Şimdi Ara

Elimi Kestim { 8 dikiş }

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah kimsenin başına vermesin. Sinirden bardağı sıkınca elimde parçalandı. Sol elimin avcunun içi ve yan tarafa cam girdi , kesti. 3-3,5 cm derinlik... Bembeyaz olmuşum dediklerine göre , midem bulandı , başım döndü... Hemen hastaneye acil ' den girdik. Adam hemen yatırdı yatağa elimi temizledi. Test yaptı hissedebiliyomusun diye filan.. Az daha derin girse sinirlere zarar vericekmiş sakat kalabilirmişim.. Uyuşturdu 5-6 dk. da bitirdi. Dikişi 4 avcuma 4 yan tarafa attı. 1 hafta suya sokmıcam elimi 2 günde bi pansuman .. Tetanoz vurdular ve ayrica 3-4 ilaç antibiyotik , hap vs.. Elimi sardılar , okulda bi hava yapıyım ... ne havası yaa ...Daha 2 saat önce oldu olay bi anlık sinir nelere yol açıyor.. Güzel bi ders oldu bana sevindim kendi adıma iyi ki boyle bişey olmuş.. Tam boyle hayatın iplerini gevşetmişken.. Hayata dönüp hem fiziksel hem manevi bir ders almamı sağladı ..Daha kötüsü olabilirdi damar filan.. Neyse beyler yazayım dedim.. Ders çıkarın sizde.. Ayrıca tavsiye var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

El Kesme Yaraları ve Dikiş Atma

El kesme yaraları, günlük hayatın rutin işleri sırasında kolaylıkla meydana gelebilecek kazalardır. Bu yaralar, keskin bir nesneyle temas sonucu oluşur ve derinliklerine ve uzunluklarına göre farklı tedavi yöntemleri gerektirir.

Yaraya Dikiş Atılması Gerekli mi?

El kesme yaralarına dikiş atılıp atılmayacağı, yaranın derinliği ve uzunluğuna bağlıdır. Genel olarak, aşağıdaki durumlarda yaranın dikilmesi gerekebilir:

• Yara derinliği 0,5 cm'yi geçiyorsa
    • Yara uzunluğu 2 cm'yi geçiyorsa
    • Yara kanıyor ve kendiliğinden durmuyorsa
    • Yara sinir veya tendonları içeriyorsa

Kaç cm Yaraya Dikiş Atılır?

Yaranın dikilmesi gereken derinlik ve uzunluk, yaranın yerine ve ciddiyetine göre değişir. Bununla birlikte, genel olarak 0,5 cm'den daha derin ve 2 cm'den daha uzun yaralara dikiş atılır.

Dikiş Atma İşlemi

Yara dikiş atma işlemi, genellikle lokal anestezi altında yapılır. Doktor, yaranın kenarlarını temizler ve birleştirerek dikiş atar. Dikişler, yaranın iyileşmesine ve estetik görünümüne katkıda bulunur.

Dikişlerin Alınması

Dikişlerin alınma süresi, yaranın yerine ve ciddiyetine göre değişir. Genel olarak, el kesme yaralarının dikişleri 7-14 gün sonra alınır. Doktor, dikişleri almadan önce yaranın iyileştiğinden emin olacaktır.

Yara Bakımı

El kesme yaralarının dikiş atıldıktan sonra uygun şekilde bakılması gerekir. Yara bölgesi temiz tutulmalı ve enfeksiyon belirtileri (kızarıklık, şişme, ağrı) olup olmadığı kontrol edilmelidir. Doktorunuz, dikişler alındıktan sonra yara bölgesine nasıl bakacağınız konusunda size talimatlar verecektir.

Önemli Uyarı

El kesme yaraları ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, herhangi bir el kesme yarası durumunda derhal tıbbi yardım almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SS yokmu? tam anlatamamışın

ayrıca neden kırdın bardağı elinde?
  • Ben istesem kıramam tebrik ederim
  • bende istesem bile kıramam
  • aynısı benim başıma gelmişti..balıkların suyunu değişirken fanus patladı elimdee..başta bişe anlamadım ama sonra lavaboda kan görünce elime baktim aboo ne bakimm kemik görnüyo nerdeyse

Sonuç 6 dikiş atıldı..
    balığı kurtardım ama
  • G.Olsun!

Bende yumrukla camı patlatmıstım sonuc bir kaç çizik!
  • Keskin sirke küpüne zarar demişler.

Neyse geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kırık kolum kaynamdı 6 ay oldu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benimde aklıma bir anım geldi genelde ne zaman bışakla temasa geçsem bir yerim kesilir bir gün portakl kesicektim neyse birden bıçak kaydı parmağıma oturdu neyse ortalık kan gölüne döndü flan hastaneye gittik hemşire tutturdu dikiş atıcam bende yok istemem falan derken zar zor hemşireyi ikna ettim öylece dikişden kurtuldum ama elim 3haftada zor iyileşti siz siz olun dikiş attırın yoksa yara kapanmıyo her ani harekette kanıyo
  • Seni bu kdar sinirlendiren şey neydiki bardağı elnde parçaladın
  • Güç denemesi yapıyodum + ağırlık çalışıncada ...

Çok büyük salaklık ...
  • Geçmiş olsun kardeşim. Benim de 2-3 sene önce elimi balık konservesini açarken kestim, oluk oluk kan akmıştı. Hatırladığım kadarıyla 4 dikiş atılmıştı...
  • ben bi dükkana gitcektim camı yok sandım kapıda komiklik olsun açmıyım camdan koşa koşa girerim dedim. veee bi girdim cam patladı bi kaç kesik oldu sonra gittim top oynadım top oynarken düştüm bacağım yarıldı
  • geçmiş olsun bişi olmaz merak etme sinirlere ulaşmadıkça benim sinirlere kadar ulaşmıştı kesik (bıçak yarası)

bi iğneden tırsarım gerisi hikaye
  • Bende Buzlu Cama Yurmuştum Anneme Sinirlenip Bileğimi Kesmiştim 20 dikiş Atılmıştı 1 Atardamarımı 2 de Parmak Liflerimi Kesmiştim aklıma geldikçe Fena Oluyom Ölümden Dönmüştüm
  • koçum ya tendonları kesseydin parmaklarına hareket veren sinirleri bir bardak tutamayacak hale gelirdin bir kaç arkadaşım var öle. Tendonlar gidince el yamuluyo kötürüm gibi bişi oluyosun ve dikilerek te kurtarılan bişi değil yapmayın böle çocuk çocuk şeyler yaşınız kemale erince başınızı vuracak taş ararsınız....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ps3cü

Güç denemesi yapıyodum + ağırlık çalışıncada ...

Çok büyük salaklık ...

güç bu yolla belli olmazki :) + ağırlık çalışman bardağı sıkmana etki etmez etsede çok fazla etmez
  • 8. sınıfın sonunda yazın
    2 kolumla cama girmiştim cam cok kalında artık nası bi gucse comple yıktım kolu geri çekerken çerçevenin altına da kalmıs kırıl cam parçaları yüzünden kolum cok derin kesildi.ortalama 40-50 dikiş attılar acile 2-3 dk geç gitseymişim kan kaybından pert xD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.