Şimdi Ara

Elma soğan ve patatesin tadı aslında aynıymış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
22.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -Elma soğan ve patatesin tadı aynıdır. Fark sadece tamamen kokularından kaynaklanır. Aslında hepsi tatlıdır.
    -İnsan daha çok oksijen alabilmek ve vücudundaki karbon gazını boşaltmak için esner.
    -Eğer aynı zamanda aksırır hıçkırır ve gaz çıkarırsanız patlarsınız.
    -Aşık olduğumuzda beynimiz "phenylethylamine" üretir. Bu kalp atışınızı hızlandırır ve sizi mutlu yapar. Bu kimyasal madde çikolatada da vardır.

Arkadaşlar bu yukarıdakilerin doğru olma olsılığı varmıdır yahu gerçekten? Bunlar sadece ilgimi çekenler. Devamını da yayınliyim de merak eden olursa...

quote:

-Doğum gününüzü en az 9 milyon kişiyle paylaşıyorsunuz.

-Bir bardak sıcak su buzdolabında soğuk sudan daha çabuk donar.

-Günde 24 saat sayı saysanız 1 trilyona ulaşmanız 31 bin 688 yıl alır.

-Dünyada bir yılda gerçek paradan daha fazla Monopol parası basılıyor.

-Eksi 90 derecede nefesimiz havanın ortasında donar ve düşer.

-V...ücudumuzdaki tüm damarları uç uca ekleseniz 19 bin 200 kilometre eder.

-Çin'de İngilizce konuşan kişi sayısı Amerika'dan daha fazladır.

-Elma soğan ve patatesin tadı aynıdır. Fark sadece tamamen kokularından kaynaklanır. Aslında hepsi tatlıdır.

-13 rakamının uğursuz olarak bilinmesi nedeniyle ABD'de birçok otelde 13. katta oda bulunmaz.
    -En uzun boylu insan 1940 yılında ölen 272 metre boyunda ABD'li R.P. Wadlow olmuştur.

-Kibrit kutusu büyüklüğündeki altın külçesi yufka gibi açılarak bir tenis kortu büyüklüğüne kadar yırtılmadan uzatılabilir.

-Einstein 9 yaşından sonra akıcı konuşmaya başladı. Aile onda zihin geriliği olduğunu bile düşündü.

-İnsan daha çok oksijen alabilmek ve vücudundaki karbon gazını boşaltmak için esner.

-İnsan bir günde 28-33 bin litre hava 500-700 litre oksijen 2 kilogram yiyecek tüketir.

-Dünyanın en hızlı kuşu Boğazlı Kırlangıç'tır. 3 saniye süreyle saatte 128 km. sürate ulaşmıştır.

-Michel Jordan bir yılda Nike'den Nike'ın Malezya fabrikası personelinin hepsinden fazla para kazanıyor.

-ABD Ohio'da lisans olmadan fare yakalamak yasaktır.

-Eğer aynı zamanda aksırır hıçkırır ve gaz çıkarırsanız patlarsınız.

-Aşık olduğumuzda beynimiz "phenylethylamine" üretir. Bu kalp atışınızı hızlandırır ve sizi mutlu yapar. Bu kimyasal madde çikolatada da vardır.

-Uzayda yerçekimi olmadığı için astronotlar ağlayamaz. Çünkü gözyaşı aşağı düşmez.

-Birinci Dünya Savaşında Fransa ülkedeki tüm taksileri devraldı ve askerler cepheye bu taksilerle taşındı.

-1994 Dünya Kupası'nda Bulgaristan futbol takımının 11 oyuncusunun hepsinin isminin sonu "OV" ile bitiyordu.

-Sivrisinek kovucu spreyler sinekleri kovmaz sizi gizler. Sivrisineğin alıcılarını bloke ederek sizin orada olduğunuzu anlamalarını engeller.

• Banada şu çok ilginç gelir her gördüğümde

Vücudumuzdaki tüm damarları uç uca ekleseniz 19 bin 200 kilometre eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

Banada şu çok ilginç gelir her gördüğümde

Vücudumuzdaki tüm damarları uç uca ekleseniz 19 bin 200 kilometre eder

Evet oda ilginç, dünyanın etrafını bikaçkez dönecek kadar uzunmuş.
  • -En uzun boylu insan 1940 yılında ölen 272 metre boyunda ABD'li R.P. Wadlow olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: murtix7

-En uzun boylu insan 1940 yılında ölen 272 metre boyunda ABD'li R.P. Wadlow olmuştur.

• quote:

2.72 olmasın o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryuga Hideki -- 23 Nisan 2010; 16:08:25 >

• -Bir bardak sıcak su buzdolabında soğuk sudan daha çabuk donar.

Hemen deniyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Hemen deniyorum

Bunu bende duymuştum, küçükken bilim çocuk dergisinde görmüştüm.. Bir adam sütü buzdolabına koyup dondurma yapıyormuş.. nasıl olduysıcak olanın daha çabuk dondurma olduğunu görmüş.. Gözlemlerini bekliyorum.. Hep yapacağım bende derdim ama sonra amaaaan dedim daha erken donuyorsa donsun :P
  • Buzdolabını bozma ihtimali var sıcak suyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryuga Hideki

quote:

2.72 olmasın o

272 boyunda bi insan dünyaya hükmeder lan ne saçmalıyo diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dabb Escobar -- 23 Nisan 2010; 17:17:06 >

• Elma,soğan ve patates'in tadının aynı olma sebebi belkide insanın tükürüğünden alakalıdır.Bilirsiniz ki tükürüğünüz bir maddeyi çözerse o maddenin tadını alabilirsiniz.Suyun tadını alamamızın sebebide budur.
  • 2.72 o

Bide buzdolabı olayını denemeyin, buzdolabını bozma ihtimali var...
  • elmalan patatesi anlarsında soğan da neyin nesi katmanlardan oluşan özellik bakımından sadece elma ve patates değil bir çok meyve ve sebzeden farklı olan bu kadar özgün bir sebze varmıdır ben onu merak ediyorum
    ayrıca madem gereksiz bilgiler bu kadar dikkat çekici bide ben bişeler verğim yara bandının atasının patates kabukları olduğunu biliyormuydunuz bazı durumlarda şimdiki yarabantlarının fayda bakımından patates kabuklarıylan mukayese bile edilemeyeceğini biiyormuydunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

Hemen deniyorum

Bunu bende duymuştum, küçükken bilim çocuk dergisinde görmüştüm.. Bir adam sütü buzdolabına koyup dondurma yapıyormuş.. nasıl olduysıcak olanın daha çabuk dondurma olduğunu görmüş.. Gözlemlerini bekliyorum.. Hep yapacağım bende derdim ama sonra amaaaan dedim daha erken donuyorsa donsun :P

Mpemba etkisi

Mpemba etkisi, bazı özel koşullarda, "sıcak" suyun "soğuk" sudan daha hızlı donmasıdır.

Olay ismini, iddiayı tekrar gündeme getiren, Tanzanya'dan Erasto B. Mpemba'dan almaktadır. Mpemba, olayı ilk 1963'de lise öğrencisi iken sıcak dondurmanin donması sırasında fark etti ve 1969'da Dr. Denis G. Osborne ile bu sonuçları yayınladı.

Olay ilk başta termodinamik kanunlarına aykırı olarak gözümekle birlikte bu konudaki uzmanların birçoğu Mpemba etkisi'nin standart fizik kanunları ile açıklanabileceğini inanmaktadır. Deneyin yapılış şekline bağlı olarak birçok değişken bu olaya etki edebilir:

* Donmanın tanımı, yüzeyin buz tutması mı yoksa tüm hacminin katılaşması mi?
    * Buharlaşma, donan kütle hacmini azaltmaktadır.
    * Konveksiyon, ısı transferini hızlandırmaktadır.
    * Don tutmasının sağladığı termal izolasyon.
    * Kaynamış suda azalan çözülmüş gazların yarattığı etki
    * "Süper soğuma" ile soğuk su donmadan kalırken sıcak suyun donması
    * Sudaki kalsium karbonat ve magnezyum karbonat gibi çözünmüş maddelerin donmaya etkileri

• quote:

Hemen deniyorum

Sonuç ne citi uydurma lise sonda fizik hocama sormuştum yalan yanlış şeylere bakacağına ders çalış demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.