Şimdi Ara

elimde donmuş soğan halkası var nası pişircem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
23.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • annem almış bunu nası kızartıcam direk yağın içnie bıırakmalımıyım yağın kızarmış olmasına gerek varmı tavada felan olurmu büyük tencere çıkarmama gerek yok tek kişilik pişircem



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Dondurulmuş Soğan Halkaları Pişirme Rehberi

    Dondurulmuş soğan halkalarını lezzetli ve çıtır bir şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları uygulamalısın:

    Kızartma yöntemi:

    1. Derin bir tencerede veya elektrikli fritözde yeterince sıvı yağ ısıt. Sıcaklığın yaklaşık 180-190°C olması önerilir.
    2. Donmuş soğan halkalarını bir süzgece boşaltarak fazla buz kristallerinden kurtul.
    3. Halkaları dikkatlice sıcak yağa bırak. Aşırı doldurmaktan kaçınarak bir seferde yalnızca birkaç parça kızart.
    4. Halkaları altın rengi ve çıtır olana kadar yaklaşık 2-3 dakika kızart.

    Fırınlama yöntemi:

    1. Fırını 200°C'ye önceden ısıt.
    2. Donmuş soğan halkalarını yağlanmış bir fırın tepsisine tek sıra halinde diz.
    3. Halkalar üzerinde ince bir sıvı yağ tabakası sür.
    4. 15-20 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar pişir.

    Mikrodalga yöntemi:

    1. Donmuş soğan halkalarını mikrodalgaya uygun bir tabağa tek sıra halinde diz.
    2. Üzerlerine hafifçe nemli bir kağıt havlu kapat.
    3. Yüksek ısı ayarında 2-3 dakika aralıklarla pişir. Kağıt havluyu çıkarıp halkaların çıtır olup olmadığını kontrol et. Gerekirse kısa aralıklarla pişirme süresini uzat.

    İpuçları:

    • Kızartılmış soğan halkalarını fazla yağları süzmek için kağıt havlu üzerine çıkar.
    • Fırında pişirilen soğan halkalarını pişirme süresinin ortasında çevirerek eşit şekilde pişmelerini sağla.
    • Mikrodalgada pişirilen soğan halkalarını fazla pişirmemeye özen göster, aksi takdirde sert ve chewy hale gelebilirler.
    • Dondurulmuş soğan halkalarını pişirmeden önce çözme, aksi takdirde yağ sıçramasına neden olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardım edebilcek yokmu
  • Tavaylan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızmış yağın içine at, altın rengine ulaştı mı çıkar. afiyet olsun. mayoneze banmayı unutma
  • at patatrs kızarttığın tavanın içine tabi yağı önce kızdır kızarınca at rengi azıcık koyulaşana kadar kızart zaten anlarsın piştiğini hemen çabuk pişer o hatta akşama bende alayım bayadır yemiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.