Merhaba arkadaşlar elimde 720p ve 1080p mkv filmler mevcut çoğu 6 7 gb civarında.. ben bunları boş çift katmanı dvd ye yazdırıp ps3 yada dvd playerimde sorunsuz izlemek istiyorum ama bunu nasıl yapabilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim.. bu arada kalite kaybı olurmu ? en azından 720p için..
ilk defa yazdıracağım o yüzden verdiğin linki pek anlamadım
Çok Kolay; MKV Dosyaları yada yüksek çözünürlü Divx Dosyaları ( 720p. 1080p ) Data Disc olarak yazılır. Yazdırcağınız Dosya boyutu ile disk boyutu tabiiki çok önemli örneğin 4.37GB lık bir MKV dosyasını DVD 5'e yazdıramassınız zira sığmaz bu durumda DVDDL tabir edilen DVD9 disklere 8.2GB kadar veri dosyasını yazdırabilirsiniz daha yüksek dosyalar yazdıracaksanız o zaman 25GB lık BD disklerden edinmeniz gerekir ve BD RW edinmeniz gerekir. Yazma programıda, kullanımı çok kolay ve basit bir program olan ve PC nizde bile fazla yer kaplamayan IMGBurn ile başarılı bir şekilde yazabilirsiniz. Ben 10 yıldan fazladır bu programı kullanıyorum ve şu anda BD lerede yazdırıyorum ve MKV olsun BD olsun hepsini BDPlayerim oynatıyor ( PIONEER BDP140 ) hiç bir sorun olmuyor. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olurum kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: akkaynak
Çok Kolay; MKV Dosyaları yada yüksek çözünürlü Divx Dosyaları ( 720p. 1080p ) Data Disc olarak yazılır. Yazdırcağınız Dosya boyutu ile disk boyutu tabiiki çok önemli örneğin 4.37GB lık bir MKV dosyasını DVD 5'e yazdıramassınız zira sığmaz bu durumda DVDDL tabir edilen DVD9 disklere 8.2GB kadar veri dosyasını yazdırabilirsiniz daha yüksek dosyalar yazdıracaksanız o zaman 25GB lık BD disklerden edinmeniz gerekir ve BD RW edinmeniz gerekir. Yazma programıda, kullanımı çok kolay ve basit bir program olan ve PC nizde bile fazla yer kaplamayan IMGBurn ile başarılı bir şekilde yazabilirsiniz. Ben 10 yıldan fazladır bu programı kullanıyorum ve şu anda BD lerede yazdırıyorum ve MKV olsun BD olsun hepsini BDPlayerim oynatıyor ( PIONEER BDP140 ) hiç bir sorun olmuyor. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olurum kolay gelsin.
çok teşekkürler peki bende NERO Prpgramı var onunla nasıl yazdırabilirim yine aynı işlemler mi ? yazdırmak istediğim filmlerde mkv 6 7 gb arası filmler..
Nero programında data disk olarak yazdıracaksınız bahsettiğiniz boyuttaki dosyaları ancak DVDDL yani 8.5GB lık DVD disklere ancak yazdırabilirsiniz.
4.7 gb lik boş dvd aldım.. yanında 120 min yazıyor :S Yani 130 dk lık 720p sığmazmı bu diske anlamadım
quote:
dostum merhaba converttodvd programını kurdum boş dvd diskte aldım şimdi sıra mkv yazdırmaya geldi.. nasıl yaparım adım adım anlatabilirmisin acaba ? elimdeki film 1080p 4.30 gb boyutu var..
Merhaba dosyanız 4.30GB ise 4.7GB lık DVD ye sığar. Nero ile yazdıracaksanız, ben nero kullanmayalı 10-12 sene filan olmuştur hatırlayabildiğim kadar Programı açtığınızda arayüzünden Data Dosya Yazdırma seçeneği olması lazım zira siz özellikle önemli data olarak yazdırmanız gerekir yazıldıktan sonra cd yi pcye taktığında aynı dosyalarındaki filmlerdeki gibi MKV olarak gözükür Medya Playerde yada DVD Playerde veya BDPlayerde rahatlıkla oynatması lazım zira benim bahsettiğim BDPlayer PIO BDP140 Oynatıyor. Kolay gelsin.
quote:
Merhaba dosyanız 4.30GB ise 4.7GB lık DVD ye sığar. Nero ile yazdıracaksanız, ben nero kullanmayalı 10-12 sene filan olmuştur hatırlayabildiğim kadar Programı açtığınızda arayüzünden Data Dosya Yazdırma seçeneği olması lazım zira siz özellikle önemli data olarak yazdırmanız gerekir yazıldıktan sonra cd yi pcye taktığında aynı dosyalarındaki filmlerdeki gibi MKV olarak gözükür Medya Playerde yada DVD Playerde veya BDPlayerde rahatlıkla oynatması lazım zira benim bahsettiğim BDPlayer PIO BDP140 Oynatıyor. Kolay gelsin.
Converttoxdvd programınıda şimdi kurdum ama anlamadım :)
Benim anlattıklarımdan anlamadığınız yer neresi?
quote:
Benim anlattıklarımdan anlamadığınız yer neresi?
connverttodvd programını açtığım zaman mkv filmimi atıyorum dönüştür diyor dönüştürüyorum fakat dönüştürdüğü dosyayı göremiyorum aynı zamanda neye dönüştürüyor onuda göremiyorum avi yap vs ayarları yok yani
Sizin gayeniz ilk mesajınızda yazdığınız gibi MKV dosyalarını boş DVD'ye yazdıracağım değilmi idi! Fakat siz ConverttoDVD programından bahsediyorsunuz niçin MKV dosyasını DVD yapmaya çalışıyorsunuz ki? Eğer anladığım buysa oysa size ben ilk mesajınızdan sonra dedim ki yazdırmak için IMGBurn isimli programı indirip kurun gerisi çok kolay dedim. MKV dosyasını AVI yada DVD yapmanın anlamı Merseles arabayı Murat 124 yapmaya benzer bilmem anlatabilmmi.
quote:
Sizin gayeniz ilk mesajınızda yazdığınız gibi MKV dosyalarını boş DVD'ye yazdıracağım değilmi idi! Fakat siz ConverttoDVD programından bahsediyorsunuz niçin MKV dosyasını DVD yapmaya çalışıyorsunuz ki? Eğer anladığım buysa oysa size ben ilk mesajınızdan sonra dedim ki yazdırmak için IMGBurn isimli programı indirip kurun gerisi çok kolay dedim. MKV dosyasını AVI yada DVD yapmanın anlamı Merseles arabayı Murat 124 yapmaya benzer bilmem anlatabilmmi.
dostum hdd de artık yer kalmadığı için mkv 720p filmlerimi 480p pahasınada olsa dvd arşivi yapabilmek.. yani hdd de birikeceğine en azından kendime dvd arşivi kurmak amacım...
Pekala o zaman siz bunları DVD ye MKV olarak yazdırıp DVDPlayer yada BDPlayerde izleyeceksiniz ve aynı zamanda arşiv olarak tutacaksınız doğrumudur? Buraya kadar doğruysa bu dosyaları DVD ye data disk olarak yazdıracaksınız örneğin 6-7 GB lık bir film DVDDL ye anca sığar. Yani 1080P ler 720P lerde 4.3GB dan büyük olmamalı Normal DVD ye yazdırmak için (4.7GB) . Buraya kadar anlaştıkmı şimdi sorun nedir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme