullanıcısına yanıt
    Yarina umutla bakma?

Sen yanlis ulkedesin sanirim. Bir araba,ev almak icin kac yil calisman gerekiyor? Kicinin dibindeki krizden battigi soylenen ulkenin insanlari senden kat kat iyi yasiyorsa nasil gelecege umutla bakacaksin? Acaba senin dusuncen nasilsa boka battik biraz daha da batsak birsey olmaz uzerine mi kurulu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

Sen buradakilere laf yetistirecegine gitte vestele 100 dolarlık telefonu sana neden 600 liraya sattiginin hesabını sor.

milliyetçi kardeşim bundan sonra fikir değiştirdim bende ithal ürünü kullanacağım.savunmayacağım yerli firmaları bana ne millet işsiz kalsın elin conisi 3000 $ asgari ücret alıp kolay işler yapsın bizde hamallık yapıp 2 aylık maaşımızla telefon alalım(benim işimi sorarsan devlet memuruyum oturduğum yerden işimi görüyorum keyfim kıyak)

bak bu tarz haberler beni ilgilendirmiyor http://www.dunya.com/guncel/celik-ve-boru-sektorlerinde-kavga-kizisti-253641h.htm mu desem.

ama mücadelem sürecek

3000 dolar asgari ücret alan adamın ülkesindeki telefon üreticileri çakallık yapıp bizim halkımız zengin deyip fiyatları çok yukarı cekmiyotlar.

Gecen Samsung s6 üretildi dünyanın en iyi telefonu fiyatı 750 dolar senin dediğin asgari ücretin 1/4 kadar. Simdi soruyorum sana Samsung mu halkı düşünüyor yoksa vestel mi. Kardeşim vestel telefonları ülke içinde ürettiği icin ithal vergisi ödemediği halde 2 yıl önceki donanımdaki telefonu sana 850 TL ye satıyor. Biz enayimiyiz gidip te vestel alalım.. Tamam bizde isteriz yerli üretici kazansın ama bizde keriz değiliz kardeşim. Benim elime gecen 3 kuruş parayı niye insaninin asgari ücretinin dörtte birini dünyanın en iyi telefonunu satan telefon markasına vermeyeyimde insaninin asgari ücreti fiyatına 3 yıllık telefonları satmaya çalışan firmaya vereyim. Keriz miyim ben.

Senin asgari ücretin 3000 dolar olsaydı ve Samsung s6 telefonu vestel kendisi Türkiye de uretseydi sana kaç paraya satardı bunun cevabını versene sen.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callito -- 10 Mart 2015; 21:34:08 >

• quote:

quote:

abicim tamam haklısınız casper laptopların berbatlığından benım de haberım var ama yerlı uretıcı desteklemeden adam sana saglam bır makınayı nasıl sunabılır. Benım gorusum ulkemızde rekabetcı fırma olmamasıdır.ben ıktıdarı savunan bır kısıyım fakat devletımızın bu yonde ozel markalara destek cıkması gerekıyor. son zamanlarda vestele verdıgı destek bunun devamının gelecegının bır ısaretıdır bence

ADAMLAR BUNU ANLAMAZ BİR FİRMA ÇIKACAK 1 GÜNDE APPLE AYARINA MAKİNA YAPSIN İSTİYORLAR.YAPSADA BİR KULP TAKARLAR ALMAMAK İÇİN BAHANE ÜRETİRLER.ADAMLARDAKİ EZİKLİK PİSİKOLOJİSİ 1.DÜNYA SAVAŞINDAKİ MAĞLUBİYETİN EZİKLİĞİNDEN DAHA FAZLA

Yav he he nesini anlamayacaz. HTC kendi çiplerini ekranlarini uretmiyor ama tas gibi telefon üretiyor. HTC nin bu yılki net kari 15 milyon dolar.

Vestel de kendi ciplerini ve ekranlarini uretmiyor ama çamur gibi kalitesiz telefon üretiyor.
    Vestelin 2012 deki net kari 65 milyon dolar.

Buyuk ölçekli firmaların desteklenmeye ihtiyacı yoktur. Bu büyüklükteki firmalar mallarını nasıl üretmek istiyorlarsa öyle üretirler. Öyle sizin Desteğinize filan ihtiyaçları yoktur ve o seviyeyi çoktan geçmişlerdir zaten.

Simdi sana soruyorum vestel HTC nin 4 kati net gelir elde etmişken telefon için ne kadar arge bütçesi ayırmış. HTC 15 milyon dolar karla tas gibi telefonlar üretirken vestel neden bu gücüyle iyi telefonlar urrtmiyor. Sen buna cevap veremezsin ben senin yerine cevap vereyim. Çünkü vestelin talep eğrisini sizin gibi bilinçsiz tüketiciler oluşturuyor ve vestel de arzını ona gore sunuyor. Vestel sikuysa tr dışında bir piyasada satmayı denesin bakalım ilk yıl batik maliyeti göze alıp nasıl kaçıyor o piyasadan. Aslında size bu kadar uzun açıklama yapmak içime sinmiyor ama neden yapıyorum bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Er Timur -- 10 Mart 2015; 23:11:05 >

• vestel ürünlerinin %75 ini ihraç eder ama genelde ihracatını geri kalmış avrupaya yapar.ayrıvca htc telefonda bir çok yıldır var bekle Türk insanı neler yapar
  • quote:

vestel ürünlerinin %75 ini ihraç eder ama genelde ihracatını geri kalmış avrupaya yapar.ayrıvca htc telefonda bir çok yıldır var bekle Türk insanı neler yapar

Yav neyini bekleyeyim uzaydan element indirmeyecekler ya. Su anda piyasada ki birçok firma bileşenlerini farklı firmalardan alıp kendisi birleştirip piyasaya telefon sürüyor. Vestel snapdragon 805 koysaydi 3 GB RAM koysaydi iyi bir kamera koysaydi fiyatı da ucurmasaydi almayacak miydik. Tabiki alacaktik. Bunun yanina düşük performanslı üründe yapması lazim. Onuda 800 liraya değilde 400 liraya satsaydi almayacak miydik alacakatik. Sen daha cok beklersin . senin gibi müşteri olduktan sonra vestel daha çok çamur satar size hemde fahiş fiyattan. Sizde milliyetçilik ayağına yatıp anca ağız yaparsınız ama sunu da unutmayın. Paranın dini dili ırkı yoktur. İnanın vestel ülkesini sizin kadar düşünmuyir. Vestelin tek derdi kârını maximize etmek. Tıpkı diğer şirketler gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Er Timur -- 11 Mart 2015; 0:09:40 >

• quote:

ne olursa olsun bu senin ülken ve bu senin yoneticin lutfen saygısızlık etmeyelım . türkiye bugunku yaptıgı degısıklıkler ve yenılıklerle yarına umutla bakan bır ulke bunu da unutmayın .

yahu git işine biz neyin ne olduğunu bilecek yaştayız

saygıyı da hak edene yaparız

Türkiye ne değişikliği veya ne yeniliği yaptı bizlerin lehine

senden başka bu ülkede yarınına umutla bakan kimse yok ,biraz etrafına bak

dolar 2,60 şı bulmuş ,işsizlik tavan yapmış ,patronlar işçilerini köle gibi görürken ,siyasiler halkı bırakmış kendi dertlerindeyken sen polyannacılık oynamaya devam et ama beni karıştırma
  • quote:

quote:

he canım hiç anlar mıyız ?

ne bir günü ,vestel yeni mi kuruldu ,bu güne kadar isim yapan ne üretti ?

burnumuzun dibindeki fabrikayı bize mi anlatacaksın ?

iktidarın her türlü tavizine rağmen böyleyse biz ne yapalım

yahu bunun nesini alacağız ,GMD için bile demediğini bırakmayan millet senin o seviyedeki cihazını çok daha pahalıya niye alsın ?

yaptığınız klimalar ve fırınlar millete illahlah dedirtirken milleti daha ne kadar kandırabileceksiniz ?

yazık değil mi bu millete ,bu millet parayı çöpten mi topluyor ?

bırakın milliyetçilik numaralarını ,milletini seven sağlam ürünü getirir ve uygun fiyata verir

Zorlu beyi zengin etmek isteyen varsa ben karışmam ama milleti enayi yerine koyan bir firmayı hükümet bile kurtaramaz

diğer tarafları beni ilgilendirmez ,vestel özel bir şirkettir beceremiyorsa bıraksın o zaman

• bence beceremiyor hani.diyorlar ya daha piyasada yeni bilmem ne.ulan.piyasada yenide bir kobi kurulusu degil heralde milyar dolarlik sirket oneplus one firmasida.yeni.kuruldu ama adamlar ne yapti ucak yapti amiral gemisi katili yapti vestelin hatasi kar marsini fazla tutmasi ya dusuk tutsun yada yaomasin.bu isi kenan emirzalioglunu reklama cikarmakla olmuyor bu is General mobile reklamla mi 2 milyon satti

• Devlet hazır kıta bekliyor vergi için. Onların derdi yerli üretim değil
    Hergün negatif haber görmekten gına geldi ekonomi ile ilgili birtane iyi haber olmaz mı?

• Vergi yerine Türk Malı elektronik ürünlere teşvik gelse? Yok ama, illa milletin sırtındaki kamburu artıracaklar.
  • bende yerli üertime destek olduğunu düşünmüyorum vergi koyarak teşvik olmaz köstek olur kusura bakmasınlar ama vatandaş halk adamların umurunda değilki
  • quote:

Orijinalden alıntı: charisma10

quote:

Orijinalden alıntı: Richie Rich

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

Hayatinda bir kere yerli urun almamis birinin bunlari soylemesi garip ve de komik.

İşiniz gücünüz bol keseden sallamak ve hükümet karşıtlığı. Evimde yerli marka olan monster bilgisayar var. Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon vesayire vestel. Acaba sen hiç hayatında yerli malı ürün kullandın mı?

kullanırdım ..ama 2002yle birlikte bazı yerli firmalarda yeterli denetim yapılmadığını öğrendikten sonra almamaya başladım..aynı soma madenlerinde yalandan denetim yapılması gibi..

Konuşmak için konuşuyorsun resmen

akp sempatizanı olmanın bu yorumda bir etkisi yok değilmi?vatansever arkadaşım?

Tartışma çıkartamayacaksın boşuna uğraşma trolleyipte istediğin yere varamazsın

ülkem için her tartışmanın içinde olurum...avanta uğruna her türlü pisliği yapmam bazıları gibi..

Sensin

dolar artıyor,çok üzülmüşsündür değilmi ..çakal sürüsü...işiniz gücünüz para..israil fazla para verse onlara yamanırsınız..

Hakaret etmeden konuşmayı öğrenmelisin ilk önce. Allah'a şükürler olsun işim gücüm para değil nicke bakıpta aldanma. Düşüncelerim seni ilgilendirmez kendi işine bak.

tabi canım..para sizin için önemli değil..tabii tabii..yersennnn yersennn..

Allah adını ağzına almazsan sevinirim çünkü ben Müslümanım..Burada müslüman olan arkadaşlar var..rica edicez..

Günaha girme kardeşim şükürler olsun müslümanım bu konulara girmen gerekli değil belli yaşın daha küçük affediyorum bu seferlik seni. İyi forumlar.

günaha kimin girdiğine ne sen ne de ben karar verebiliriz..benle muhatap olmazsan memnun olurum bundan sonra..düzgün insanlarla düzgün bir şekilde tartışmak isterim..

Güldürdün Allah'ta seni güldürsün. Iyi Akşamlar.

Allah akıl fikir versin sana..para kafanı sulandırmış senin..

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

• quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

quote:

Orijinalden alıntı: mcx

Devlet hazır kıta bekliyor vergi için. Onların derdi yerli üretim değil
    Hergün negatif haber görmekten gına geldi ekonomi ile ilgili birtane iyi haber olmaz mı?

Maalesef ülkede olumlu haber görmeyeli çok oldu. Medyanın bir kısmı kontrol ediliyor fakat kontrol edilen medya bile olumlu haber bulamaz olduğu için yayın yapmıyor. Ayrıca seçim dönemine girildiği için şu an çalışma değil seçim ön planda.

Eskiden imkansız gibi görünse de ortaya bazı projeler sürülürdü bunlar heyecan yaratırdı, kimine çılgın kimine imkansız dendi ama bazıları gerçekleştirildi. Şimdi ise 1974 model F4 uçaklar sebebiyle pilotlarımız şehit olmaya başladı. Hala birçok konuda dışa bağımlıyız, marketten aldığım kırılmamış cevizin üstünde bile ABD malıdır yazmaya başladı, aynı şekilde pirinç de bu şekilde.

Hepimiz aynı gemide olduğumuz için bu hatalardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Başta olan insanların içinde de aklı selim insanlar var, her şey tek bir merkezden gelen emirlerle yönetildiği için yanlış/doğru ayrımı kalmadı. Vergi de aynen bu şekilde, artık insafsız vergiler alınmaya başlandı.

Aranızda ev geçindiren var mı bilmiyorum ama ben geçindiriyorum. Aralık ayına göre marketteki fiyatlar %20 zamlanmış durumda, enflasyon görünürde çok düşük ama yansıması öyle değil. Hem yerli malı olmayan ürünleri almaya/yemeye başladık hemde daha fazla para ödemeye başladık. Aldığımız para pul olmaya başladı.

bende bu duruma katılıyorum 6 aydır gözlemliyorum market harcamalarım neredeyse aynı ama ödediğim parada %15-20 hatta ürüne göre 25'lik bir artış var

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.