Şimdi Ara

Elimden geldiğince tıp fakültesi ile ilgili sorularınızı cevaplamaya çalışacağım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
5
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Siralamam 3522 tıptan başka tercih yapmayacağım sizce nasil siralamaliyim tercih listemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aéquitas

Bununla ilgili net bir yorum yapamam çünkü ikisi de çok iyi okullar ikisinden de birbirinden kaliteli adamlar çıkabiliyor. Ancak hacettepe mezunu biri hacettepe için her zaman ayrıcalıklıdır resmen birbirlerini çok net bir şekilde kolluyorlar.

Hocam ankara da olmanız sebebiyle bilirsiniz belki.

Yildirim beyazıt nasıl sizce,kolay mi

• Talebeisar T kullanıcısına yanıt
    Yıldırım Beyazıt'tan tanıştığım bir iki kişi oldu ikisi de çok kompleksliydi okulları hakkında açıkçası neden böyle bilmiyorum. Çok siyasi olduğunu düşündüğüm ve kaliteli olduğunu düşünmediğim bir okul. Medeniyet, YBÜ, Sağlık bilimleri üniversitesi siyasi üniversiteler olduklarını düşünüyorum elinizden geldiğince daha çok üniversite ortamı ve kültürü yaşayabileceğiniz yerleri öneririm.

• Konubatu12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam güncel sıralamalara çok hakim olmadığım için çok yardımcı olamayacağım kusura bakmayın, yanıltmak istemem sizi.

• narsistgenc kullanıcısına yanıt
    Hastanede kimsenin bu okulları geri plana atacağını sanmıyorum ancak doktor açığı 7-8 yıl içerisinde kapanıyor diyorlar. Şu an değil ama 10 sene sonra işe alımlarda üniversite isimlerinin de etkili olacağını düşünüyorum diğer mesleklerdeki gibi.

• Aéquitas A kullanıcısına yanıt
    Cevapladigin icin tesekkurler bi sorum daha var duzce tip istiyorum airalamam 13520 ve duzce 13477 ile kapamis gecen sene . Kontenjan artişiyla gelecegini dusunuyorum sencede gelirmi ve ilk 3 yil sinavlar test +sozluymus bu 3 yil icindeki sinavlarin diger yazili sinav yapan fak. Lara gore nispeten daha kolay olacagini gosterirmi

• İngilizce tıpın zorluğu ne derecedir

• Kars tıp tutacak galiba ama en kotu devlet tip siz ne dersiniz tip fakultelerinde okul cok farkeder mi???

• narsistgenc kullanıcısına yanıt
    Gelme ihtimali yüksek gibi duruyor hocam. İlk 3 sene sınavlar yalnızca yazılı-test olur. Çoğu okul komite sistemindedir yani bir konu ile ilgili histoloji-anatomi-fizyoloji-embriyoloji gibi dersleri alıp hepsinden tek bir sınava girersiniz. Ancak vize-final tarzında giden okullar da vardır yanılmıyorsam Uludağ bu şekildeydi. Kolay mı bilmiyorum ama kolay olması isteyeceğiniz bir şey olmasın arkadaşlar.

• rainicorn kullanıcısına yanıt
    okuluna göre değişir fazla büyütmeyin gözünüzde tıp fakültesi ölümcül zor bir yer değildir.

• Kars tıp gelecek büyük ihtimalle ama devlet tıpları içinde en düştüğü siz ne dersiniz fark eder mi????

• Shore21 kullanıcısına yanıt
    Tabiki de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ingilizceye ilgi duymak ve çalışmak olacaktır. Ama şunu da unutmayın TUS için vs TIP-DİL YÖK-DİL sınavları falan yapılır. Bu sınavların sizin gerçek ingilizcenizi ölçmekle yakından uzaktan alakası yoktur. Sınavlar genelde kolay olur. Bu konudaki en önemli şey bence motivasyon ve ilgidir zaten ilgiliyseniz ingilizce çalışmaktan da sıkılmazsınız kendinizi geliştirirsiniz. İngilizce tıpın türkçe tıptan bir farkı bazı terimlerdir. Onu da zamanı geldiğinde english medical terminology okuyarak çok çabuk sürede kapatırsın. Bu kısıma kadar kendi yapacağını çalışmalar makale okuma araştırma yapacak seviyeye hayli hayli getirir sizi. Ancak yurtdışında çalışmak istiyorum diyorsanız speaking gelişmek zorundadır ve bunu da ancak yerinde yaşayarak geliştirebilirsiniz. Üniversite seviyesinde bunu geliştirmenin en kolay ve güzel yolu da Erasmus yapmaktır. Yurtdışında uzun süreli kalmaktır.Bir zaman sonra bir bakarsınız ingilziceyi de hiç takılmadan çok rahat konuşabiliyor yazabiliyorsunuz. Böylelikle istediğiniz hayallere ulaşabilirsiniz bence.

• Hocam sizce soğukkanlı olmak onemli mi? Mesela ben biraz panik bir ınsanım tıp istiyorum geliyor da ama bu konuda sıkıntı yaşamaktan korkuyorum stajlarda filan.

• Yinemibütekaldımm Y kullanıcısına yanıt
    Istiyorsaniz gercekten bunlari dert etmeyin, asilamayacak sikinti yok hele ki bunlar hic degiller. Ben okula girmeden once yanik falan goremezdim simdi bakiyorum da o yanikta patolojik veya anatomik ayrimlar yapmaya calisir olmusum yani bakis aciniz ister istemez siz farketmeden degisiyor.

• Lysmağduru98 L kullanıcısına yanıt
    Orasi ile ilgili hic bilgim yok bu yuzden gidin veya gitmeyin diyemem.

• Hocam sıralamam 3970, medipol 9 eylül veya gazi düşünüyorum ama Ankarayı pek sevmiyorum açıkçası. 9 eylülü veya medipol hakkında bir bilginiz var mıdır?
  • 9eylulu bilmiyorum ama medipolden uzak durun derim. Tek doneme 48 kisi yatay gecis aliyorlar ve medipolluler bile ytaylamaya calisiyor. En fazla oradan arkadasim var en yakin arkadasim medipolde tip okuyor cunku derslerine falan giriyorum arada. Okulun egitimine kotu diyemem ama yatay gecis mevzusu cok buyuk bir sikinti yaratiyor 80 kisi baslayan donem su an 170 kisi sadece 50kusur kisi medipollu.

• Hocam cerrahpasanin klinik egitimine kötü diyorlar bilginiz var mi bu konuda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.