Şimdi Ara

ELİNİZDEKİ DİZEL ARAÇLAR BİR DEPO İLE KAÇ KİLOMETRE GİDİYOR? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
7
Favori
237.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: luzyto

Symbol 1.5 dci full depo ile s
    Arasi 1470 km klima acik ortalama 120 km hiz

Palavra rekoru sende

Aynı aracı uzun dönem şirket kiralama olarak üç farklı kasasını kullanan biri olarak ibraz ettiğiniz bu km aralığını yakalamak maalesef imkansız şahsen benim gördüğüm en yüksek menzil 1100 km civarında olduğudur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: luzyto

Symbol 1.5 dci full depo ile s
    Arasi 1470 km klima acik ortalama 120 km hiz

Palavra rekoru sende

Aynı aracı uzun dönem şirket kiralama olarak üç farklı kasasını kullanan biri olarak ibraz ettiğiniz bu km aralığını yakalamak maalesef imkansız şahsen benim gördüğüm en yüksek menzil 1100 km civarında olduğudur.

Bende öyle söylüyorum, bizde kullanıyoruz 1.5 dci 75 bg sıfır alındı enfazla 1100 gidiyor yavaş gidersen tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortalama hız 120 olması için çoğunlukla140 ile gitmek lazımki ortalama tutsun. Arkadaş deseki kasa kasa gittim70-90 ile belki inanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Ortalama hız 120 olması için çoğunlukla140 ile gitmek lazımki ortalama tutsun. Arkadaş deseki kasa kasa gittim70-90 ile belki inanılabilir.

Klimada açıkmış, uçmuş ne içtiyse.

• 2006 c5 1.6 hdi motor.
    Ş.içi 1000 km 65 lt
    Ş.dışı 1150 km 65 lt ile depo.
  • clio2 1.5dci ile 46lt depo fulledim, sadece şehir içi 700km yaptıktan sonra lamba yandı. bana çok az geldi bu rakam. acaba arabam sandığımdan çok mu yakıyor? ne dersiniz?
  • Yeni Symbol

Depoyu fulledikten sonra 800 km yaptım. Genel ortalamam 3.9. Yol bilgisayarı 800 km daha gider diyor. Hadi 300 km sapma var diyelim. Rahat 1300 yapacaktır. Depo daha yarıya gelmedi!

Aracım yeni o yüzden daha ilk full depom bu

Şehirdışı ve Şehiriçi karışık (Trafik çok az)

ELİNİZDEKİ DİZEL ARAÇLAR BİR DEPO İLE KAÇ KİLOMETRE GİDİYOR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 24 Mayıs 2015; 19:48:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Yeni Symbol

Depoyu fulledikten sonra 800 km yaptım. Genel ortalamam 3.9. Yol bilgisayarı 800 km daha gider diyor. Hadi 300 km sapma var diyelim. Rahat 1300 yapacaktır. Depo daha yarıya gelmedi!

Aracım yeni o yüzden daha ilk full depom bu

Şehirdışı ve Şehiriçi karışık (Trafik çok az)

Ben 1.2 benzinli ile 1000 km yapabildiğime göre dci için gayet normal, 90-100 gibi hızlarda

• 1.3 doblo 60 litre
    Sıkışık Şehir içi = 830 Km
  • 2011 linea 1.3 şehir içi dışı karışık bir depo ile 750-800 km arası yapıyorum. Depo 45 lt ama ibre dipe vurup üstüne 10-15 km yapıp yakıt alıyorum. O halde bile 41 lt den fazla almadı.
  • VW Polo 1.2 TDI Bluemotion, hafta içi her gün Çerkezköy-Mahmutbey-Florya gidiş-dönüş, 1000-1100 km, ortalama tüketim 4.4-4.5lt/100 km.
  • 1.4 HDİ 1000 km uzunyolda gidiyor.
  • 2011 1.3mjet doblo şehirler arası 1100km 90 100 arası cc açık araç 1450kg boş

2013 2.0mjet şehirler arası 1100u geçiyor sanırsam 100 120 arası cc açık depo sanırım 60dan daha fazla alıyordu
    Boş ağırlık 2ton

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aracım 2005 opel corsa 1.3 esential 1 hafta önce bir fenomen yaşadım :) aracımın uzun yolda az yaktığını biliyordum bunu ölçmek için elime bir fırsat geçti
    aracımın deposu 44 litre kapasiteli ama ışık yandıktan sonra yakıt aldığımda 42 litre yakıt alıyor yani yaklaşık son 2 litre kala ışık yanıyor aracımın deposunu Antalyakumlucada yakıt gösterge ışığının yanmasına yakın 41 litre mazot aldım iş seyahatim gereği güzergahım şöyle idi

sırasıyla kumluca-finike-istanbul-izmir güzergahında aracımı kullandım ve ışık tekrar yanana kadar tamı tamına yanlış okumuyorsunuz 1300km yaptım :)

bu seyahatimde vaktim boldu ve üşenmedim aracımı sürekli 85km/saat hızında kullandım istanbula sabaha karşı vardım hiç trafiğe takılmadım bir gün dinlendikten sonra ertesi gün yine sabaha karşı istanbuldan ayrıldım yine trafiğe takılmadan izmire doğru yol aldım gebzeden arabalı vapura bindim ve sonunda izmire vardığımda km göstergesi 1303km yazıyordu ışık yandı

yolculuklarım gece ve sabaha karşı olduğundan hiç cam açmadım bunun yakıt tüketimine artı katkısı oldu yolculuğum boyunca sakin şekilde aracımı sürdüm lastik havalarını fabrika ayarlarına göre bastım bagajda ise eşyaşalar vardı yani araçta 2 kişilik ağırlık varmış gibi düşüne biliriz yani eşyalar olmasa 50-60km daha fazla yol yapabilirdim :D

ben yıllaradır forumları gezerim az yakıt tüketmek ile ilgili teknikleri uygulamaya çalışırım ancak şimdiye kadar forumlarda 42 litre mazot ile 1300 km yol yaptım diyene hiç raslamadım :)

ben az yakıt tüketmek için elimden gelen bildiğim tüm sürüş tekniklerini uygulasamda bu yaptığım 1300 km lik değer opel corsa firmasının nın uzun yol için belirlediği fabrika değerlerinden bile fazla yol yaptım gerçekten enteresan :)

ancak ben bunu şunada bağlıyorum 3 sene önce aracımın motoru hararetden dolayı yandı aracımın silindir çapı honlama yapılarak birkaç mikron genişletildi belki bununda pozitif etkisi olabilir yoksa 42 litre ile 1300k yaptığıma ben bile inanamıyorum :D

bu arada aldığım mazotun tipi : Euro dizel

forumları bu konuyla ilgili yıllardır takip etmeme rağmen sırf bu yaşadığımı yazmak için forum üyeliği aldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailoronur -- 8 Haziran 2015; 22:54:01 >

• Crdi ile 51.5 litre full sehir ici 750 km gitti. Sehir disi 60 litre 1200u gecer. Biraz sehir ici ile 1100+ yapmistim.

• Corsa d Ecoflex 45lt depo + 1-2lt boru. 1100km şehirler arası
  • Albea bir depo ile istanbul trafiğinde 800-850 km civarı gidiyor.
  • 60lt genelde 120km bi ara 190 200 vurdum sakinlestim 580tlye altinoluga gittim istanbuldan 2.0 benzin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingilizanahtari -- 8 Haziran 2015; 22:16:54 >
  • 75 LT depo maksimum 750 Km .uzun yol 650 Km sehiricinden daha fazla yakiyor uzun yolda biraz hizli sürüyoruz ondandir herhalde oda.

• Eskişehir'den Sakarya'ya gidiyordum şehir çıkışında ortalamamı son şehir içi ışıkta sıfırladım ve 150 km sonraki ortalamam 3.1L/100km idi. Genelde 100 - 110 arası gittim . Fotoğrafı tünelde çektiğim için hızım 80-85 arasıydı. Sakarya'ya girdiğimde ortalam 3.3L/100km idi yarım saat şehir içi sürüşünden sonra ortalama 3.5Litre ile kontağı kapattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorgaXxX -- 8 Haziran 2015; 22:23:49 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.