Şimdi Ara

elleme bana/ elleme beni hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
9.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "elleme bana" diye birşey olur mu yaw..

şahsen izmir'de böyle birşey duymadım ama anadolu'da nasıldır orasını bilemem çünkü yöresel şiveler aksanlar kelimeler hep bambaşka oluyor..
    hatta anadolu'da veya anadolu'dan biri izmir'e geldiğinde ne konuştuğunu bile anlamıyorum
  • Elleme Bana diyen arkadaşlar türkçeyi habeşistanda felan mı öğrendiler acaba??? Yazıklar olsun, çoğunuz bir de yüksek öğrenim gören felan adamlarsınız, bu kadar basit bir konuda yanlış yorumlar yapıyorlar... Sizin türkçe öğretmenlerinizin emeklerine yazık olmuş gerçekten...
  • toktur beni ellemesin , ben bilmem benim kocam bilir
  • bana elleme gibi geldi ama neyi elleme? beni elleme daha doğru.
  • ellerim
  • Bu Denizlililerin "beni bi tost yap" muhabbetine döndü.

doğru cevap: "Elleme beni"
  • elleme bana
  • Yaa arkadaşlar Allah aşkına. "Elleme bana" diye bir kullanım olmaz. Etmeyin eylemeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: POFUDUK

Yaa arkadaşlar Allah aşkına. "Elleme bana" diye bir kullanım olmaz. Etmeyin eylemeyin.

inadına yapıyorlar sanırım. sırf muhalefet olsun diye... ne acı
  • elleme bana deyip sonuna işareti koyuyorlar birde.
  • ELLEME BENİ kardeş elleme bana ne demek saçma saçma cümleler kurmayın elleme bana diyenler nerde yaşıyorsunuz 1. sınıfa mı gidiyorsunuz ayıptır
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheR

elleme bana deyip sonuna işareti koyuyorlar birde.

onların öğretmenlerinin yapamadığını herhalde biz hiç yapamayız şurada birkaç yazıyla. kendimizi kahretmekten vazgeçelim bari.
    neydi o söz: bir tek fikir çok tehlikelidir, hele ki o sahip olduğunuz tek fikirse.
    okumaktan aciz (okuyanları tenzih ederek) bir gençlik yetiştiriyoruz ne yazık ki. Üzülüyorum hallerine.
    Cevapları ciddiye almayıp, biz bu kadar ciddiye alırken sırf matraklık olsun, dalga olsun, reyting olsun, muhalefet olsun diye yazanlara diyecek sözümüz zaten olamaz herhalde.

• elleme bana..!
  • ya hala elleme bana diyosunuz yaa böyle saçma kullanım mı olur , güzelim türkçemizde , tabiki elleme beni denirrrr. sinirlendim şimdiii
  • Galiba bu yöresel olarak değişiyor. Bana "elleme bana" doğru geliyor.
    Elleme beni yi de duyardım ama sanki espiri olsun diye kullanırlar gibi gelirdi.

• 'Elleme bana' diyenler var hem de azımsanmayacak kadar fazla

Elleme beni olacak tabi, böyle soru sorulur mu dedim ama bazı cevapları görünce böyle oldum

Cidden çok sinirlendim , yuh ya

• mesela anadolu'da bazı yerlerde bana bak yerine beni bak dediklerini duymuşluğum vardır
  • ARKADAŞLAR CEVAPLAR İÇİN ÇOK SAĞOLUN. KAZANAN ELLEME BENİ CÜMLESİYMİŞ. BEN KAZANDIM YANI. İDDAYA GİRDİĞİM ARKADAŞ DOĞMA BUYUME İSTANBULLUDUR DOĞULU DEĞİL. DEMEKKİ İKİ CÜMLEDE KULLANILIYOR YANI SADECE DOĞUDA YASAYANLAR YANLIŞ BILECEK DIYE BIR SEY YOK. HERKES FARKLI KULLANABILIR. AMA BEN KAZANDIM 1 HAFTA HİZMETCİLİK YAPTIRCAM ŞİMDİ. SAĞOLUN INANIN BEN BUKADAR YANLIŞ KULLANILDIĞINI BILMIYODUM HATTA İDDAYA GIRDIGIM ARKADAS DALGA GECİ YO SANMIŞTIM. BEN ÖMRÜMDE ELLEME BANA DUYMADIM ODA ELLEME BENI DUYMAMIŞ. TURKÇE NE HALE GELIO İLGİNÇ DİMİ YANI. UNUTMADAN SADECE DONANIMDA DEĞİL BAŞKA FIRUM SITELERINDE ÇOK AZ FARKLA ELLEME BENI KABUL GORDU. HERKESE ILGINIZ VE YARDIMINIZ İÇİN SAĞOLUN..
  • quote:

Orjinalden alıntı: umulee

ARKADAŞLAR CEVAPLAR İÇİN ÇOK SAĞOLUN. KAZANAN ELLEME BENİ CÜMLESİYMİŞ. BEN KAZANDIM YANI. İDDAYA GİRDİĞİM ARKADAŞ DOĞMA BUYUME İSTANBULLUDUR DOĞULU DEĞİL. DEMEKKİ İKİ CÜMLEDE KULLANILIYOR YANI SADECE DOĞUDA YASAYANLAR YANLIŞ BILECEK DIYE BIR SEY YOK. HERKES FARKLI KULLANABILIR. AMA BEN KAZANDIM 1 HAFTA HİZMETCİLİK YAPTIRCAM ŞİMDİ. SAĞOLUN INANIN BEN BUKADAR YANLIŞ KULLANILDIĞINI BILMIYODUM HATTA İDDAYA GIRDIGIM ARKADAS DALGA GECİ YO SANMIŞTIM. BEN ÖMRÜMDE ELLEME BANA DUYMADIM ODA ELLEME BENI DUYMAMIŞ. TURKÇE NE HALE GELIO İLGİNÇ DİMİ YANI. UNUTMADAN SADECE DONANIMDA DEĞİL BAŞKA FIRUM SITELERINDE ÇOK AZ FARKLA ELLEME BENI KABUL GORDU. HERKESE ILGINIZ VE YARDIMINIZ İÇİN SAĞOLUN..

bunu yanlış bilmenin İstanbul'da yaşamakla ilgisi yok. İstanbul öylesine kozmopolit ki güzelim Türkçemizin en temiz kullanıldığı hatta örnek olduğu (İstanbul Türkçesi diyoruz mesela) bu şehir, Türkçe katliyamının en çok yaşandığı şehirlerden biri adeta.
    Bunun şehirle değil OKUMUYOR OLMAKla alakası var. Topikten ELLEME BANA sonucu da çıkabilirdi. Ve bu sonucun çıkması doğruluğunu değil, yazanların cehaletini ve çokluğunu ispatlardı ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su*fi -- 1 Şubat 2006 8:44:15 >

• Ne iş ya elleyen elleyene...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.