Şimdi Ara

Elementary OS Kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünden beri windows'un yanına elementary os kurmaya uğraşıyorum herşeyi denedim ancak bir türlü windowstan elementary e geçemedim yada kurulum sırasında bir yanlışlık yapıyorum yardım edebilcek birisi var mı

• ilk defa linux kuruyorsanız hata yapmanız normaldir.elementary os'un kurulumu ubuntu ve linux mint ile aynıdır sadece sistemler farklıdır.aşağıdaki linkte de ingilizce olarak kurulumları anlatan birçok video var, anlayarak izlersen hata yapmadan rahatlıkla kurabilirsin.

http://www.youtube.com/results?search_query=elementary%20os%20install&sm=3
  • ubuntu ve linux mint kurdum onlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ancak elementary os ta boot sırasında işletim sistemi seçim penceresini göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mademan4

ubuntu ve linux mint kurdum onlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ancak elementary os ta boot sırasında işletim sistemi seçim penceresini göremedim

Elementary OS'a erişebiliyor musun? Erişebiliyorsan Uçbirime şu komutu girmeyi dene:

sudo update-grub
  • sorun çözülmüştür yardım eden yada etmek isteyen herkese teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mademan4

sorun çözülmüştür yardım eden yada etmek isteyen herkese teşekkürler

Nasıl çözdünüz? Aynı problem bende de var bir türlü boot ekranı gelmiyor.. Ubuntu yüklü bilgisayarımda.
  • bende buna deli oluyorum sevgili kardeş sorunu nasıl çözüldü neden anlatmıyorsun ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben onu unutmuştum bile neyse buyrun çözümü burda:

önce elemantary cd'si ile başlatın bilgisayarı. live cd açılsın ve uçbirime girin.

sudo fdisk -l komutunu uçbirimde çalıştırın.

ekranda harddiskiniz bölümleri görünecek. elemantary'i kurduğunuz bölümü bulun ve kaçıncı bölüm olduğunu not alın.(mesela dev/sda3 gibi. sizin ki hangisiyse artık)

sudo mkdir /media/sda3 kodunu uçbirimde çalıştırınız. (sda3 yerine siz hangi bölüme kurduysanız o bölüm adını yazın)

sudo mount /dev/sda3 /media/sda3 kodunu uçbirimce çalıştırın. (yine sda 3 yerine önceki bölümlerde kullandığımız bölüm adını yazın)

sudo grub-install --root-directory=/media/sda3 /dev/sda

komutunu uçbirimde çalıştırın ve bu komut ile grub önyükleyicisi kurulacak. "sda3" yerine yine öncekilerde yaptığımız gibi kendi bölümünüzü yazın. "sda" yı değiştirmeyin.

herhangi bir hata vermezse grub kurulmuştur. yeniden başlatın bilgisayarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.