Şimdi Ara

ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
8
Favori
7.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

öncelikle hayırlı olsun dostum, ancak sistemin parçalarında sıkıntılar var kanımca.

öncelikle kasa seçimi yanlış diye düşünüyorum, mini itx sistemler içinde büyük bir kasa. silverstone sg05 gibi bir kasa varken o tercih edilmeliydi.

arkasından normal gtx970'ler dururken neden mini bir model tercih edildi? normal modeller daha iyi ısı yalıtımı, daha iyi oc imkanı sunacaktır.

anakart seçimini de beğenmedim açıkcası, mini itx kullanılıyorsa hele ki z97 yongasına geçildi ise anakart kesinlikle m.2 ssd yuvasına sahip olmalıydı. böylece ssd için ayrılan bölüm komple boş olabilirdi?

son olarak işlemci seçimi? i7 olmayan bir modelden aşağısı kurtarmaz.. yeni konsollara yapılan bütün oyunlar 8 çekirdek birden kullanıyor biliyorum ki performans şimdilik fazla değişmeyecek, ama ilerde fark yaratacaktır. şimdi ise işlemciye binen yük i7'de bütün çekirdeklere dağılırken i5'te ise %30 olacağına %60 olacak mesela? bu yük ise ısınma olarak geri dönecek ki mini itx sistemlerde olmasını isteyeceğimiz son şey.

soğutucu seçimi başarılı, ama aşırı pahalı. burdan elde edilen kar m.2 ssd belki i7 işlemci için vs. için harcanabilirdi. low profile bir soğutucu alıp, yüksek cfm'li bir fan ile kombine edilir ve düşük rpm'de çalışması için zorlanırsa sesiz ve serin bir pc olabilirdi.

Öncelikle eleştirel yaklaştığınız ve düşüncelerinizi paylaştığınızı için teşekkür ederim.

*Mini ITX sistem toplamayı kafama koyduğumda en küçük sistemden en yüksek performans almayı amaçladığım için kasa seçiminde elite 110unu tercih ettim. Elite 110'dan önce Corsair Obsidian 250D çok güzel bir kasa olmasına rağmen boyutlarından dolayı sattım.

*Ekran kartı seçimimde mini modelini tercih etme sebebim en küçük kasa ile en yüksek performans etmeyi istememden dolayı. Elite 110 gibi bir kasaya normal bir gtx 970 ne yazık ki sığmıyor.

*İşlemci performansını bir iki yıl daha yeterli gördüğüm için ikinci elden temiz bir i5 4670k tercih ettim. Beni yarı yolda bıraktığı taktirde yükseltebilirim.

*Anakart olarak bahsettiğiniz modele örnek verebilir misiniz? Bildiğiniz üzere ülkemizde bir çok özel seri bileşenler bulunmuyor. Kasa içerisine hem 2.5 ssd hemde 3.5 hddyi rahatlıkla aldı sadece bu sebepten dolayı anakart seçimimim yanlış olduğunu düşünmüyorum.

*Bu sistemde bana göre tek yanlış seçilen parça yüksek profil olan ramler. Bunu da önceden elimde bulunduğunu için mecburiyetten tercih ettim eğer low profil olmuş olsaydı h60 üzerine bir adet ek fan daha takılabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pinkie Pie

klavye akıyor hocam

6-7 yıl oldu sanırım hocam emektar
  • akke4323 kullanıcısına yanıt
    sg05 ölçüleri: 222 mm x 176 mm x 276 mm
    elite110 ölçüleri: 260 x 208 x 280 mm

sg05 bile çoğu gtx970'i alırken elite110'in hemen hemen hepsini alabilmesi lazım.

anakart olarak m.2 sahibi asus Z97I-PLUS ilk aklıma gelen asus'un en ucuz itx anakartı, yine ucuz yollu asrock'ta da 1-2 m.2 sahibi model var. soketler direk anakartın altında olduğu için ssd'yi hiç görmüyorsunuz bile. karşılığında ise 2.5" boşluğunuz oluyor. her yönü ile asus'ta asrock'ta msı'dan ucuz anakartlar.

işlemci performansı yeterli ancak işlemciye binen yük farklı. i7'de %30 yük altınca çalışırken i5 %60 yük altında çalışacak. daha çok ısınacak ve fan soğutmak için daha hızlı dönecek. sonuç olarak ses yapacak. sırf bu yüzden alınır i7.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

sg05 ölçüleri: 222 mm x 176 mm x 276 mm
    elite110 ölçüleri: 260 x 208 x 280 mm

sg05 bile çoğu gtx970'i alırken elite110'in hemen hemen hepsini alabilmesi lazım.

anakart olarak m.2 sahibi asus Z97I-PLUS ilk aklıma gelen asus'un en ucuz itx anakartı, yine ucuz yollu asrock'ta da 1-2 m.2 sahibi model var. soketler direk anakartın altında olduğu için ssd'yi hiç görmüyorsunuz bile. karşılığında ise 2.5" boşluğunuz oluyor. her yönü ile asus'ta asrock'ta msı'dan ucuz anakartlar.

işlemci performansı yeterli ancak işlemciye binen yük farklı. i7'de %30 yük altınca çalışırken i5 %60 yük altında çalışacak. daha çok ısınacak ve fan soğutmak için daha hızlı dönecek. sonuç olarak ses yapacak. sırf bu yüzden alınır i7.

Hocam bütçe de sonsuz değil bildiğiniz üzere bakış açınız doğru lakin i7 ve K serisi bir işlemci için yeterli bütçem yoktu.

Söylemiş olduğunuz anakartı Türkiye'de satan bir firma var mı acaba araştırdım fakat gözümden kaçmış olması muhtemel.

Şuan için kasadan ve sıcaklıklardan bir şikayetim yok sorun olmaya başlarsa kasa değişikiğine gidebilirim söylemiş olduğunuz kasayı inceleyeceğim , teşekkürler.

• akke4323 kullanıcısına yanıt
    model veya modeller türkiye'de var mı bilmiyorum açıkcası ben sadece ürünleri takip ediyorum

ama elbet satan veya getirebilecek birileri vardır. bir ihtimal distribütör ile konuşularak getirilmeyecek bir şey değil sonuçta. en kötü yurt dışına çıkan, erasmusa vs. giden bir arkadaş artık..

h60 ile sıcaklık zaten sıkıntı olmaz ısı zaten kötü bir şey değil, elimde olsa 75-80 dereceye kadar fanları çalıştımam bile, çalışsa bile sürekli 80 derecede sabit tutacak kadar çalıştırırım ne olacak sanki

son olarak özellikle sg05 başta olmak üzere, her mini itx severin okuması gereken bir adres vereyim:http://www.overclock.net/t/1446758/silverstone-sugo-sg05-06-owners-club

• Kardeşim sistemin hayırlı olsun, çok şık olmuş, paylaşımın için ayrıca da teşekkür ederim

Bu tür sistemleri çok sevsem de, bir türlü toplamak içimden gelmiyor, fazla hdd kullanımından ve sök tak işleri açısından rahat çalışma imkanı sunmamasıdır, ancak bu tür bir platforma geçersen Corsair air 240'tan daha düşük bir kasa almazdım şahsen.

CM Elite 130'u inceledin mi boyutları yakın gibi kasanla ama sanki daha geniş gibi geliyor bana, uzun vga için de alanı vardı, ama sen şuan memnunsan gerisini boşver, tadını çıkar sistemin
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kardeşim sistemin hayırlı olsun, çok şık olmuş, paylaşımın için ayrıca da teşekkür ederim

Bu tür sistemleri çok sevsem de, bir türlü toplamak içimden gelmiyor, fazla hdd kullanımından ve sök tak işleri açısından rahat çalışma imkanı sunmamasıdır, ancak bu tür bir platforma geçersen Corsair air 240'tan daha düşük bir kasa almazdım şahsen.

CM Elite 130'u inceledin mi boyutları yakın gibi kasanla ama sanki daha geniş gibi geliyor bana, uzun vga için de alanı vardı, ama sen şuan memnunsan gerisini boşver, tadını çıkar sistemin

Teşekkür ederim hocam

İyice kompakt olsun dedim hocam suan icin memnunum uzun vadede üzmez inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende elite 110a taşıyacaktım sistemi bi iki değişikle. Borç harç çıktı erteledim . Şimdi rvz01e taşıyacağım yakın zamanda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emiLL

Bende elite 110a taşıyacaktım sistemi bi iki değişikle. Borç harç çıktı erteledim . Şimdi rvz01e taşıyacağım yakın zamanda

Insallah biran önce kafanızdakini gerçekleştirirsiniz hocam

• Hayırlı olsun GTX 970 Yakışmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: DecsibledSensei

Hayırlı olsun GTX 970 Yakışmış

Teşekkür ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

Teşekkür ederim hocam

Mini bir pcye bu bütçede toplamakta iyi becermişin üstelik Sıvı soğutma ile çok iyi olmuş .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

Teşekkür ederim hocam

Mini bir pcye bu bütçede toplamakta iyi becermişin üstelik Sıvı soğutma ile çok iyi olmuş .

Mini pc toplamak aslında masraflı hocam her zaman ekstra masraf cıkabilir parçaları özenle secmek gerekiyor.

• Aslında doğru
  • Yeni topladığınız kasa hayırlı olsun.Biz daha 2500k'ya yeni geçtik siz 4670k gibi bir işlemciyi beğenmiyorsunuz :) Ben i5'lerin oyunlarda hele dx12 gibi teknolojiler sayesinde uzun yıllar daha kullanılacağını düşünüyorum.Herkez i7 gibi işlemciler alamıyor tabiki bunuda düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 16 Ocak 2015; 21:23:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Yeni topladığınız kasa hayırlı olsun.Biz daha 2500k'ya yeni geçtik siz 4670k gibi bir işlemciyi beğenmiyorsunuz :) Ben i5'lerin oyunlarda hele dx12 gibi teknolojiler sayesinde uzun yıllar daha kullanılacağını düşünüyorum.Herkez i7 gibi işlemciler alamıyor tabiki bunuda düşünmek lazım.

Hocam bende sizin gibi düşünüyorum ve i5 tercih ettim zaten aldığım işlemci ikinci el bütçem cokta uygun degil açıkcası. i7 tercih etmemi söyleyen arkadaş uzun vadede ve sıcaklık değerleri icin söylemişti.

• Şimdiye kadar 3 adet i5 işlemci kullandım.Hiçbirinde sıcaklık sorunu yaşamadım.Sizinde yazdığınız gibi ilerisi için tabiki i7 alınabilir ama işin içine bütçe girince herşey değişiyor:) Heleki vergilerin çok yüksek olduğu canım ülkemde.Bu arada ekran kartı tam bir minik canavar olmuş güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 16 Ocak 2015; 21:30:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Şimdiye kadar 3 adet i5 işlemci kullandım.Hiçbirinde sıcaklık sorunu yaşamadım.Sizinde yazdığınız gibi ilerisi için tabiki i7 alınabilir ama işin içine bütçe girince herşey değişiyor:) Heleki vergilerin çok yüksek olduğu canım ülkemde.Bu arada ekran kartı tam bir minik canavar olmuş güle güle kullanın.

Oncesinde 8350 kullanmıştım hocam suan intelden oldukça memnunum. Ekran karti aynen söylediğiniz gibi minik bir canavar oldu

• Maxwel sagolsun, boyle kompakt sistemlerde GTX970 gucu cok iyi
    olmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Maxwel sagolsun, boyle kompakt sistemlerde GTX970 gucu cok iyi
    olmus.

Kesinlikle oyle hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.