entegre işlemci kontrolcüsünün genel olarak sınırı 1.65volttur sandy bridge'te. Bunu aşınca işlemci ölür sorun bu 1.5v-1.65v ram kullanımı en sağlıklısı. 1.65v ile de sorun cıkmaz kullanılır ama bellek kontrolcüsünün sınırında olduğu için bence tercih edilmemeli.
ramlerin fazla voltajı işlemciyide etkiliyor voltaj bakımından ek olarak
quote:
Orijinalden alıntı: Boss.
Aslında biraz testleri inceledeğimde 2500k' nın AMD' ye fark koyduğunu gördüm. Zaten millet SB sistem önerirken x6 almak içime sinmedi bi türlü.
O farkı nedense ben göremedim. X6 1090T den İ5 2500K ya geçtim, performans artışı oldu mu? HAYIR. Düşüşü oldu mu? EVET.
Tekrar teşekkürler hepinize. Sistem bu cuma alınıyor. Bizimkilerle konuştum biraz, anakartıda GD55 alacağım.
xigmatek fan alıp kafanı ütüleme haf912 için 20cm cm megaflow var 12lerin yerine bunu düşün
O testler benide cezbetmedi değil ama gerçek hayat öyle testlerle felan yaşanmıyor. Günlük kullanımda 1090T daha iyiydi ve denediğim birkaç oyun testindede i52500K aynı şartlarda 1090T den düşük sonuçlar aldı. Anlam verebilmiş değilim hala.
O testler benide cezbetmedi değil ama gerçek hayat öyle testlerle felan yaşanmıyor. Günlük kullanımda 1090T daha iyiydi ve denediğim birkaç oyun testindede i52500K aynı şartlarda 1090T den düşük sonuçlar aldı. Anlam verebilmiş değilim hala.
Haklısın anca yaşayan bilir
quote:
Öncelikle merabalar. Uzun zamandır para biriktiriyorum (Malum öğrenciyiz ).
Şuan 2000 TL param oldu ve bu biütçeye göre kurulabilecek en extreme sistemi istiyorum sizden. 1080p full detay oyun oynanacak, Photoshop ve After effects kullanılacak.
Sorduğun soruyla ve aldığın kararlar tezat oluşturuyor.. ne istediğini iyi bilmelisin.. Oyun için alacaksın herhangi bir tavsiyem yok.Adobe PS ve AE gibi grafik programları önemli diyorsan tavsiyem şu ne kadar çekirdek o kadar performans.. Yani 6 çekirdek tavsiye ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: arokh
quote:
Öncelikle merabalar. Uzun zamandır para biriktiriyorum (Malum öğrenciyiz ).
Şuan 2000 TL param oldu ve bu biütçeye göre kurulabilecek en extreme sistemi istiyorum sizden. 1080p full detay oyun oynanacak, Photoshop ve After effects kullanılacak.
Sorduğun soruyla ve aldığın kararlar tezat oluşturuyor.. ne istediğini iyi bilmelisin.. Oyun için alacaksın herhangi bir tavsiyem yok.Adobe PS ve AE gibi grafik programları önemli diyorsan tavsiyem şu ne kadar çekirdek o kadar performans.. Yani 6 çekirdek tavsiye ediyorum.
Hocam benim için öncelikli olay oyun. Ama 1080p olacak, AA dahil herşey full detay olacak.
Yani ayarlara giripte herşeyi full detay yapıp oyuna tekrar girdiğimde, tekrar ayarlar menüsüne bişeyleri azaltmak için dönmek istemiyorum. Başlıca isteğim bu. Zaten 1 sene sonra kardeş HD 6850 daha alaccağım kartın yanına.
Ps' u sadece forumlara imza ve avatar yapmak için kullanıyorum. Başında saatler geçirmiyorum yada para kazanmıyorum bu programdan. Ara sıra arkadaşlarla kendi aramızda After Effects' ten yaptığımız (airsoft silahlarla ) efekt çalışmaları var.
Beat çalışmalarıda var tabi ayriyeten FL STUDIO' dan yaptığım. Bu gibi ara sıra girdiğim programlarda hızlı olsun yeter. Ama dediğim gibi başlıca isteğim Crysis 2, Gta IV dahil oyunları maximum seviyede oynamak ve bunları GELECEĞİ OLAN bi sistemde yapmak.
3 sene sonra Anakartı değiştirmek istemiyorum. Oyuncak değil bunlar yani. Para israf etmek istemiyorum.
sacma sacma topluyosunuzta şu sistemleri adamı ayar ediyonuz (yanlış analamyın kötü topladınız demiyorum)
aceleniz nedir ya sistemi vatan computerden topla internet sitesinden hazırda beklesin
%25 indirim veriyo ara sıra vatan yada kdv bizden
o sıradada hemen siparişi verirsin 1700tl ye gelir sistem yada daha az
artan 400tl nin 100tl sini anakarta ekle kaliteli b3 bir anakart al (biraz dandik senin anakart :D