Şimdi Ara

elite/champion pack esnasında mf gear değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eminim benim gibi sizlerde pack ölmek üzereyken mf gearınızı değiştirmeye çalışıyorsunuzdur.

örnek verecek olursak normalde uzerimde 140 mf var iken (5x nv ) boss ölmeye yakın bunu 270 e çekiyorum ve öyle öldürüyorum. ancak dikkatimi çeken birşey oldu.

sanki böye yapınca drop kalitesi iyice dibe vuruyor. şans diyebiliriz dikkat etmemişsin diyebiliriz. ama yaklaşık 1 aydır aralıksız farm yapıyorum. ve vardığım sonuç böyle.

140 mf de durunca az drop oluyor. 270 e çekince daha da az oluyor .ayrıca drop itemler lvl 51 ile 58 arasında olmaya başlıyor. bu konuda blizzard acaba bir önlem mi aldı? blizzarddan bir açıklama yakalayan oldu mu?. resplended chestlere yaptıkları gibi bir önlem de bu için mi var acaba?

görüşlerinizi bekliyorum.

• Şu anda 2000 e de çekseniz 1 de cekseniz mf yi genel bir sorun var ve yarın düzeltilecek..ayrıca mf düşen item sayısını artırıyor...ve şunuda belirtmek isterim item size düştüğü an server tarafında roll'lanmış olarak düşüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujinsan -- 28 Haziran 2012; 9:21:21 >
  • Yani mfnin item kalitesiyle alakası yok mu diyorsunuz?
  • Evet; mf itemın kalitesini değiştirmez, sadece itemların düşme olasılığını arttırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Yani mfnin item kalitesiyle alakası yok mu diyorsunuz?

Aslında dolaylı yoldan var...nasıl mı

mf -- > yellow blue grey leganderies yada set item düşme oranını artırır dolayısıyla oran artığı için düşen itemlerin kaliteli olma olasılığıda artmış olur ama normalde mf hiç birşekilde Affix etkilmez...

1.0.3 den sonraki mf

Summary of facts about MF:

MF does affect all the loots you get from enemy kills (common mobs, elites, bosses) MF doesn't affect all the loots you get from destroyable elements and containers (since 1.0.3) MF increases the chances to get each magic quality of item i.e.: you'll get more magic items, more rares, more legendaries and more set items. MF doesn't directly impacts the quality (meaning the ilvl of the item and the affixes) of the items you find. Though, as you find more often items with higher magic quality (by this I mean rare legendaries etc.) you'll in fact have more chances to get better items. MF is not capped at the moment there is no such thing as an exactly set number of items you get from an enemy. There are, however, many set caps (min or max) ruling the loots. I don't know all of them, but the most important one is that since 1.0.3, killing an elite pack with 5 neph stacks guarantees you at least 1 rare item MF is shared amongst the party and averaged. If you are alone with +100% MF you'll get the full +100%, though if a friend joins you with +50% MF both of your loots will actually have +75% MF. This is also true for +Gold% and +XP% btw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujinsan -- 28 Haziran 2012; 9:42:02 >

• hiç uğraşmam, üstümdekiyle keserim elitleri.

üzerimdekilerde çok da bir MF yok ama eskisi gibi sadece "w" tuşuna basıp gear değiştiremedikten sonra çok pratik gelmiyor bu iş bana.
  • beyler her itemin 0 mf ile düşme oranı var.
    öreneğin bir legend itemin düşme olasılığı %0,01 ise
    mf 200 olduğunda bu oran %2 ye çıkıyor.
    sistem böyle
  • demekki bende batıl inanç oluşturmuş :D o zaman değiştirmeye devam.

tabi bir arkadaşa katılıyorum gerçekten amele işi habire değiş değiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuujinsan

quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Yani mfnin item kalitesiyle alakası yok mu diyorsunuz?

Aslında dolaylı yoldan var...nasıl mı

mf -- > yellow blue grey leganderies yada set item düşme oranını artırır dolayısıyla oran artığı için düşen itemlerin kaliteli olma olasılığıda artmış olur ama normalde mf hiç birşekilde Affix etkilmez...

1.0.3 den sonraki mf

Summary of facts about MF:

MF does affect all the loots you get from enemy kills (common mobs, elites, bosses) MF doesn't affect all the loots you get from destroyable elements and containers (since 1.0.3) MF increases the chances to get each magic quality of item i.e.: you'll get more magic items, more rares, more legendaries and more set items. MF doesn't directly impacts the quality (meaning the ilvl of the item and the affixes) of the items you find. Though, as you find more often items with higher magic quality (by this I mean rare legendaries etc.) you'll in fact have more chances to get better items. MF is not capped at the moment there is no such thing as an exactly set number of items you get from an enemy. There are, however, many set caps (min or max) ruling the loots. I don't know all of them, but the most important one is that since 1.0.3, killing an elite pack with 5 neph stacks guarantees you at least 1 rare item MF is shared amongst the party and averaged. If you are alone with +100% MF you'll get the full +100%, though if a friend joins you with +50% MF both of your loots will actually have +75% MF. This is also true for +Gold% and +XP% btw.

Anladım hocam, yani item düştükten sonra 0 mf ile de açsan 500 mf ile de açsan aynı item gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: west667

beyler her itemin 0 mf ile düşme oranı var.
    öreneğin bir legend itemin düşme olasılığı %0,01 ise
    mf 200 olduğunda bu oran %2 ye çıkıyor.
    sistem böyle

blizzardan böyle bir açıklama varmı bilmiyorum ama mantığım arkadaşın dediği yönde zaten binde 1 düşme olasılığı var bunu yüzde 200 yapsak binde 2 yapıyor gene az yani ben elit keserken üstünü başını değiştiripte benden farklı bişey düşüren görmedim :)
  • düşük mf ile birkaç kez elite kes
    ve sonra mf giyip dene birde
    mf giydikten sonra daha çok mavi ve sarı item düştüğünü göreceksin.
    ama kalitesi açısından birşey diyemem
  • itemlerin verdigi mf lerde bi sıkıntı var. Çok fazla mf kullanmış olmasamda bence tamamen şans işi item düşürme. Elitlerden gelen bufflar daha çok etkisini gösteriyor bunu çözebilmiş degilim açıkcası. üzerimde dogru düzgün mf olmamasına ragmen 2 gün önce legendry set ne arasan düşürdüm ama şimdide hiç bir şey düşmez oldu :D
  • Tam item değiştireceğim bi' bakıyorum hepsi birden ölmüş :) Melee için biraz sıkıntı ama range sınıflar için değiştirmek daha rahat sanki.

Vallahi tek tuşla değiştirme gibi bir yenilik gelirse o zaman MF gear kullanırım, zaten şimdi sadece 5 Valor ise en az 2 rare düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: west667

düşük mf ile birkaç kez elite kes
    ve sonra mf giyip dene birde
    mf giydikten sonra daha çok mavi ve sarı item düştüğünü göreceksin.
    ama kalitesi açısından birşey diyemem

Arkadaşlar %355 mF ile 3-4 gündür farm yapıyorum ve tuhaftır ki her gün bir tane legendary düşüyor.. Bir işe yarıyor mu ? tabiki hayır ama düşüyor.
    Kalite konusuna gelince kesinlikle arttırmıyo diyebilirim neredeyse maksimum mf değerine yaklaşmış olduğum halde lv51 loot alıyorsam veya lv62-63 item'lerdeki silahlarda hala 150-250 dps lik değer alıyorsam gönül rahatlığıyla diyebilirim ki KALİTE ARTMIYO

355 mf Wizard ve 75 mf barb ile dün full act 1 denemesi yaptım

O kadar mf ile evet normal moblardan bile sarı ve mavi düştüğü oldu.. Öyle abartı değil ama atıyo diyebilirim. Ayrıca salak zombilerden bile legendary düşüyo düşmesine fakat işin tuhaf tarafı champ ve rare gruplardan aldığım loot'lar sanırım..
    Wiz ile kestikten sonra bazen 1 bazen 3 rare'e kadar item attığı oldu ve gülmeyin ama act 1 baştan sona kadar gruplardan düşen rare'lerin item'ların iitemlevel'larını bir kağıda not ettim 51'den 63'e kadar. Sonuç olarak Wiz ile champ gruplardan aldığım lootların sayısı ve ilvlları ile ezik barbarımla aldığım lootların sayısı ve itemlevel'larının aşağı yukarı aynı olmasıydı.

Sonuç olarak diyebilirim ki mF de bir sorun var VEYA yok SADECE normal moblardan sarı vs düşme olasılığı artıyor. Ve başlığı açan arkadaşın yaptığı gibide gear değiştirme işini yaptıktan sonra çok tuhaftır ki düşen item ve kaliteleri saçma sapan şekilde düşüyor. 1 hafta kadar bunu da test ettim.

Sonuç olarak diyebileceğim ya dps gearınıza yakın statlarda bir mF gear yapıp gear değişmeden kasın ya da hiç uğraşmadan sadece normal gear ile grupları bossları kesin.. Gerçekten bir faydası yok arkadaşlar.. Gear değiştirme olayı tamamen saçmalığa dayanıyor.
    Tahminim mob'a dalmaya başladığınızda mF oranınız + şans faktörü hesaplanıyor ve ona göre loot düşüyor yani gear değiştirmeniz sadece kendinizi kandırmaktan ibaret diyebilirim çok rahat.. 1 haftalık test sonucunda bunları söylüyorum arkadaşlar. Bir tarafından atma ulan gibi ifadeler kullanacaksanız yaptığım denemelerin aynısını yapın ve görün sonucu sabrınız yeterse

Ayrıca blizzard'a sağlam bir mail atmayı düşünüyorum. 1.0.3 patch ile lv63 itemların düşme olasılığını söylediler FAKAT düşecek itemların kaliteleri hakkında bir ucu açık bir kapı bırakıldı ve dikkat ettiğim kadarıyla BEYAZ lv63 item çok atıyor arkadaşlar yani teknik olarak aslında bir çok 63 item düşüyor fakat gelin görün ki beyaz anasını sattıklarımın...
    %63 RARE item olasığını direk bize verse çok daha gerçekçi olacaktı ki o da sanırım %0.5 gibi bir orana sahip Act 1 için

edit: Act 2 ve act 3 için düşme oranları evet daha yüksek ve item'larda kalite adına hiç bir şey yok.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım artık saçma sapan hesaplar, teoriler peşinde koşar oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolvérine -- 28 Haziran 2012; 15:08:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.