Şimdi Ara

Elon Musk’a verilecek rekor maaş için onay çıkmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elon Musk’a verilecek rekor maaş için onay çıkmadı
    Tesla CEO’su Elon Musk’ın, 2018 yılında kendisine tahsis edilen ve tarihin en büyük maaş paketi olarak bilinen 56 milyar dolarlık ödeme planını yeniden onaylatma girişimi Delaware mahkemesi tarafından reddedildi. Tesla, karara itiraz edeceğini duyururken, Musk mahkeme kararını sosyal medya platformu X üzerinden “tam bir yolsuzluk” olarak nitelendirdi.

Musk'ın dev maaşına iptal kararı

Ocak ayında Delaware Baş Yargıcı Kathaleen McCormick, Musk’ın maaş planını “Tesla’yı tek başına kontrol ettiği” ve tazminat paketini adil bir şekilde müzakere etmeyen bir yönetim kurulu aracılığıyla dikte ettiği gerekçesiyle iptal etmişti. McCormick, bu süreç için “son derece kusurlu” ifadesini kullanarak, maaş paketinin adil bir şekilde onaylanmadığını vurgulamıştı. Davada yönetim kurulunun Musk ile çok yakın ilişki içinde olduğunun altı çizilmişti.

Tesla, bu kararın ardından Haziran ayında yıllık hissedarlar toplantısında bir oylama düzenleyerek yatırımcılardan 2018 maaş planını onaylamalarını istedi. Ancak McCormick, bu oylamanın kararı değiştirmeyeceğini belirtti. Pazartesi günü yayımladığı karar metninde, “Mahkeme, mağlup tarafların kararları revize etmek amacıyla yeni gerçekler yaratmasına izin verme uygulamasına göz yumacak olsaydı, davalar bitmek tükenmek bilmeyen bir hal alırdı.” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Tesla’nın davada 345 milyon dolarlık bir avukatlık ücretini ödemesine de karar verildi.

Tesla, X üzerinden yaptığı açıklamada “Bu karar iptal edilmezse, Delaware şirketlerini gerçek sahipleri olan hissedarlar yerine yargıçlar ve davacı avukatları yönetecek demektir.” dedi.

Ocak ayındaki kararın ardından Musk, X'te “Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın” paylaşımında bulunarak Delaware mahkemesine tepki göstermiş ve şirketleri Tesla ve SpaceX’i Teksas’a taşımıştı. Musk’ın Tesla hisselerinin değeri son dönemde yüzde 42 artarak 150 milyar dolara ulaştı. Musk’ın toplam kişisel serveti ise 336 milyar dolar seviyesinde; bu, onu dünyanın en zengin insanı yapıyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/12/2/24311526/elon-musk-56-billion-pay-package-rejected-court

• iyi de %75 in üzerine destek oyu çıktı geçen sefer, yani 2 kere ayrı ayrı olarak onay aldı hissedarlardan, zaten ödül sebebi de hisseleri 10 kattan fazla büyütmesi gibi bir şeydi, bu arada ödülün mevcut değeri 100 milyarı geçiyor ( yaklaşık 300 milyon hisse) yönetim kurulu kendi başına böyle seçtik sadece biz karar veririz vs demiyor yani, ek olarak da haber sonrası hisseler düştü yani yatırımcıları negatif etkiliyor ( geçen sefer oylama sonrasında yükselmişti)

• Ben hala mahkemenin bu olaya neden engel olduğunu anlamadım.

Tamam yargı sistemi dünyanın en büyük organize çetesidir de bu olaydan ne çıkarı var ki sürekli engel oluyor hiç anlamadım :) :)

• Hakim feminist evde kalmış solcu karı.

Secim mağlubiyetinin hıncını böyle gösteriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Halka açık bir şirkette istediği gibi at koşturamaz diğer yatırımcılarında hakkını gözetiyorlar. tüm hisseler kendine ait olsa o zaman karışmazlardı.

• Zenginin malı züğürdün çenesi mevzusu.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

iyi de %75 in üzerine destek oyu çıktı geçen sefer, yani 2 kere ayrı ayrı olarak onay aldı hissedarlardan, zaten ödül sebebi de hisseleri 10 kattan fazla büyütmesi gibi bir şeydi, bu arada ödülün mevcut değeri 100 milyarı geçiyor ( yaklaşık 300 milyon hisse) yönetim kurulu kendi başına böyle seçtik sadece biz karar veririz vs demiyor yani, ek olarak da haber sonrası hisseler düştü yani yatırımcıları negatif etkiliyor ( geçen sefer oylama sonrasında yükselmişti)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160149140

Alan razı veren razı
    Bu alışverişte, kendileri dışında herhangi bir insana/canlıya zarar verme veya kötü örnek olma ihtimalleri de yok
    Yargı denen organize çeteye ne oluyor.
    Üstteki arkadaşın dediği gibi bence. Haracını alamayan bir sjw delirmesi sendromu var büyük ihtimalle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Delaware mahkemesinde dalavereye getirmişler. (Elon bitir işlerini bebeğim)

• yorumlarda bazı arkadaşlar ne konuştuğunun farkında veya değil! 56 milyar doları yanlış okumadıysam eğer adama verilecek o maaş çok fazla değil mi arkadaş! yani mahkeme kararı ile verilmiyorsa bence doğru bir kara çıkmış, çünkü bu paralar azımsanacak paralar değil...

• Benim anlamadığım bu adam patronmu maaşlı elemanmi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adama zamanında uçuk şartlar sundular karşılığında bu ödüller için. Hepsini yaptı. Şimdi yan çizip engelliyorlar ödüllerini almasını.

Ee haksızlık bu

• 57 Milyar Dolar maaş değildir, başka bir şeydir o. Maaş olsa duramazsın.

• Mahkeme haklı bence, bu super zenginlerin, güçlerini kullanarak daha fazla güçlenmek gibi kötü bir alışkanlıkları var. Musk da hem Trump desteği hem de şirket genişlemeleri, ekonominin ve rekabetin genel ilkelerine aykırı, çıkar çatışması örnekleri oluşturuyor.

• yine cahil yuvasi donanim haber sasirtmadi. asagari ucretli inceller gelip dunyanin en zengin adaminin maasini savunuyorlar. ki bu adam isci sinifindan, calisanlar nefret eden, ahlaksiz, kadin dusmani, para icin butun iscileri oldurulmesini savunabilecek biri.

bu adam tam bir cahil turnosolu. zenginlerin kopegi olmayi savunan bu engellilerle ayni ortamda bulunmak bile istemem.

• Asgari ücretle geçinenler, Elon Musk’ı ‘gardaşım’ diye savunuyor. Adam uzaya roket fırlatırken bunlar evde tüp taksitini düşünüyor, ama neymiş, Musk çok çalışıyormuş. Vallahi cahillik düzey ölçer olsa patlatır bunlar. Neyse, burada biraz daha takılırsak IQ’muz erir, beynimizi kurtaralım."

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.